Warszawa Nieznana [23799]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

a wie ktoś coć o kajakch lub łódkach?? podobno są gdzieś przystanie i zatoczki, gdzie można się na coś takiego załapać i popływać w okolicy (bo nie sądzę, aby ktoś mnie wpuścił kajakiem na środek Wisły he he)
  • Cerber

Ja Cie wpuszcze nawet na tratwie z zapalek:)

OK zart:)

A tak powaznie to bylem dzis na wysokosci wilanowa w kilku miejscach i ejst calkiem fajnie.. jedna plaza na ktorej grali w siatke byla zajebista.. ale trzeba bylo przejsc boso kilkanascie metriw.. albo przejechac rowerem.... rowerow nie mielismy a stwierdzilem ze jednak do Wisly golej stopy nie wloze.. wiec probowalismy obejsc tamto miejsce brzegiem ale po kilkuset metrach w badz co badz urokliwych chaszczach wygladajacych niemal jak bambusowy gaj zrezygnowalem z dalszej drogi. Pozniej pojechalem wzdloz walow chyba w sumie kilka kiloetrow i wyladowalem na wybetonowanym cyplu wbijajacym sie niby noz w nurt Wisly na ktorym co chwila zbieralo sie coraz wiecej mlodych ludzi. Nie brakowalo tam tez wedkarzy. Byl tez gosc z profesjonalnym quadem ... prawdziwa rzadkosc bo byla to yamaha 660 a tego typu pojemnosci to prawdziwa ekstra liga w tym gatunku. Pozniej chwila bladzenia po urokliwych wsiach i wyladowalem w Konstancinie .... Cala wycieczka bez mapy czy jakiejkolwiek znajomosci terenu wiec polecam wszystkim wpis numer jeden w tym temacie:)
  • Anonim

dzięki Cerber za reklame :D

a ja ostatnio zaliczyłem tramwaj wodny - zajebista sprawa: klimat jak na Rejsie z Tymem! normalnie rodzinki z kamerami, elegancja-francja, panie w szpilach, kapitan z siwą brodą itp.
    P O L E C A M

stateczek odpływa o 9.30, 11.30, 13.30 i 15.30 z "przystanku" nad Wisłą na wysokości Mariensztatu i pływa w kółko pod wszystkimi mostami przez 1,5h, byłem w niedzielę ale w tygodniu chyba też pływa
    warto przyjść 15min wcześniej bo mieści się tylko 80-100 osób a chętnych sporo
  • Nieznam

A ja polecam wislane rozlewiska miedzy Gora Kalwaria a Czerskiem. Dojechalismy rowerem [da sie samochodem], niebieskim szlakiem, zaraz za Gora Kalwaria zamiast jechac wporst na Czersk nalezy odbic na lewo.

Sa wysepki, malutkie plaze. Mozna sobie walnac ognisko. Towarzycho to miejscowi wedkarze. Super sprawa.
  • Anonim

teraz sobie ogladam Dzien Dobry TVN i juz ktorys raz z rzedu kreca pogode nad wisła, po prawej stronie na jakiejs plazy. szczerze mowiac nigdy nie widzialam tam zadnej tak ladnie wyszykowanej plazy po tej stronie, wie ktos moze miedzy jakimi mostami sie ona znajduje? przypuszczam ze miedzy gdanskim a slasko dąbrowskim. ale jak znalezc wejscie... jesli ktos kojarzy to miejsce to piszcie czy warto sie tam wybrac; ] jesli byl taki temat to sorki nie zauwazylam; ]
  • Anonim

Bogiem a prawdą wczoraj ktoś założył temat o plażach. Ale ten jest zdecydowanie bardziej adekwatny, więc tamten zamykam; )
  • pionek AGORY

sporo ładnych małych plaż jest między mostami siekierkowskim a łazienkowskim. był też ostatnio artykuł że w okolicach saskiej kępy władze miasta mają reaktywować jedną plażę.
  • Sandokan

>Dominika napisała:
    >A byliście w the Beach! Plaża w Warszawie, zajebiste
    >imperki... klimacik normalnie jak na plaży. Można pograć
    >w piłeczkę, w siatę, można poleżeć na piasku na
    >ręczniku, posiedzieć w koszu i obserwować zachód
    >słońca, podskoczyć do baru, posłuchać muzyczki... Dla
    >mnie wypas! Polecam!

Imprezki świetne ale dla dresiarstwa i karków. Jak ktoś lubi takie klimaty to OK
  • Merlin

nie zgadzam się z ostatnią wypowiedzią i jeśli wypowiadasz się w taki sposób o jakimś miejscu warto to udowodnić ...
    a ja zaprzeczam bo mam same pozytywne wrażenia z tego miejsca i zadnych karków a dres to moze i tak ale w wersji plażowej ... bawimy się chyba dla siebie dla znajomych z którymi jesteśmy ...
  • Sandokan

Opisałem to co widziałem towarzystwo było mało ciekawe. Pewnie czasami są godziny kiedy fajni ludzie przychodzą , niestety bylem tam 2 razy i zawsze miałem do czynienia z chamstwem i buractwem. To chyba wystarczy ? Niestety nie miałem kamery ze sobą wiec nie mam tego na taśmie .
  • Merlin

no to następnym razem radzę albo pójsć kilka razy o różnych porach i wydawać opinie (kilka razy mam na myśli na pewno więcej niz 2) zapoznać sie z programem imprez który mają itd ...
    ja też nie przepadam za klimatem osób które wymieniłeś a mimo tego odnalazłam coś zupełnie innego ...
    polecam weekend w południe około 18-19
  • Sandokan

Jak znajdę chwilkę wolnego to wpadnę o porze zaproponowanej przez Ciebie a opinie wydaje zawsze po tym co widziałem i nie czekam z tym do końca roku .
  • ♥Patiღ

>angelika :) napisała:
    >teraz sobie ogladam Dzien Dobry TVN i juz ktorys raz z rzedu
    >kreca pogode nad wisła, po prawej stronie na jakiejs plazy.
    >szczerze mowiac nigdy nie widzialam tam zadnej tak ladnie
    >wyszykowanej plazy po tej stronie, wie ktos moze miedzy
    >jakimi mostami sie ona znajduje? przypuszczam ze miedzy
    >gdanskim a slasko dąbrowskim. ale jak znalezc wejscie...
    >jesli ktos kojarzy to miejsce to piszcie czy warto sie tam
    >wybrac; ] jesli byl taki temat to sorki nie zauwazylam; ]

Masz dwa wyjścia albo przejść od strony ZOO ew. drugie, które wydaje mi się bardziej ciekawe przepłynąć promem przez Wisłę (bezpłatny) parę metrów od Śląskiego w stronę Cytadeli odpływa co 10-15 minut.
  • Anonim

>♥Patiღ napisała:
    > Masz dwa wyjścia albo przejść od strony ZOO ew. drugie,
    >które wydaje mi się bardziej ciekawe przepłynąć promem
    >przez Wisłę (bezpłatny) parę metrów od Śląskiego w
    >stronę Cytadeli odpływa co 10-15 minut.

bezplatny? hehe wow fajnie, widzialam tam kilka takich promow, wiec pewnie bym wsiadla w zly... a wyróżnia sie on jakos?:)
  • ♥Patiღ

Płynie wszerz a nie wzdłuż Wisły :) A tak poważnie jest zdecydowanie najmniejszy
| |

UWAGA! (suplement do regulaminu) A) WSZELKI SPAM I REKLAMY NAGRADZAMY BANEM NA 3560 dni B) GRONO JES...

Fotki

Miejsca grona (85)