Warszawa Nieznana [23799]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • rafał.

Ktoś kiedyś tam był lub ma zamiar dokładniej przypatrzeć się temu miejscu? Niemal codziennie widzę te 3 bloki na odludziu jadąc pociągiem i za każdym razem mam ochotę dowiedzieć się czegoś więcej o tym miejscu.

http://warszawa.wikia.com/wiki/Osie...
  • Body

Na osiedlu mieszkają głównie ludzie eksmitowani. No i od jutra będzie tam kursować autobus 137.
  • Paweł

Tam to i Policja podobno boi się zaglądać.
  • Fajny nick :)

Na TVP3 i na TVN bylo juz mnostwo reportazy o tym miejscu.
    To jest taka czarna dziura w ktora wpycha sie tych co czynszow nie placa gdzie indziej. No i w reportazach faktycznie byla mowa o tym ze policja tam nie zaglada, mimo ze mialaby pelne rece roboty. A to tylko 3 bloki :)
    Jak chcesz lepiej poznac to miejsce to moze lepiej na odleglosc. A jesli juz postanowisz sie tam przejechac, to nie bierz aparatu zeby robic zdjecia, telefon tez lepiej zostaw w domu :D

Te bloki powstaly jakies 10, moze 12 lat temu i planowane byly na mieszkania sluzbowe dla policjantow. W planach bylo duzo wieksze osiedle, ale stanelo na tych trzech blokach i byly problemy zeby wogole zasiedlic te bloki wiec zrobili z nich lokale socjalne. Wtedy, jak juz element zaczal sie tam sprowadzac to ci policjanci co tam mieszkali, wyniesli sie stamtad. To zgrubsza tyle, z tego co pamietam.
  • Ninja

http://uwaga.onet.pl/1361095,archiw...

http://netserv.wsd.com.pl/gazeta/mo...

tam gdzie diabeł mówi dobranoc.
  • UŚMIECHAJ SIĘ do ludzi !

jest wiecej takich osiedli socjalnych w Wwa??
  • Gdabski

> jest wiecej takich osiedli socjalnych w Wwa??

Palisadowa?
  • hercia

też kiedyś myślałam że to policyjne osiedle...ale szybko wygląd osiedła się zmienił i mnie olśniło...
  • Adusia

Było tam kiedyś Ognisko Wychowawcze, ale nie wiem, czy nadal jest... Miałam tam odbyć praktyki studenckie, ale okolica skutecznie mnie odstraszyła :-(
  • Body

>UŚMIECHAJ SIĘ do ludzi ! napisała:
    >jest wiecej takich osiedli socjalnych w Wwa??

Jest chyba coś podobnego na Białołęce, ale nie wiem gdzie dokładnie
  • wojtek galeński

chcę taki dom dla exmitowanych itp. na dyplomie robić.... pomysł mam taki, zeby ci ludzie sami to budowali. moze wtedy będa szanowac..... przynajmniej jedno pokolenie...
  • hercia

popieram,sami budować,sami coś tworzyć,jakieś prace społeczne,myśle że nawet mogłoby to zawrócić co niektórych na dobrą drogę.jednak w programach tv pokazywano też osoby "normalne" nie patologie,osoby które miały to nieszczęście że tam dostały przydział lokalu komunalnego bądz socjalnego...
  • Anonim

Moja znajoma pracująca jako kurator sądowy ok. 5 lat temu opowiadała mi, że Dudziarska zapewnia regularnie pełny wymiar pracy + czasem nadgodziny trójce kuratorów... Od tamtej pory, pomimo interesującego klimatu jeszcze nie odważyłam się tam pojechać...
  • R4D3K

>Body napisał
    >>UŚMIECHAJ SIĘ do ludzi ! napisała:
    >>jest wiecej takich osiedli socjalnych w Wwa??
    >
    >Jest chyba coś podobnego na Białołęce, ale nie wiem
    >gdzie dokładnie

Może chodzi Ci o 3 bloki przy zakładzie karnym przy ul. Ciupagi, ale tamte bloki są zamieszkane prawie w całości przez policjantów i funkcjonariuszy służby więziennej. Są tam też 2 sklepy, poczta i autobus 152.
  • Body

O właśnie. Mówili o tym kiedyś w jakiejś "Uwadze" i zapadło mi to w pamięć.
  • kwiator

okolice sa fajne i klimatyczne (oprucz dudziarskiej sa tez fajne ogrudki dzialkowe w okolicy; p) tylko ciezko sie dostac

generalnie radze uwazac na przejezdzajace pociagi., czasem trabia ale... no radze uwazac; p

droga od poludnia jest otwarta - za stacja kolejowa idziemy na pulnoc i przez tory. niby kreci sie straz kolejowa ale jak idziemy w strone os dudziarska to nei robia problemuw. gorzej jak sie pujdzie pozwiedzac reszte terenuw kolejowyh. wtedy przeganiaja. ale nigdy nie dostalem mandatu (zreszta i tak nie nosze dokumentuw czyli mieli by problem z wypisaniem; p)

aha - od pulnocy byla dziura w plocie kolejowym gdzies. teren duzy wiec to info duzo nie pomoze; p
  • renifermix

widziałem ostatnio w telewizj TVN program o tej ulicy.Nie wygladało tam ciekawie.
  • Krzysiek

jeśli jest ktoś chętny na wycieczkę to ja się piszę, już dawno miałem tam zajrzeć... Trzeba tylko uważać na sokistów, bo nie mam z nimi zbyt miłych wspomnień :)
  • PinkF_

>Diadlo/ Nemo/ Ulik napisał
    >jeśli jest ktoś chętny na wycieczkę to ja się piszę,
    >już dawno miałem tam zajrzeć... Trzeba tylko uważać na
    >sokistów, bo nie mam z nimi zbyt miłych wspomnień :)

Wygląda na bardzo extremalną turystykę :)
    mozna by tam zrobic wyprawę, ale raczej większa ilością ludzi, szkoda aparatów... :P
  • Krzysiek

Spoko - czyli już mamy 2 :)

Kto chętny na jakiś weekend?
| |

UWAGA! (suplement do regulaminu) A) WSZELKI SPAM I REKLAMY NAGRADZAMY BANEM NA 3560 dni B) GRONO JES...

Fotki

Miejsca grona (85)