Warszawa Nieznana [23799]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • sofik

bardzo mierna ta stronka co dales :)

zobacz sobie np : http://www.skyscrapercity.com/forum...
  • tomasz pergutt

moze i stronka cieniutka, ale przynajmniej wszystko jest na swoim miejscu i latwo przeglada sie nowe inwestycje, a na skycrapercity.com masz wszystko porozrzucane
  • Anonim

<moderatorskie chrząknięcie>
  • Kikuchi

• sofik

na pierwszy rzut oka to masakra ale po ogladnieciu filmiku jestem na TAK :)
  • Bordo'wy

popieram powyzsze zdanie:) filmik zdecydowanie mnie przekonal. a ulica handlowa przekryta szklanym dachem wyglada jak arabski suk (tylko ze z XXI w) :)
  • Anonim

fajnie fajnie, też powpieram.. al ejakie jest prawdopodobieństwo że coś wreszcie będzie zrealizowane... któy to jest projekt z kolei :(
    niestety fajne pomysły są - ale giną w politycznych sporach i nie kompetencji władz miasta :(
  • Maniuś

centrum i tak jest zniszczone przez mieszankę stylów, więc już nic mu nie zaszkodzi, byleby nie zaszli z tym na Pragę gdzie na szczęście nie ma wieżowców:] oby na to nie wpadli
  • Anonim

Jak dla mnie ta wizja z filmiku jest raczej przygnębiająca. Po pierwsze nie ma szans na realizację w najbliższych latach nawet ułamka z tego co tam sobie miejscy architekci nakreślili - większość przestrzeni to zwykła powierzchnia biurowa, przy czym inwestorem jak rozumiem miałoby być miasto, więc nie wiem skąd na te cuda ze szkła i stali miałaby się wziąć kasa. Po drugie ta wizja jest strasznie prowincjonalna, a porównania do Nowego Jorku brzmią jak kiepski żart. Fontanny naśladujące wytrysk w otoczeniu stylizowanych na kabiny prysznicowe wieżowców może robią wrażenie na wizualizacji, ale jak dla mnie to najszybszy sposób żeby zabić to miasto. Nie trzeba się specjalnie rozglądać, żeby zauważyć że życie w dużych zachodnich miastach koncentruje się w miejscach ogólnodostępnych jak np. parkach i placach miejskich, zakładając oczywiście że ludzie nie śpią w biurach. A na tym projekcie miejsca publiczne, gdzie zwyczajnie można przysiąść na dupie i się zrelaksować ograniczają się do jakiegoś idiotycznie wybetonowanego niewielkiego placu przykrytego szklanym dachem w kształcie wiaty przystankowej. A potem wszyscy się dziwią dlaczego ludzie walą w weekendy do galerii handlowych albo zwyczajnie wyjeżdżają z miasta, bo nie są w stanie w nim wytrzymać. Ktoś tutaj rzucił pomysł parku, jak dla mnie coś na kształt Englischen Garten w Monachium byłoby spoko.
  • X/Apis

Oprócz starego miasta i traktu królewskiego oraz kamienic resztę bym zburzył i wybudował od nowa.
    Wkurzają mnie kolizyjne drogi i w ogóle jest ich za mało.
    Cieszę się tylko, że jeszcze dość dużo jest zieleni, inaczej byłaby totalna porażka.
    Irytuje mnie, że skasowali kino Sawa i wyburdowali apartamentowiec, miałem blisko.
    Dodatkowo apartamentowiec wybudowali w miejscu, gdzie dzieciaki się bawiły.
    Owszem, teraz noca nie ma tam pijaków(co nie zmniejszyło ich ilosci, gdyż blisko wybudowali 24 godzinny sklep z alkoholami) a dzieciaki nie mają się gdzie bawić i nie moga już zjeżdżać na sankach.
    Może jestem trochę sentymentalny, lecz dla mnie nowa Warszawa powinna być przyjazna dla dzieci i powinni zrobić coś z tymi psami.
    Nie chcę by Warszawa była jednym wielkim nawozem.
    Jeszcze często biegają bez smyczy.
    Ludzie są tak nieodpowiedzialni, że w sumie nie widzę przyszłej Warszawy z tymi zwierzętami.
    No i te reklamy...
    Z drugiej strony jak ciężko nieraz znaleźć robotę to co się dziwić, że je rozwieszają?
| |

UWAGA! (suplement do regulaminu) A) WSZELKI SPAM I REKLAMY NAGRADZAMY BANEM NA 3560 dni B) GRONO JES...

Fotki

Miejsca grona (85)