-
rafał.
Ktoś kiedyś tam był lub ma zamiar dokładniej przypatrzeć się temu miejscu? Niemal codziennie widzę te 3 bloki na odludziu jadąc pociągiem i za każdym razem mam ochotę dowiedzieć się czegoś więcej o tym miejscu.
http://warszawa.wikia.com/wiki/Osie... -
Body
Na osiedlu mieszkają głównie ludzie eksmitowani. No i od jutra będzie tam kursować autobus 137. -
Paweł
-
Fajny nick :)
Na TVP3 i na TVN bylo juz mnostwo reportazy o tym miejscu.
To jest taka czarna dziura w ktora wpycha sie tych co czynszow nie placa gdzie indziej. No i w reportazach faktycznie byla mowa o tym ze policja tam nie zaglada, mimo ze mialaby pelne rece roboty. A to tylko 3 bloki :)
Jak chcesz lepiej poznac to miejsce to moze lepiej na odleglosc. A jesli juz postanowisz sie tam przejechac, to nie bierz aparatu zeby robic zdjecia, telefon tez lepiej zostaw w domu :D
Te bloki powstaly jakies 10, moze 12 lat temu i planowane byly na mieszkania sluzbowe dla policjantow. W planach bylo duzo wieksze osiedle, ale stanelo na tych trzech blokach i byly problemy zeby wogole zasiedlic te bloki wiec zrobili z nich lokale socjalne. Wtedy, jak juz element zaczal sie tam sprowadzac to ci policjanci co tam mieszkali, wyniesli sie stamtad. To zgrubsza tyle, z tego co pamietam. -
-
Ninja
http://uwaga.onet.pl/1361095,archiw...
http://netserv.wsd.com.pl/gazeta/mo...
tam gdzie diabeł mówi dobranoc. -
UŚMIECHAJ SIĘ do ludzi !
-
Gdabski
-
hercia
też kiedyś myślałam że to policyjne osiedle...ale szybko wygląd osiedła się zmienił i mnie olśniło... -
Adusia
Było tam kiedyś Ognisko Wychowawcze, ale nie wiem, czy nadal jest... Miałam tam odbyć praktyki studenckie, ale okolica skutecznie mnie odstraszyła :-( -
Body
>UŚMIECHAJ SIĘ do ludzi ! napisała:
>jest wiecej takich osiedli socjalnych w Wwa??
Jest chyba coś podobnego na Białołęce, ale nie wiem gdzie dokładnie -
wojtek galeński
chcę taki dom dla exmitowanych itp. na dyplomie robić.... pomysł mam taki, zeby ci ludzie sami to budowali. moze wtedy będa szanowac..... przynajmniej jedno pokolenie... -
hercia
popieram,sami budować,sami coś tworzyć,jakieś prace społeczne,myśle że nawet mogłoby to zawrócić co niektórych na dobrą drogę.jednak w programach tv pokazywano też osoby "normalne" nie patologie,osoby które miały to nieszczęście że tam dostały przydział lokalu komunalnego bądz socjalnego... -
Anonim
Moja znajoma pracująca jako kurator sądowy ok. 5 lat temu opowiadała mi, że Dudziarska zapewnia regularnie pełny wymiar pracy + czasem nadgodziny trójce kuratorów... Od tamtej pory, pomimo interesującego klimatu jeszcze nie odważyłam się tam pojechać... -
R4D3K
>Body napisał
>>UŚMIECHAJ SIĘ do ludzi ! napisała:
>>jest wiecej takich osiedli socjalnych w Wwa??
>
>Jest chyba coś podobnego na Białołęce, ale nie wiem
>gdzie dokładnie
Może chodzi Ci o 3 bloki przy zakładzie karnym przy ul. Ciupagi, ale tamte bloki są zamieszkane prawie w całości przez policjantów i funkcjonariuszy służby więziennej. Są tam też 2 sklepy, poczta i autobus 152. -
Body
O właśnie. Mówili o tym kiedyś w jakiejś "Uwadze" i zapadło mi to w pamięć. -
kwiator
okolice sa fajne i klimatyczne (oprucz dudziarskiej sa tez fajne ogrudki dzialkowe w okolicy; p) tylko ciezko sie dostac
generalnie radze uwazac na przejezdzajace pociagi., czasem trabia ale... no radze uwazac; p
droga od poludnia jest otwarta - za stacja kolejowa idziemy na pulnoc i przez tory. niby kreci sie straz kolejowa ale jak idziemy w strone os dudziarska to nei robia problemuw. gorzej jak sie pujdzie pozwiedzac reszte terenuw kolejowyh. wtedy przeganiaja. ale nigdy nie dostalem mandatu (zreszta i tak nie nosze dokumentuw czyli mieli by problem z wypisaniem; p)
aha - od pulnocy byla dziura w plocie kolejowym gdzies. teren duzy wiec to info duzo nie pomoze; p -
renifermix
widziałem ostatnio w telewizj TVN program o tej ulicy.Nie wygladało tam ciekawie. -
Krzysiek
jeśli jest ktoś chętny na wycieczkę to ja się piszę, już dawno miałem tam zajrzeć... Trzeba tylko uważać na sokistów, bo nie mam z nimi zbyt miłych wspomnień :) -
PinkF_
>Diadlo/ Nemo/ Ulik napisał
>jeśli jest ktoś chętny na wycieczkę to ja się piszę,
>już dawno miałem tam zajrzeć... Trzeba tylko uważać na
>sokistów, bo nie mam z nimi zbyt miłych wspomnień :)
Wygląda na bardzo extremalną turystykę :)
mozna by tam zrobic wyprawę, ale raczej większa ilością ludzi, szkoda aparatów... :P -
Krzysiek
- Przeglądaj grona w kategorii Kraje, Miasta i Dzielnice
- Przeglądaj grona w okolicy Miączyn
- Załóż własne grono tematyczne