-
domi
Nie wiem jak wy, ale ja jestem zdecydowaną zwolenniczką ( niektórzy nawet twierdzą, że fanatyczka :) ) spedzania wolnych chwil w parku.
Bo w parku mozna robic całe mnóstwo przyjemnych rzeczy: spacerować, czytac, oglądac i wąchac kwiatki, pic browarek na trwce, huśtac się, spotykac ze znajomymi, słuchac jak spiewaja ptaszki, gadac od róznych różnościach z nieznajomymi ( ja np. ostatnio uciełam sobie miła pogawędkę o trudnym zyciu kaczorów w Parku Skarszewskim, zewzgędu na wielki deficyt kaczuszek; P ) i wiele wiele innych ciekawych rzeczy, wszystko zalezy od fantazji :D
A co wy lubicie w parkach? Czy w ogóle lubiecie tam chadzać? A jak lubiecie to, który park jest według was najlepsiejszy ? -
Bartek
Och uwielbiam saski, jak działa fontanna i jest wiatr i kropelki wody osiadają na twarzy. Uwielbiam chodzić do toalety w Ujazdowskim (nowoczesność w domu i w zagrodzie), uwielbiałem (po remoncie juz tego nie robię) wdzierać się nocą do tego parku i robić różne spokojne choć nielegalne rzeczy, po czym spotkać jeża na Johna Lennona, ulicy tuż za parkiem. Bardzo lubię Saski i Skaryszewski, a także Pola, ale zdecydowanie najwięcej wspomnień mam z okolic liceum- tzn trójkąt UŁAz - Ujazdowski Agricola Łazienki. W łązienkach lubię przeprowadzać badania i obserwację, lubie je bo są duże i bo sikorki jedzą z ręki. Na Agrykolę lubię pójść na piwo. W parkach lubię się również kochać w jakimś odludnym zakątku:) -
leen.
ja uwielbiam saski. ze względu na atmosferę i mnóstwo, mnóstwo miłych wspomnień..;)
i jeszce park krasińskich.. i dach buw-u - tez mozna do parków zaliczyć..?; )
-
domi
własnie wiele słyszałam o tym dachu,ale osobiście jeszcze nie miałm okazji sie tam wybrać:/ Jak sie tam dostac? -
-
Cinek_ru(L)z
-
Kuba
Dancing: Przystanek Lipowa - 506 albo 150 z M Świętokrzyska. Wejście do ogrodu jest po lewej stornie gmachu. Istnie piękny. -
Maś
Ja lubię Saski, Skaryszewski, Łazienkowski; ) i jeszcze jakbym pomyslala to by sie cos znalazlo; D -
...:: Aga ::...
przy pałacu w Wilanowie jest ładnie:) tak romantycznie;)
poza tym może to już nie Warszawa, ale bliziutko:) mianowicie Konstancin:) na rowerze tam sobie latem jeżdzę:) -
Anonim
zdecydowanie Łazienki i Agrykola :)
kiedyś jeszcze spacerując po Starówce na fajny się natknęłam... ale nigdy juz go pozniej nie znalazlam... bylam tak zapatrzona w towarzysza, ze nie zauwazylam drogi :) -
Sławomir
-
Maś
-
Anonim
a ja bardzo lubie park Krasińskich i , co prawda nie park, ale zajebiste miejsce do wszystkiego - staróweczke :)) -
Hazmira
Przyłączam się do fanatyków parków :-) Ja dziś całkiem przypadkiem znalazłam się po raz pierwszy w parku przy Królikarni - cudnie tam!!! Cisza, spokój, dużo wygodnych ławek, ptaszki ślicznie śpiewają :-)
-
Chrzczonka
Ha! Najpiękniejsze ze wszystkich są bez wątpienia Łazienki! Taki skansen dawnych czasów w centrum Warszawy. Moje oczy wyobraźni produkują od razu wizję Stanisława Wokulskiego czekającego z sercem drżącym mna pannę Izabelę...siedzi sobie oto na ławce, targaja nim sprzeczne uczucia, szaleństwo mu z oczu wyziera. Snuje swoje marzenia i śni o swym szczęściu wiecznym! -
Fi
koło sejmu park jest fajny wieczorem ..
saski czasami ..
łazienki ... -
czekajac na....
Ja moge polecic Arkadie niedaleko matra Wierzbno tez jest bardzo ładnie i cichutko, uwielbiam siadac na trawie i obserwowac jeziorko :)) -
Maś
Ej, weźcie mnie oświećcie, który to Krasińskich, bo byłam tam mnóstwo razy, ale zapomnialam, który to; P -
domi
Arkadnia niedalkeko Wierzbna??? hmmm Arkadnia kojarzy mi sie z centrum handlowym.....:P
powiedz Moni jak tam trafić?
A poza tym również uwielbiam Łazienki i park Krasińskich, no i Saski !!!!!!! kocham kiedy jest juz ciepło i działa fontanna, siedziec sobie na ławeczce i czytac ksiązke, albo patrzec na ludzi - to bardzo zabawne :)
A do Wilanów tez lubie, choc byłam tam bardzo dawno temu poraz ostani, więc chyba jak juz bede po maturce wybiore się znowu :) -
leen.
krasińskich to ten przy pałacu krasińskich; ), naprzeciwko sądów (tych dużych, zielonych..;), niedaleko starówki, jesli wysiądziesz na stacji metra ratusz i wyjdziesz wyjściem na ul. długą, to jest juz bardzo bliziutko - pierwsza uliczka w lewo i juz jesteś..;)
-
jula
Moczydło na Woli - taki dziki i odludny, w sam raz na rozne zdrozne rzeczy :D
No i uwielbiam Łazienki i wewórki co nie chca orzeszkow :P
- Przeglądaj grona w kategorii Kraje, Miasta i Dzielnice
- Przeglądaj grona w okolicy Miączyn
- Załóż własne grono tematyczne