Warszawa Nieznana [23799]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • BorysR

http://www.pgi.gov.pl/pdf/pg_2006_0...

Ciekawa lektura. Dzis sie o tym dowiedzialem od pewnego profesora. Nie chcial podac gdzie jak i co ale okreslilem miejsca mniej wiecej i znalazlem. Ponoc w latach 80-90 garbarnie tamtejsze dawaly rolnikom wapn z produkcji wymieszany z czyms tam do rozrzucania i urzyzniania pol. Ponoc potem sie okazalo ze w wapniu sa ogromne ilosci cynku arszeniku i jeszcze paru i to w ilosciach przekraczajacych nawet 1000-2000 razy normy. nie mowi sie o tym ale na tych terenach ponoc wzmozone jest zachorowanie na raka.

Co do ozarowa duze skarzenie miedzia ale zdecydowanie mniej grozne niz arszenik ktory przechodzi do organizmow ludzi tam mieszkajacych.

Co wy na to?
  • Lady Sun

NIgdy o tym nie słyszałam. Tragedia jakaś totalna.
  • Mateusz Pawlak

to modlcie sie za mnie :)

gdyby to byly stany to bym o odszkodowanie sie sądził

no ale cóż
  • Anonim

Dawno temu w mojej okolicy podobno była garbarnia, która spłoneła.

Wszystkie nieczystości wylewano z niej do pobliskiego jeziora, które się ciągnie na odcinku dobrych kilkunastu kilometrów. A na terenie, na którym stała garbarnia ( zakładamy, że ta ziemia jest nadal skażona ) postawiono osiedle domków. I ludzie hodują w tych ogródkach pomidory, sałatę, etc.

Tak to wszystko wygląda w praktyce...
  • Queen Saidah

matko jakies straszne rzeczy
  • Anonim

Nie ma to jak uroki zycia w Łomiankach...
| |

UWAGA! (suplement do regulaminu) A) WSZELKI SPAM I REKLAMY NAGRADZAMY BANEM NA 3560 dni B) GRONO JES...

Fotki

Miejsca grona (85)