-
Anonim
Byłem w piątek w Hubertusie na Żurawiej 20 - żenada na max:
1. kelner podchodzi do stolika z obrażoną miną zdjętego z krzyża,
2. było więcej osób - kelner kazał klientom nosić stoły i krzesła, żeby zrobić dostawkę, sam się nie ruszył,
3. kelner się obijał - nie chciał ścierać ze stołu piwa, które "uciekło" ze szklanki, rzucił szmatę na stół brudną i gestem kazał ścierać,
4. w karcie piwo 1l=12 zł, na rachunku 11,81 zł,
5. w rachunku 150 zł była doliczona opłata serwis chyba 17 zeta,
6. kelner odmówił podzielenia rachunku, żeby każdy zaplacił za siebie, mimo, że zaraz na początku było tak powiedziane,
7. zamknęli kuchnię o 22.30,
8. o 23 przyszedł kelner i powiedział, że zamykają cały lokal
9. kelner sarkał na klientów, gdy słyszał dociekliwe pytania o treść rachunku,
10. szatnia kosztuje dwa złote - skandal,
11. kelner nie użył słowa przepraszam ani żadnego przykro mi.
Nie chodźcie tam -
marta anna weronika
-
Anonim
(zapomniałem dodać, że piliśmy piwo staropramen, jednej osobie od razu nie smakowało, ale piła, dwie inne miały po tym piwie jakieś przejściowe kłopoty gastryczne - nudności i wymioty, mówię, że po piwie, bo jadły co innego te osoby) -
marta anna weronika
-
-
Grono.Net
Na Dw. Zachodnim jest mnóstwo spelun z tanim piwem. Tylko łatwo o burdę, bo okoliczni jacyś tacyś niekontaktowi i nie chcą pertraktować :) -
Grono.Net
I blisko bodajże kolejowej, na poziomie Forum Plaza też jest takie coś co aspiruje do nazwy "knajpa"....ale nazwy nie pamiętam....zresztą w tych okolicach mnóstwo takich miejsc. -
Anonim
To nie o to tu chodzi, widzę że bez manifestu się nie obejdzie:
MANIFEST
ten wątek nie jest po to, żeby oceniać knajpy po wyglądzie, najgorsza speluna to taka, w której mają cię za śmiecia, miast godnie i po staropolsku przyjąć.
Chodzi o konkrety i tylko konkrety.
Żadne tam subiektywne podejrzenia nieoparte na faktach.
A zatem:
Kelner orżnął cię na kasę?
Dali ci śmierdzącego pożarskiego?
Trufle były zmarnowane?
Nie dolali Ci piwa (palec pod kreskę)?
Wino stołowe zamiast rocznika 1961?
Pobili cię i obrazili, bo terminal nie chciał przyjąć twojej karty?
Obrazili cię, bo nie mieli wydać ze stówy?
Dostaleś puree ze zlewek z wmieszną marchewką?
Zdarzyło się coś jeszcze gorszego?
Napisz to! Ludzie nie mogą iść tam gdzie ciebie to spotkało! -
Anonim
Chce mi się płakać, bo to ja namówiłem znajomych na Hubertusa. Tylko ze względu na przepysznego Staropramena w litrowych kuflach. Byłem tam 3 razy, łącznie z ostatnim piątkiem.
To jest typowe miejsce niedorobione. Czyli mają jedną zachwycającą rzecz, a resztya badziew. Tą jedną było pyszne piwo. Jednak w piątek nawet ono szwankowało.
Hubertus - NIE! -
Dr.Feelgood
-
Anonim
Wybaczie, ze nie na temat, ale rowniez na Zurawiej znajduje sie lokal, co sie zowie Antykwariat. Jest to pub i znajduje sie tam rownie wyborne piwo z Browaru Slaskiego, ktory miesci sie w Lwowku Slaskim (polecam Ksiazece ).
Tak wiec lokal na tel samej ulicy, a zacny, tak wiec zdecydowanie polecam; ) -
Belin
hah! Melvis... to juz wiem gdzie jutro pojde :-) Jutro (kurde - juz stanowczo dzisiaj) z zalozenia bede mial sreeeedni humor, a to czego ewidentnie nie trawie to kiepska obsluga przy wysokich cenach.
Nie wezwaliscie wlasciciela/kierownika/kogosta m??? Dziwie sie :-(
Bo z takimi burakami to raczej trzeba konkretnie - pozniej sie okazuje, ze to rzeczywiscie po prostu jakis buracki kelner - co tam szkodzi... najwyzej juz w miescie pracy nie znajdzie :-D - a juz przy dodatkowej oplace za serwis to juz totalny skandal.
Jak lumpiarnia - to lumpiarnia :-) - wiem, ze tanio ale tez wiem, ze nedza i rozpacz. A jak niby royal cenowy to ma byc royal ogolnie - tyle i kropka. -
Anonim
Apeluję, żeby tu zamieszczać konkretne knajpiane kiksy! Żadnych reklam dobrych lokali, tylko samo zło i same konkrety !!! -
Anonim
Heh... Najgorsza knajpa, w jakiej się kiedy kolwiek znalazłam to Iskierka... Początkowo było to fajne miejsce, ale teraz zrobiła się z tego typowa żulernia osiedlowa, strach się bać:/ Nikomu nie polecam, chociaż by ze względu na rozcieńczane piwo i ludzi którzy się tam pojawiają... -
Anonim
polecam bar kawowy piotruś na nowym świecie..... nie żadna melina żeby nie było, oblatane towarzystwo + pani z prl-u -
Anonim
Widzę, że nie trafia, albo się czytać nie chce, to nie miał być spis peerelowskich spelun, tylko lista lokali, gdzie nas po chamsku obsługują. Ręce opadają po prostu. -
Anonim
bar "Piotruś" był w zeszłym roku w centrum uwagi dziennikarzy jako miejsce spotkań większości warszawskich kieszonkowców:/ -
agulinek
Melvis,chyba Cię tu nikt nie slucha;) apeluję więc i ja: same konkrety poprosimy!!!! nie jakieś wychwalanki super knajp tylko adresy tych lipnych,plizzzz;) -
Anonim
na żelaznej jest pub chicago. wygląda nieźle tylko obsługa mało kompetentna i wkurwiająca.
zamówiłam sobie coś co miało zawierać sos jogutrowy a okazało sie kiepskiej świeżosci zwykłą śmietaną posypaną takim biednym chudym szczypiorkiem.poza tym przez calą wizytę musiałam słuchać jak jednak z barmano-kelnerek kaleczy angielska mowę podczas swojej rozmowy z jakimś zagranicznym gościem. miała niesamowicie piskliwy głos i cały czas tylko " riliiiiiiii, oł jes jes of kors!" -
Anonim
-
Belin
Ha... przypomnialem sobie :-) - lokal pt. "obiady domowe" przy Pl. Zbawiciela na Nowowiejskiej. Nigdy.. powtarzam nigdy nie zamowcie tam de-volail'a z frytkami (i nie daj Boze z surowka).
To sie nie da zjesc :-((( - frytki o smaku starego oleju z duuuuuza iloscia soli, kurczaczek suchy na maksa a surowka w miare - znaczy na tle reszty byla ladalna.
Chociaz obsluga niby taka domowo-mila. ehhh... Lipa - nie wiem czy cokolwiek da sie tam zjesc.
- Przeglądaj grona w kategorii Kraje, Miasta i Dzielnice
- Przeglądaj grona w okolicy Miączyn
- Załóż własne grono tematyczne