-
Hopl@
i film promujacy warszawe do tego tytulu:
http://www.tvn24.pl/24467,1528424,w...
co na ten temat myslicie? ja uwazam ze film jest.... hmmm, odwazny. no i pokazuje troche prawdy o tym miescie i o tym jak widza je jego mieszkancy. -
hercia
ostatnio w jakimś dzienniku mówili że nan którymś z filmów promujących warszawe jest już pokazany nowy stadion 10-lecia i stacja metra której jak i stadionu jeszcze nie ma...polak potrafi... -
mitch'em
Uważam że film jest bardzo dobry... Dla mnie to jest jakiś pomysł na budowanie tożsamości kulturowej, nawet na skalę ogólnopolską. Filmik pokazuje prawdę, tu jest tygiel miernoty, brutalizmu, skansen betonu z jednej strony, ale z drugiej żywioł ludzi którzy są trochę inni niż na Zachód... W sumie temat na inną dyskusję... A co do filmu to przyznam że nie do końca rozumiem opcji z kapustą -
m a r i p o s a
moim znaniem filmik jest świetny a kapusta jest po prawej stronie jak się jedzie pkp z piastowa do ursusa.. -
-
Anonim
średni, w sumie jakos specjalnie nie zacheca do głosowania. teatr i jazzmeni ? przeciez to jest wszedzie...poza tym, czy warszawa naprawde taka jest ? kulture mamy niby otwartą i promowaną, ale głównie jesli idzie o wartosci narodowo-chrzescijanskie; ) co bardziej kontrowersyjne wystawy czy spektakle są pod nagonką (vide suka off, nieznalska, le madame i inne...), a dla dziwakow wcale miejsca nie ma, bo na ulicy wystarczy sie inaczej ubrac a wytykaja Cie palcami. no ale to juz watek na osobna dyskusje, a cos przeciez nakręcić trzeba :) lekko nietypowa formuła z kapustą może być, poczatek w sumie dobry z realnym podejsciem do sprawy. nie do konca rozumiem motyw z azjatami - stadion powinni pokazac, bo to tam ich kultura wspoltworzy warszawską, a nie w swiatyni :) no i mogloby byc troche wiecej budyneczkow jakichs, festiwalow czy przebierancow i sztukmistrzow ze starowki. jakby dopiescic drugą część, to byłoby lepsze. -
Anonim
Hmm.. Mialem napisac cos zaraz po obejrzeniu filmu, ale przeczytalem jeszcze reszte artykulu i po prostu podpisuje sie pod zdaniem Manna. Z reklamowego punktu widzenia to pomysl zupelnie chybiony. Szkoda, ze nie pokazali jeszcze kibli na centralnym i nie okrasili jakims zgrabnym komentarzem, na przyklad "nie wszystko tu jest ladne, ale.." -
Raven/Śliwa
>m a r i p o s a napisała:
>moim znaniem filmik jest świetny a kapusta jest po prawej
>stronie jak się jedzie pkp z piastowa do ursusa..
i na bemowie w okolicach jelonek zaraz na przeciwko blokowiska :D jak sie 105 jezdzi -
tó.
