Warszawa Nieznana [24039]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Lady Rebel

mozliwe , ze taki temat juz byl , ale jest ich za duzo i nie jestem w stanie wszystkich przejrzec , a w wyszukiwarce nic nie znalazlam
    chodzi mi o mozliwosc podziwiania warszawki z dachu jakiegos budynku :) mile widziany jakis wyzszy; P
    zna ktos taki?
  • trzymam Cię

dach BUWu raz
    taras na PKiN dwa
    na Górcach jest sklep - kiedyś Swarzędz - teraz spożywczak. można wejść na dach. to trzy : )

połamania nóg
  • Lady Rebel

dzieki dzieki; )
    o PKiN-ie wiem , ale wlasnie chodzi mi o dachy zwyklych blokow/ budynkow
    a z BUW-u to wlasciwie niewiele widac
    hmm a ten sklep to gdzie dokladniej jest?
  • EMER!

z tego sklepu tez nic nie widac : P jak przejezdzasz przez powstancow slaskich na bemowie masz wiadukt. jadac w strone ratusza jest po lewej stronie :P w sumie nie polecam, nic wartego obejzenia : P
    swego czasu jak na wroclawskiej (bemowo) "obklejali styropianem" budynki mozna bylo wchodzic na dach i warto bylo popatrzec ^^ jednak zmienili okna i jednoczesnie klucze, wiec nie ma jak sie dostac na "gore" : (
  • Lady Rebel

kurcze , wlasnie glowny problem tkwi w tym , ze nie ma jak sie wszedzie dostac bo wszystko jest pozamykane :/
    chociaz mam nadzieje , ze jednak cos sie znajdzie :)
  • trzymam Cię

Najlepsze widoki sa jednak z Riviery z 16tego pietra.

Czeka sie na dole az pojawi sie jakis mieszkaniec akademika z kluczem magnetycznym i wskakuje sie za nim do srodka. Jedzie sie na najwyzsze pietro. Stamtad mozna obczaic 3 strony Warszawy. Widoki zapieraja dech w piersiach : ) A zeby obczaic czwarta strone - czyli te zachodnia trzeba poprosic kogos o wpuszcenie do pokoju.
  • Anonim

O_o o Rivierze bym nie pomyślała..a nie ma tam jakiejś cieciówy czy coś??
    Budynki na powiślu i w centrum sa dosc przystepne,w kilku sa jeszcze stare domofony-takie z mnostwem guziczkow,wiec gdziestam cie na pewno w puszcza
    Sęk w tym, że dachy są zazwyczaj oddzielone kratą i trza mieć wytrych jakiś czy coś..; /
  • oświecony

>Lady Rebel <jak ja Cię kocham!> napisała:
    >mozliwe , ze taki temat juz byl , ale jest ich za duzo i nie
    >jestem w stanie wszystkich przejrzec , a w wyszukiwarce nic
    >nie znalazlam
    >chodzi mi o mozliwosc podziwiania warszawki z dachu jakiegos
    >budynku :) mile widziany jakis wyzszy; P
    >zna ktos taki?

ja w takowym mieszkam od 18 lat
    Bemowo, Bandrowskiego 8
    wejście utrudnione, chyba że masz przecinak do drutu jak ja. 12 kondygnacji i widok na cała wawe
  • Lady Rebel

hmm do bemowa mam slabosc... :)
    to teraz.... moze uzyczysz mi kiedys tego przecinaka? :P
  • Anonim

a ja polecam widok z Róży Luksemburg
  • Herzog Karacz

>glowny problem tkwi w tym , ze nie ma jak sie wszedzie dostac bo wszystko jest pozamykane :/

http://www.wytrych.pl/howworks.php
  • Anonim

bleee .... ja też nic nie znalezłem, ale plan mam taki będę chodził od recepcji wieżowca do recepcji i .... =) pewnie coś się znajdzie.
    na wikipedii -> wieżowce znajdziecie listę
    JAk by coooo to poinformuję

Aha wiem, że w Mariocie od 18:00 czynny jest na górze barek czy cóś takiego, czad jeśli chodzi o wygład nocą =)
  • Anonim

w biurowcach nie ma sensu szukać, bo tam jest ochrona itp.
    najlepiej szukać starych przedwojennych najlepiej kamienic, tam są wejścia zabezpieczone najwyżej kłódką a i tak łomem można łatwo otworzyć; ) często jest przymocowana drabina
  • Pietrek

>nie napisał
    >w biurowcach nie ma sensu szukać, bo tam jest ochrona itp.
    >najlepiej szukać starych przedwojennych najlepiej kamienic,
    >tam są wejścia zabezpieczone najwyżej kłódką a i tak
    >łomem można łatwo otworzyć; ) często jest przymocowana
    >drabina

czyli np. gdzie?
  • droMaDer

>Użytkownik usunięty. napisał
    >taki będę chodził od recepcji wieżowca
    >do recepcji i .... =) pewnie coś się znajdzie.

Mozna tez probować wmieszać sie w tlum wchodzacych pracownikow. Kilka razy mi sie udalo w ten sposob wejsc.

Ja rowniez polecam Roze Luksemburg.
  • EfFsoN

jesli chodzi o widok (ale nie z dachu) to kopiec PW.
    natomiast widoki sa z budynku Ericssona stojacego na skarpie Wislanej na koncu Smolnej. na gorze budynku jest klub wiec powinno dac sie wejsc...
    ponadto mozesz sie wkrecic do jakiegos biurowca i po prostu wjechac winda na gore... ja tak robilam w Millenium Plaza, czyli toi toi'u :P
    a i kolo kosciola sw. Anna jest ta wieza widokowa...
  • Anonim

>Pietrek napisał
    >czyli np. gdzie?

szukasz starej rozpadającej się kamienicy i wchodzisz. przy ulicy Zgody jest taka kamieniczka i z którejś klatki da się wejść, ale teraz to dokładnie nie pamiętam
  • Józek

na skrzyżowaniu Fieldorfa/Meissnera/Jugosławia ńska są 2 wysokie bloki. jeden starszy, troche niższy, drugi mowszy, wyższy, tak na oko z 15 pieter. kiedyś byłem na samej górze w tym starszym (adres to chyba meissnera 1). cudowny zachód słońca nad wawą. jak ktos ma szerokokątny obiektym to można ładnie trase siekierkowska zrobić.

a wejście?? w nowszym chyba jest ochrona, ale do starszego można "na ulotki" wejść;)
  • Raven/Śliwa

Chomiczowka - Boguslawskiego chyba 12 za malolata tysiace mini imprez i popijawek + po szkolny relaks sie tam odbywal i piekne widoki na panorame warszawy i puszcze kampinowska z gora smieci w tle , jak to wyglada teraz niestety nie wiem
  • wojtek galeński

ja to kiedyś wlazłem na dach banku BPH przy rondzie Dszyńskiego. robiłem projekt studencki w tych okolicach. zeby tam wejść, musiałem umówić cię na spotkanie z szefem ochrony, wylegitymwać się no i pom dachu też nie łaziłem sam, tylko z ochroną. ale opłacało się, dostałem 5-tkę, zdjęcia fajnie wyszły :)

czyli da się - trzeba chcieć. a na te budynki obok - tam chyba jakieś tajne służby były - za cholere nie wejdziesz.. a są wyższe..... teraz tm jest bodajże IPN, ale głowy nie dam.
| |

UWAGA! (suplement do regulaminu) A) WSZELKI SPAM I REKLAMY NAGRADZAMY BANEM NA 3560 dni B) GRONO JES...

Fotki

Miejsca grona (85)