Warszawa Nieznana [23799]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Topola Fleur du Sang

Witam wszystkich.
    Czy ktoś może mi polecić jakieś miejsca w Warszawie gdzie można się wybrać z małym dzieciakiem (trzy lata)? Mój mąż jest z Wawy, ja przyjechałam tu niedawno, robi się ciepło i nie mam pojęcia gdzie by tu się wybrać żeby dzieciak się wylatał. Pozwiedzaliśmy jak na razie tylko sale zabaw ale wolałabym coś fajnego na świeżym powietrzu w Warszawie i okolicy z jakimś sensownym dojazdem. Jakby ktoś miał pomysł będę wdzięczna za podpowiedź! :D
  • Anonim

PUSZCZA KAMPINOSKA !!!!
    wjazd do ul.Estrady
    jedziesz Wólczyńską, potem prosto Arkuszową i na skrzyżowaniu ( przy szkole ) skręcasz w prawo w Estrady...jakieś 200m po lewo masz zjazd, tam 100 drogą i jest parking.
    50-100m dróżką ( jest chyba jedna :] ) i wychodzisz na polane, tam można z dzieciakiem spędzić cały dzień...grilla można zrobić...popularne miejsce dosyć.
    polecam rodzicom małych dzieci.

• Topola Fleur du Sang

Dziękuję bardzo! Wybiorę się w ten weekend :D
  • Anonim

A wentrum to naprawde spoksik jest plac zabaw dla dzieci w Parku Ujazdowskim, świerzo wyremonontowany, jakbym mail teraz z 5 lat to bym z chęcią się tam wybawił; )
  • Ania

dokładnie Park Ujazdowski, jeszcze w Łazienkach jest plac zabaw dla maluchów, albo nawet przespacerowac sie po samych łazienkach i pokazac dziecku wiewióreczkie;D mój młodszy brat je uwielbia^^
  • jula

Tak, wewóry w łazienkach!
    Poza tym park Moczydlo na Woli - klimatyczny, odciety od miasta, jest tez fajny plac zabaw :D
  • Cinek_ru(L)z

park krasińskich i ogród saski
    am się wychowałem
    i wtedy nie było tam jeszcze tak fajnych placy zabaw
  • jeżu

POWSIN.
    Autobus linii 519 z Żoliborza przez Centrum, Mokotów, Wilanów, do samego Powsina. Jest tam Park Kultury i Rozrywki. Dużo tras spacerowych, jakieś huśtawki też się znajdą.
  • Wiola

Cześć Topola :),

nie wiem w jakiej części Warszawy mieszkacie, ale proponuję:
    1.wyprawę do zoo
    2. Powsin - świeże powietrze, wesołe miasteczko, wata cukrowa, basen (to w letnie dni) i inne atrakcje
    3.Pływalnie- np Warszawianka albo "Aqua Relaks" na Kabatach - w małej niecce dzieciak się wyszaleje za wszystkie czasy (rękawki i inne przybory na miejscu za darmo)

pozdrawiam :)
  • Sara

zgadzam się - Park Moczydło! czysty, ładny i sympatyczny :)
    poza tym park Morskie Oko, z którego niedaleko też do Łazienek.. :)
  • Anonim

park Krasinskich na Sródmiesciu-bardzo fajniutki plac zabaw dla maluchów :)
  • Oki

Pola mokotowskie są całkiem sympatyczne:) Dużo zielonego a i plac zabaw się znajdzie.
  • Anonim

całkiem miłym miejscem jest......SMYK cały dla małych.
    ale tak na poważnie to kojarzycie ten dom handlowy dla dzieci z Kevina Samego w Domu..? to jest raj dla dzieci:] sasasaa
  • ♥Patiღ

>Razzle Dazzle - Hvala Tito! napisał
    >A wentrum to naprawde spoksik jest plac zabaw dla dzieci w
    >Parku Ujazdowskim, świerzo wyremonontowany, jakbym mail
    >teraz z 5 lat to bym z chęcią się tam wybawił; )

W parku koło Pl. Wilsona jest o wiele fajniejszy plac zabaw, więcej oferuje maluchom niż jeden małpi gaj i dwie piaskownice. Mimo iż mieszkam "rzut beretem" od Ujazdowskiego to jeździmy z młodym do tego na Wilsona
  • Florence + The Machine

ma byc swieze powietrze i ma sie wybiegac...
    moze to nie to, ale w szkole tanca Salsa Libre sa zajecia dla maluchow. prowadzi bardzo fajny Brazylijczyk Ricardo, dzieciaki sie swietnie bawia, rodzice czesto sie dolaczaja i w skarpetkach z dzieciakami biegaja... :)
    naprawde polecam:)
  • Lidia.

Park Szczęśliwicki- placyk dla maluchów, drugi dla troche starszych, "ściezka zdrowa" dla tychze tez, mini silownia dla rodzicow;), boisko do siatki plazowej i stok narciarski ^^

Dojazd: pętla 512, 184,521, 150.
    Przystanek: 157.
    Tramwaje: to, co dojezdza na "Dickensa" pozniej 5-10minut spacerkiem do parku wzdłuż ul. Dickensa.
    Od CH Reduty i CH Blue City- 5-10minut spacerkiem :)
  • agacioЯ 89

Uch, a co pokazać dziecku starszemu (8 lat)?
  • ♥Patiღ

Proponuję wejść na stronę Miasto Dzieci i zapisać się na newslettera zawsze coś się znajdzie ciekawego dla każdego dziecka :))
  • Anonim

bardzo przyjemnym pomysłem park ujazdowski, gdzie jest ogromny plac zabaw, a potem spacer na wilczą do kawiarenki Numery Litery, która jest bardzo nastawiona na młodych klientów. kiedyś urządzali poranki dla dzieci, nie wiem jak teraz. :)
    http://www.numerylitery.pl/
  • Anonim

Numery litery teraz są zamknięte. Mają urlop ale nie pamiętam do kiedy. Za kilka dni powinni znowu otworzyć :)
  • 1
  • 2
| |

UWAGA! (suplement do regulaminu) A) WSZELKI SPAM I REKLAMY NAGRADZAMY BANEM NA 3560 dni B) GRONO JES...

Fotki

Miejsca grona (85)