-
♥Patiღ
Tyły Teatru Buffo to trochę źle podana lokalizacja, równie dobrz można powiedzieć, że na tyłach Sejmu.
Poza tym trzeba zauważyć, że nie jest to tam jedyna fontanna ale również przy Jutrzence ciągnie się cały pasaż fontann mniejszych i większych (w zeszłym roku wyremontowane), sterowane komputerowo i podświetlane, z racji czego najlepiej udać się tam po zmroku. Miejmy nadzieję, że pozostałe "zapomniane" fontanny również w ten sposób zostaną potarktowane.
Jerry nie krzyczę :P -
Kajka
Podbijam temat, jako że uwielbiam wszelkie fontanny =)
Kiedyś przechodząc obok pałacu kultury zobaczyłam coś co wygląda mi na fontannę , ale w sumie nie jestem pewna, woda z tego nie leciała, to jest tuż przy jednym z wejść, zdaje się że od Marszałkowskiej, na murze jest głowa jakiegoś brzydala, gargulca czy coś w tym stylu, a pod spodem kamienna misa.
Kojarzy ktoś to cudo ??
Już dość dawno to widziałam i jakoś nigdy nie mam czasu żeby znów podejść i przyjrzeć się bliżej -
Jerry
o ile się nie mylę na stacji metra pole mokotowskie, wejście od strony rakowieckiej tam przy bramkach jest jakaś rozpiska o fontannach warszawskich, niestety nie miałem czasu stanąć i poczytać tego; ) -
Monia
ja lubię te przy Arkadii :) a tak pozatym to wszystkie inne jak leci :) -
-
w-p
>Jerry napisał
>o ile się nie mylę na stacji metra pole mokotowskie,
>wejście od strony rakowieckiej tam przy bramkach jest
>jakaś rozpiska o fontannach warszawskich, niestety nie
>miałem czasu stanąć i poczytać tego; )
są zdjęcia i krótkie opisy kilku co ciekawszych.
ale tylko kilku. -
Anonim
Ja lubie fontannę na rynku Mariensztatu, na przeciwko "Baryłki", czysty socrealizm ale uroczy :) -
ktoś wie czemu fontanna w parku rydza-śmigłego ma taki skromny 'program' ?
byłem dziś po godz. 21 i nie działo się ['w fontannie', że tak powiem] praktycznie nic w porównaniu z tym co można było tam zobaczyć jak byłem ostatnio tzn w 2007 => zdjęcia => http://senner.pl/fontan/index.html
dziś te główne pionowe strumienie max podnosiły się na ok 0,5m i to wszystko w zamkniętym cyklu, nic takiego jak na zdjęciach..
kryzys czy co?..
- Przeglądaj grona w kategorii Kraje, Miasta i Dzielnice
- Przeglądaj grona w okolicy Miączyn
- Załóż własne grono tematyczne