Warszawa Nieznana [23799]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Manaika

Może nie tylko Finanse i Rachunkowość, choć nad tym szczególnie się zastanawiam. Ale swoją przyszłość chcę związać z księgowością. Może znacie jakiś kierunek po którym można to robić?
  • Anonim

Monis, ale prosze rowniez, aby - w miare mozliwosci - jesli juz musicie dyskutowac na "Nieznanej" o studiach, robic to takze w kontekscie Warszawy, bo rozkminki, jaki kierunek ma sens w kontekscie takim, czy innym, mozna prowadzic na innych gronach tematycznych :)
  • Manaika

>Tapir napisał
    >Monis, ale prosze rowniez, aby - w miare mozliwosci - jesli
    >juz musicie dyskutowac na "Nieznanej" o studiach, robic to
    >takze w kontekscie Warszawy, bo rozkminki, jaki kierunek ma
    >sens w kontekscie takim, czy innym, mozna prowadzic na
    >innych gronach tematycznych :)

Ok;) postaramy sie:) trochę watek nam się zgubił...
  • Anonim

Dzieki za zrozumienie; )
  • paula

Mój tato pochodzi z okolic Warszawy, ja wychowałam się w górach. W Warszawie bywałam od dziecka (odwiedzając dziadków, rodzinę) częściej kiedy zamieszkał tutaj brat.
    Nigdy mi sie nie podobało, chciałam studiować w Sopocie.
    Teraz kiedy tu studiuję (mam nadzieję że nigdy nie będę musiała zmienić tego zdania) uważam, że jest cudownie. To miejsce ma swój urok :) Co więcej uważam, że Kraków jest przereklamowany (w tym również przez media) a na Warszawiaków "najeżdżają" głównie Krakowianie którzy (nie bez powodów) mają kompleksy wobec naszej cudnej stolicy.
  • Anonim

Ja zawsze czhciałam mieszkać w Warszawie. Jest wspaniała i wiem że tu zostanę. A jeśli ktoś tu jest dla pieniędzy to współczuje.
  • Kate

Studiuję tu od dwóch lat i bardzo mi się podoba :) Miasto ma swoje minusy, pewnie jak każde, ale jest przychylne studentów- osobiście się nie zetknęłam z żadnymi poważniejszymi problemami, oprócz takich codziennych- korki, częstsze strajki, które blikują ruch. Fakt- czasem męczy, ale wystarczy powrót do domu na parę dni i już się tęskni :) Polecam i pozdrawiam
  • Kate

W zasadzie jak sie jest zmęczonym to wystarczy na pare godzin pojechac do łazienek i jest się w mieście- a jak nie w nim. Warszawa ma mnóstwo miejsc, które zaskakują. Jedno jest pewne- nie czułam się obco tutaj więcej niż przez dwa pierwsze miesiące i zgadzam się, że im się dłużej tutaj przebywa, tym szybciej się odnajduje w komunikacji, ulicach itd. Ja jestem czasem pod niesłychanym jak mi się odległości zmniejszyły.
  • Dla Ciebie eMPePan

Jakaś dobra uczelnia z kierunkiem "dziennikarstwo" najlepiej prywatna, zaocznie, jeżeli ktoś posiada jakiekolwiek informacje na temat takiej szkoly m. in. ile czesne, jaki jest próg rkrutacyjny jeżeli jest, czy ogólnie trudno się dostać i tp. bybym wdzięczny za każdą uczielona informację.

Ps. prosibym o nie odslyanie mnie do jakiś stron, bo w taki sposób to sam mogę sobie poszukać, z góry dziękuję i pozdrawiam (-;
  • Bordo'wy

to tak pare slow apropo nastawienia warszawiakow do przyjezdnych i vice versa. jako rodzimy warszawiak (jestem 4tym pokoleniem w swojej rodzinie) nigdy nie wyobrazalem sobie zycia nigdzie indziej, ale nie posiadalem zadnego kompleksu warszawy ani uprzedzen. Bardzo przykra niespodzianka spotkala mnie na pierwszym roku studiow (jestem na pw), gdzie moze tylko 20% osob to warszawiacy. ciagle slyszalem ciete uwagi pod adresem tego miasta, czy jakies glupie przytyki pod moim. nigdy bym nie powiedzial "warszawa tylko dla warszawiakow", ale najgorsze jest to, ze to glownie element naplywowy wyrabia zle imie temu miastu. tak chetnie uzywany przez wielu termin "warszafka" dotyczy niestety wlasnie ludzi, ktorzy przyjezdzaja tu w okresie studiow.

znam historie swojego miasta, znam je cale jak wlasna kieszen, korzystam w pelni z jego urokow, a bylem w niejednej wielkiej metropolii na swiecie i w zyciu nie zamieszkalbym nigdzie indziej. jestem dumny z bycia warszawiakiem, ale nie z jakiejs durnej wyzszosci, tylko wlasnie przez historie tego miasta i przez mozliwosci jakie to miasto stawrza.

szkoda tylko, ze wiekszosc traktuje ja jako kickstarter
  • RIKOPOLAND

zgadzam się z Tobą w 100% WWA moim domem od zawsze na zawsze...

http://uk.youtube.com/watch?v=Nho_J...

| |

UWAGA! (suplement do regulaminu) A) WSZELKI SPAM I REKLAMY NAGRADZAMY BANEM NA 3560 dni B) GRONO JES...

Fotki

Miejsca grona (85)