- 1
- 2
-
Pau
Są plany by skwerek Słonimskiego, ten gdzie stoi kino stolica-iluzjon,
zabudować częściowo 3 piętrowym multipleksem. Wszyscy, którzy sa przeciw
proszeni są zajżenie na niżej podana stronę.
http://www.iluzjon.webpark.pl/
-
Kortez
Zajżałem i wysłałem maila z protestem w tej sprawie.
Polecam to każdemu kto przegląda ten temat!
-
Atanarjuat
Swietna inicjatywa!!!!! Popieram w pelni, niestety takie kina jak Iluzjon nie znikaja bez powodu... Nie wiadomo co dalej z Relaxem i Wisla. Po Skarpie, Capitolu, Warsie i innych za pare chwil nikt nie bedzie pamietal. Ale przeciez w multipleksach sa siedzenia jak na statkach kosmicznych, piwo i tyle popcornu ile tylko mozna uniesc... Wiec moze nie warto marudzic i wybrac sie na ktoras z rzedu czesc filmu z prawdziwym twardzielem i zmyslowa pieknoscia w rolach glownych. Po paru piwach kazdy bedzie sie dobrze bawil. Kogo interesuja filmy z XX wieku... -
weron
-
-
Anonim
Już nie ma wielu starych typowo warszawskich kin. Polonia zosta ła przerobiona na teatr, Wars zamknięty, Capitol też. Mam nadzieję,że Paradiso, Kultura, Rejs i jeszcze kilka kin zostanie, bo w nimi mam dużo wspomnień i jakoś lepiej ogląda się filmy.pzdr
P.S. Też wysłałem maila.
-
Agatka
-
Maryl.
-
Dora
no tak, wtedy to już by nic prawie nie zostało:(
a Foksal ktos pamięta? tam tez czasami dobre kawałki byly
(i nawet stare pianino stało;)
multipleksy nie mają klimatu, nawet jeśli czasem też costam ciekawszego można znalezc
szkoda by było -
Halibutt
A ja nie popieram. Na razie nikt nie mówi o zlikwidowaniu kina, a jedynie o jego rozwinięciu. Wychowywałem się na Stolicy, tam byłem pierwszy raz w kinie z dziewczyną, tam pierwszy raz widziałem swój ulubiony film itd. Ale to kino umiera, podobnie jak okolica. Myślę że dobudowanie dwóch sal i filmoteki, o ile nie zeszpeci zbytnio skwerku, nie jest takim złym pomysłem. No, chyba że miałby to być klasyczny multipleks z tym samym chłamem co wszędzie... -
Pau
to nie będzie rozbudowa, a wybudowanie obok kilkupiętrowego budynku na biura, mieszkania i sale kinowe...jak ma to nie zeszpecić skweru?!!!
Ta sama firma wziela się już za wars - postawi tam apartamentowiec, skarpe - to samo, prahe, moskwe...okolica umiera, ok, to zróbmy porządny remont stolicy, uporządkujmy okolice, zachowując atuty tego miejsca - kameralność, zieleń, ciekawy budynek rotundę, wcale nie socjalistyczny, a modernistyczny. -
Anonim
-
Maryl.
-
Anonim
http://miasta.gazeta.pl/warszawa/1,...
Wraca temat likwidacji kina Iluzjon. Nieoczekiwanie okazało się, że Luna też jest w poważnym niebezpieczeństwie... -
Loth
-
knopi
nie znoszę multiplexów i od dawna propaguję wśród znajomych wybór noramlnych kin. ostatnio kiedy byłam w multiplexie zapłaciłam za bilet 30 zl (!), z głośników aż wyło, a obraz przez pół filmu był spłaszczony, co spowodowało, że aktorzy wyglądali jak karły. -
ania flaming.różowy
-
Anonim
Ej ludzie ja nie rozumiem o co ten cały zgiełk : zamiast rzucać na wiatr hasła typu "ratujmy warszawskie kina", po prostu do nich częściej chodźcie. Przecież nikt tych kin nie zamyka na złość : one nie wytrzymują finansowo, bo ludzie za mało chodzą dziś do takich kameralnych kin, innymi słowy są one coraz mniej ludziom potrzebne... -
Marcin Sumera
>emteo napisał
>Ej ludzie ja nie rozumiem o co ten cały zgiełk : zamiast
>rzucać na wiatr hasła typu "ratujmy warszawskie kina", po
>prostu do nich częściej chodźcie. Przecież nikt tych kin
>nie zamyka na złość : one nie wytrzymują finansowo, bo
>ludzie za mało chodzą dziś do takich kameralnych kin,
>innymi słowy są one coraz mniej ludziom potrzebne...
...i cała prawda na ten temat.
-
Dill
z ochoty zrobili centrum konferencyjne, a kino miało swój niezaprzeczalny klimat... -
ania flaming.różowy
>emteo napisał
>Ej ludzie ja nie rozumiem o co ten cały zgiełk : zamiast
>rzucać na wiatr hasła typu "ratujmy warszawskie kina", po
>prostu do nich częściej chodźcie. Przecież nikt tych kin
>nie zamyka na złość : one nie wytrzymują finansowo, bo
>ludzie za mało chodzą dziś do takich kameralnych kin,
>innymi słowy są one coraz mniej ludziom potrzebne...
bzdura, do luny, muranowa, iluzjonu choćby na festiwale chodzi multum osób,
ale takie małe niesieciowe kina nie mają najmniejszych szans z finansowymi gigantami pokroju multikina. kończy się umowa najmu i komu właściciel podnajmie lokal- lunie, która mimo iż chodzą do niej tłumy nie wyłoży więcej niż ją na to stać, czy komercyjnej sieciówce, gdzie wywalą 10razy więcej lekką ręką. kapitalizm rzecz jasna, ale i o to właśnie wszystkim chodzi, żeby uświadamiać że hajs mimo wszystko nie jest najważniejszy i że w tym mieście jest dziki tłum osób które zamiast spidermana 3024 wolą obejrzeć bardziej ambitne choć może nie tak dobrze sprzedające się filmy.
- 1
- 2
- Przeglądaj grona w kategorii Kraje, Miasta i Dzielnice
- Przeglądaj grona w okolicy Miączyn
- Załóż własne grono tematyczne