-
Legalna Siostra
no wiec jak pewnie wiekszosc z was wie, artystka Rajkowska (ta od palmy) ma nowy projekt. dotleniacz czy coś takiego. jest to staw, albo cos podobnego nad czy ciagle ma sie unosic mgiełka. ma byc to nowoczesne, bez romantycznego zaciecia. ma powstac na pl grzybowskim, w cieniu zniszczonych, ba niszczejacych i rozpadajacych sie powoli kamienic na proznej. koszt 100tys zł. co prawda nie mam jak na razie informacji kto za to zapłaci, jednak nie sądze by była to artystka i przyjaciele. mysle ze sama taka sadzawka to nie jest zły pomysł, wrecz całkiem fajny. może to wyglądac ciekawie i byc dobrym miejscem spotkań, jednak czy na prawde w tej chwili nie lepiej byłoby ratowac za te pieniądze rozpadajacych sie kamienic? zadbac najpierw o ogolny wyglad Warszawy, a dopiero potem dodawac jej wszelakie tego typu bajery? jak sie o tym dowiedziałam, że maja realizowac ten projekt to aż mnie skreciło. tyle ode mnie. a co wy myslicie na ten temat? -
♪ scott ♪
O NIE! pomysl z palma byl jak dla mnie porazka, wstyd jak beret z ta palma! Niech ten "artysta" naprawde da sobie juz spokoj z uszczesliwianiem warszawiakow bo drugiego badziewia jak palma nam nie potrzeba!
...juz nawet nie chodzi o pomysl,ale jak za tym stoi "artysta" od palmy jestem kategorycznie na NIE!!!! -
Mers
Jezu, uspokój się, palma była świetnym pomysłem!
Co do pieniędzy na tę sadzawkę, to może będą one pochodziły od jakichś prywatnych sponsorów?
btw, kto zapłacił (i płaci za renowację) palmy? -
Legalna Siostra
'sponsorem palmy jest miejskie przedsiebiorstwo robot ogrodniczych, ktorego włascicielem jest, a jakże by inaczej, Miasto Stołeczne Warszawa' cytuje samą siebie z wątku o palmie. żeby być sprawiedliwą powinnam chyba wspomniec, że jest także prowadzona na nia zbiorka. info czerpie ze strony o palmie. tak czy inaczej nie ukrywam, że palma w ogole mi sie nie podoba, w zwiazku z samym faktem istnienia, a to że pochłania ogromną kase, zwieksza moją antypatie. ale to nie wątek o palmie tylko o nowym pomysle artystki... jak dla mnie w tej chwili prawie tak samo nie trafionym jak palma. -
-
Anonim
-
Maryl.
-
Basso Cantante
-
knopi
-
pionek AGORY
fajna była akcja z zasianiem polnych kwiatów przy torach tramwajowych i przy CSW... więcej takich akcji! -
Anonim
Jak patrzę na te piękne, stare kamienice to mi, aż serce ściska. Dlaczego nikt nic z nimi nie robi... Są już spisane na straty. -
pionek AGORY
heh, to jest celowe działanie... u mnie w Konstancinie to samo się dzieje - wykupują stare zabytkowe wille, doprowadzają do ruiny a potem burzą pod przykrywką że 'zagraża bezpieczeństwu' i mają cenny teren pod budowę w samym centrum.. no za jaja bym takich powiesił! tyle perełek architektury im poburzyli... skur*****y -
nat.
im więcej takowych pomysłów tym lepiej . jakikolwiek wkład w sztukę znikomy , ale w urozmaicenia krajobrazu miasta - znaczny . -
Legalna Siostra
powtorze po raz kolejny:) sam w sobie projekt- nawet daje rade. czas i miejsce realizacji- najgorsze z możliwych. nie podoba mi sie ten projekt dlatego, że to wywalanie kasy, ktora przydałaby sie na coś innego. -
nat.
nie od dziś prawdą jest iż pieniądze które bardziej przydałby się gdzieś indziej , tudzież komu indziej idą zupełnie gdzie indziej . o .; ) -
Maryl.
indziej indziej.
nie sądzę, żeby dofinansowanie z miasta było tak wysokie jak koszt remontu chociaż części kamienicy. wydaje mi się, że to co rajkowska i co. dostali z miasta to raczej kropla w ich morzu potrzeb, a piszą o patronacie i wsparciu, bo fajnie, że tak jest i warszawa też zyskuje na promocji sztuki. szukają innych sponsorów. władz miasta chyba nie trzeba się czepiać w tym przypadku.
-
Anonim
>królowa Margot napisała:
>nie podoba mi sie ten projekt dlatego, że to wywalanie kasy,
>ktora przydałaby sie na coś innego.
Czyjej kasy?
-
poranki są okrutne
Pomysł mi sie podoba. Ciekawa jestem czy wzięli też pod uwagę że takie mokre miejsce może stać sie siedzibą krwiopijnych komarzyc; ))) -
††††KU†AS††††
Zamiast produkować takie dodatki, wzięliby się za remont kamienic. O - na przykład w muzeum w kilku odnowionych kamienicach. -
Arcadyo
Koszt calej inwestycji to ok 170 tys zlotych wiec nie wiem czy tak lawto byloby odrestaurowac kamienice i stworzyc muzeum.
Projekt mi sie podoba :) A mam takie pytanko to jest chyba projekt czasowy tak? -
Maryl.
- Przeglądaj grona w kategorii Kraje, Miasta i Dzielnice
- Przeglądaj grona w okolicy Miączyn
- Załóż własne grono tematyczne