Warszawa Nieznana [23799]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Fotoplastikon

Prosze bardzo... Mozecie sie wykazac; ).
    Jako maniak starej motoryzacji zbieram informacje o porzuconych samochodach w Warszawie i okolicach w celu ratowania...

Konkretniej...
    Poszukuje namiarow na stare samochody, ktore stoja od kilku lat i wrastaja w ziemie (z tablicami rejestracyjnymi i bez :).
    Przez stare samochody mam na mysli samochody malo popularne i nietypowe (np. garbusy, ogorki, amerykanskie krazowniki, syrenki...), a nie maluchy i trabanty :).

Bede wdzieczny za wszelkie informacje :).
  • szakal

zgniłozielony mercedes na Nowotarskiej na Dolnym Mokotowie
    przechodzę tamtędy trzy lata, a on nie ruszył z miejsca ani razu
  • Anonim

na lotnisku okecie jest parking.
    stoi tam cadilac GMC i ford chyba jakis. pare lat juz dobrych tam stoja. cadilac na 100% byl jeszcze we wrzesniu bo widzialem. poza rozbita szyba i lekko skatowana deska mysle ze na chodzie po wlaniu paliwa.
  • senner

maluch obok salonu seata na ul.podwale =otwarty można w nim przeczekać burzę albo się przespać o ile nic w nim nie żyje :]
  • Anonim

Bardzo dobra inicjatywa! Założyłem podobny temat na ronie "Warszawa z tamtych lat" ale bez zbytniego odzewu :/
    A co do maluchów to proponowałbym żeby dawać namiary tylko na "klasyki". Ze znaczkiem "licencja fiat", chromowanymi zderzakami, takim jakby podwójnym wlotem powietrza na tylnej klapie( ekspertem od maluchów nie jestem więc proszę znawcę tematu jakiegoś aby mnie poprawił jeśli źle piszę) i innymi szczegółami które charakteryzowały wczesne maluchy.

Pozdrawiam wszystkich miłośników starej motoryzacji.
  • Anonim

Teraz to juz zbyt dlugo nie stoja, szybko je "sprzataja"; (
  • Przemek

oj stoja stoja...na grochowie w okolicach stacji Orlen, przy ulicy Grenadierow,w poblizu skrzyzowania z Ostrobramska wrasta conajmniej od zimy w ziemie zgnilozielony ford Orion z lat
    80-tych; ]
  • Mandż

Na Emilii Plater niedaleko skrzyżowania z Wilczą, SAAB 900 (a może 90?). O dziwo ma tablice i chyba tylko identyfikator inwalidy chroni go przed usunięciem.

Cudeńko, sam bym chciał mieć taki odrestaurowany. :-)
  • senner

>Cudeńko, sam bym chciał mieć taki
    >odrestaurowany. :-)

na co czekasz? :]
  • Anonim

Na parkingu podziemnym osiedla na Żytniej stoi pod grubą warstwą kurzu BMW, chyba 850. Tablice ma. Pruszkowskie.. :]
  • Molako

Nie wiem czy znacie definicje "oldtimera" i zadne z wymienionych nim nie jest... co najwyzej dwa kwalfikują sie jako "youngtimery"...
    "Warszawa" to jest oldtimer.
  • Ninja

w miejscu gdzie ul. Zajęcza przechodzi w Dynasy (zakręt prawie pod kątem prostym) na wprost pod skarbą stoi alfa spider albo cos w tym stylu w cabriolecie.jeszcze rok temu stala kompletna teraz widze ze powoli ubywa jej wyposazenia z pokladu (z tego co pameitam lampy brakuje) trudno powiedziec czy ma wlasciciela ale kiedykolwiek tamtedy jezdze albo przechodze to ona stoi i jest dosc mocno brudna(zakurzona) acha i w tamten fragment Zajęczej nie polecam wjeżdżać samochodem bo jest wjazd tylko dla mieszkańców i czasem niebiescy zgarniają jak ktoś identyfikatora nie ma. fajny temat pozdrawiam :)
  • Anonim

wiem, że to nie oldtimer; ) ale na parkingu na lotnisku stało kiedyś maserati...
  • Lenka

jasnozielony wartburg, stojący od 4 czy 5 lat przy skrzyżowaniu Waliców z Krochmalną
  • Anonim

kiedys w okolicach Intraco stalo stare Volvo, chyba Amazon.
    W dosc kiepskim stanie nie wiem jak teraz, bo dawno nie bylem w tej okolicy
  • Anonim

Nie tak prosto pozbyc sie wraku spod okna, zwlaszcza, jak ma tablice rejestracyjne. Kiedy probowalismy usunac zwloki starego audi z parkingu przed firma okazalo sie, ze najlepiej gdyby pojazd mial poprzebijane opony, wybite wszystkie szyby i 'zniknięte' tablice. Poniewaz nie znalezlismy w firmie smialka, ktory mialby ochote na doprowadzenie rzeczonego samochodu do takiego stanu, zalatwialismy to tradycyjna metoda telefonow i monitow do wszelkich mozliwych sluzb. Zajelo nam to jakies pol roku; )

• Anonim

Bardzo dobry temat! Od razu przychodzi mi na myśl olbrzymi Ford z lat 50. stojący na blokowisku na Kazubów. Przechodzę obok niego od kilku lat i naprawdę w końcu będę musiał zdokumentować ten zabytek i wysłać zdjęcia do klubu Forda (jeżeli takowy istnieje). Przepiękne auto!
  • Anonim

Z ciekawostek osiedlowych - na strzezonym parkingu nad metrem USN, na srodku KEN stoi sobie praktycznie juz wrak, ale jeszcze w calosci, starej Warszawy w wersji kombi (rzadka sprawa jesli nie ambulans czy radiowoz), w kolorze "pustynnym". Calkiem ciekawie sie prezentuje. No i jest mniej banalna niz wraki maluchow, czy wartburgow; )
  • AMB

jakby ktos znalazl malucha eleganta z przednia szyba w dobrym stanie... bardzo mi potrzebna :)
  • senner

o! ta wrszawa to dopiero coś!
    fajnie mieć coś takiego a na chodzie to już zupełnie super! :]
| |

UWAGA! (suplement do regulaminu) A) WSZELKI SPAM I REKLAMY NAGRADZAMY BANEM NA 3560 dni B) GRONO JES...

Fotki

Miejsca grona (85)