-
Anonim
Ostatnio dość pilnie poszukuję starych lub opuszczonych ogrodów [mniejsze ogródki w sumie też mogłby być;) ] w Warszawie lub okolicach, do których możnaby wejść. Marzy mi się obfotografować taki opuszczony ogród z dużą ozdobną bramą, trochę dziki..może coś w klimacie 'Tajemniczego ogrodu' :) Widział/ zna ktoś może takowe? :) -
Anonim
-
Anonim
Czesc Ania; )
Jesli chodzi o zapuszczone/opuszczone ogrody ze starymi budynkami, warto chyba poszukac na przedwojennych osiedlach willowych na peryferiach Warszawy (np. na Linii Otwockiej). Ale za znalezienie duzej ozdobnej bramy nie recze; )
Moze jakims pomyslem bylby park w Morysinie?
(fotki pozyczone z http://www.sztuka.net.pl) -
pionek AGORY
> Może w Konstancinie jeszcze się jakiś ostał... poszukaj.
w gminie Konstancin a dokładnie w Turowicach-Kawęczynie jest jeden ładny drewniany dwór i zapuszczony ogród. Ogród bajeczny - 3 mostki 'rzymskie' przepuszczone nad wąwozem oraz stara gotycka kaplica - ogólnie ogród w stylu XIX wiecznych romantycznych ogrodów. Niestety bramy brak; -) ale i tak warto się wybrać. A w samym Konstancinie to raczej małe te ogrody przy starych willach. Jakby co to w mojej galerii zdjęć mam kilka fotek z Konstancina ...ale niestety zdjęcia z Turowic wykasowałem :/ No chyba że będziesz chciała to prześlę na maila. -
-
Anonim
-
pionek AGORY
ojej, wysłałem wczoraj o 23 godzinie..nawet dwa :/ czyżby nie doszły? -
Anonim
już doszły :) Dziękuję :)
Jakby ktoś jeszcze miał w pamięci jakiś opuszczony ogród to bardzo proszę o info !!! -
abcd abcd
>pionek AGORY napisał
>w gminie Konstancin a dokładnie w Turowicach-Kawęczynie
>jest jeden ładny drewniany dwór i zapuszczony ogród.
podaj jakieś konkreeety :D -
pionek AGORY
http://www.szlachta.org/turokaw.htm
zdjęcia w mojej galerii ('zakamarki konstancina'-2 ostatnie zdjęcia na mostkach) -
m a r i p o s a
-
Adam
Chcę odświeżyć temat. Czy dziś znajdę coś ciekawego w okolicy warszawy? Mam do wykonania pracę na temat ogrodów.
Z góry dzięki za pomoc.
Pozdrawiam -
jeśli ogólnie o ogrodach, takich przydomowych, po polecam spacer po włochach - szczególnie część po tej stronie torów co budynek PKP, okolice od stacji wzdłuż torów 'w stronę castoramy'
-
Adam
Dzięki.
Szukam jeszcze starego, zniszczonego samochodu w ogrodzie/lesie. Znacie cos? -
- Przeglądaj grona w kategorii Kraje, Miasta i Dzielnice
- Przeglądaj grona w okolicy Miączyn
- Załóż własne grono tematyczne