i jak sie idzie do powsina , też pola kapusty; D
a klip według mnie świetny,taki przyjemny,gdybym nie była już tutaj,zdecydowanie chciałabym tu przyjechać :)
miasto absurdu i miasto które ma wszystko...z roku na rok je lubię coraz bardziej :D -
Unravel
Według mnie ten film zupełnie nie oddaje klimatu Warszawy. Podczas oglądania odniosłam wrażenie, jakby przedstawiał on inne miasto. -
Fajny nick :)
Troche nasciemniane jest z ta kultura, tak jak w innej reklamowce ze stadionem i metrem, ale ogolnie pomysl bardzo ciekawy i uwazam ze calkiem dobry. Najlepsze skutki zazwyczaj odnosza kontrowersyjne kampanie reklamowe, wiec wydaje mi sie ze ta reklamowka na serio moze Warszawie pomóc. -
Anonim
Wizualnie całkiem, całkiem. Miejscami trochę przekombinowany... Jak często w stolicy odbywają sie koncerty wokalistek fado? 2 razy do roku? Ostatnio śpiewała Mariza, teraz Misia... Gdyby zmienić kwestie czytane przez lektora i pokazać to wszystko w trochę innym świetle, pod innym kątem można byłoby go nawet pochwalić:]
Poza tym nie wiem w jakim celu chwalimy się Azjatami skoro akurat w przypadku Warszawy nie biorą oni czynnego udziału w animacji życia kulturalnego naszego miasta. Nie pokazano kontrastów, które aż prosiły sie o zaprezentowanie w tej reklamówce... gdzie jest Praga? Gdzie tereny zielone wokół miasta (pól kapusty raczej do nich nie zaliczam... )?
-
:ym: ☽ varpho
a co sądzicie o hasłach?
* Warszawa. Całkiem Nowy Świat
Warsaw. Brand New World
* Warszawa. Przestrzeń dla osobowości
Warsaw. Space for personalities
* Warszawa. Każdemu po drodze
Warsaw. On your way
* Warszawa. Miasto Wolności
Warsaw. The city of freedom
bo ja waham się między "Całkiem Nowym Światem" a "Każdemu po drodze". -
♥ M.K. ♥
a do czego te hasła bo nie doczytałam?
Warszawa.Całkiem Nowy Świat mi się podoba -
-
Mechanik Jerzy Kudelski
>:ym: ✷ varpho napisał
>a co sądzicie o hasłach?
>
> * Warszawa. Całkiem Nowy Świat
> Warsaw. Brand New World
> * Warszawa. Przestrzeń dla osobowości
> Warsaw. Space for personalities
> * Warszawa. Każdemu po drodze
> Warsaw. On your way
> * Warszawa. Miasto Wolności
> Warsaw. The city of freedom
>
>bo ja waham się między "Całkiem Nowym Światem" a
>"Każdemu po drodze".
jak dla mnie wszystkie bezpłciowe.. -
Mechanik Jerzy Kudelski
-
Anonim
Hasła kompletnie do mnie nie przemawiają.
P.S. Stolica Kultury z 3 kinami z prawdziwego zdarzenia... -
Anonim
Film całkiem fajny. Zupełnie inny od pozostałych promocity. :)
A co to jest kino z prawdziwego zdarzenia i jaką ma nazwę? :) -
"Całkiem Nowy Świat" jest fajne, ale czytelne tylko dla ludzi już znających Warszawę,
"Miasto Wolności" już jest zajęte - Budapeszt kiedyś się tym hasłem reklamował [z okazji rocznicy 1956],
"Przestrzeń dla osobowości" - zbyt przegadane.
zostaje "Każdemu po drodze". i to może być dobre - nie jest pretensjonalne i moim zdaniem odpowiada rzeczywistości - Warszawa jest po drodze ze Wschodu na Zachód, zarówno w Polsce jak i - patrząc szerzej - w Europie.
ciekawe, które wygrało - jak się okazuje, głosować można było do końca sierpnia... -
♥Patiღ
Pewnie każdemu po drodze ze stadionu i z powrotem. A tak szczerze mówiąc to władze wg mnie porywają się z motyką słońce. Wszytsko by chcieli mieć i Euro i europejską ... ale jakoś ma się to nijak do tego co się dzieje w stolicy. Imprez kulturalnych i sportowych jak na lekarstwo a nie daj boże żeby zostać tu na lato sezon ogórkowy w pełni. Zero koncertów, otwartych teatrów żenua.
- Przeglądaj grona w kategorii Kraje, Miasta i Dzielnice
- Przeglądaj grona w okolicy Miączyn
- Załóż własne grono tematyczne