Warszawa Nieznana [23799]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Trzy

Czy znacie w Warszawie stare zakłady fotograficzne? Takie, których właściciel jest zżyty z lokalną społecznością, robił zdjęcie ślubne rodzicom, potem z chrztu ich dziecka, pierwszej komunii itd. Który potrafi opowiadać o tym w jaki sposób ludzie chcieli się fotografować kiedyś, a jak dzisiaj. Interesuje mnie Warszawa i okolice.
    Będę wdzięczny za namiary na takie miejsca, jest mi to bardzo potrzebne.
    Liczę na Waszą pomoc.
  • Trzy

jakieś propozycje...?
  • Anonim

Sądzę, że takie rzeczy to tylko na pradze, ale to nie mój rejon.
  • afro.cat.

hmm.. musialbys sie przejsc po zakladach i popytac.
    na gagarina jest zaklad, ktory jeszcze z dziecinstwa pamietam, wiec moze tam sprobuj.
  • Anonim

Na Zabkowskiej jest taki zaklad-to ten odremontowany budynek na rogu Targowej i Zabkowskiej...i jeszcze jeden na Targowej przed MIllenium...Kamienica dokladnie miedzy ulicami Bialostocka i Zabkowska...napewno jest tego sporo wiecej na Prazce.

• Trzy

Dzięki.
  • yoyo

Na Gagarina - nazywa się kosmos i z tego co wiem istnieje min 40 latek. :)
  • airhead

zakład-legenda na Saskiej Kępie, myślę, że właśnie czegoś takiego szukasz:
    na ul. Zwycięzców na rogu z Francuską (koło kebabu Efes)

... a tak z ciekawości, to na co Ci to? z ciekawości się pytam, bo trochę fotografuję
  • смерть дураком!!!

na woli. ul Gorczewska. W wiezowcu przy Marcpolu. A dokladniej skrzyzowanie Gorczewskiej i Deotymy. Zaklad pani Jolanty Niebuda.
  • niewinna czarodziejka

na kopernika - na skrzyzowaniu ze swietokrzyska...
    od zawsze jest tam fotograf i ta sama pani.
  • Anonim

Jeśli chcesz to mogę Ci przesłać adres mailowy do człowieka, który o fotografii Warszawskiej i polskiej wie najwięcej w promieniu 1000 km do Pałacu Kultury :)
    Wcale nie żartuję.
  • Mateusz

Dodaję salonik "Bellona" (albo jakoś tak) przy skrzyżowaniu Żelaznej i Złotej/Grzybowskiej niedaleko budynku Sienna Center.
  • Anonim

Koledze chyba chodzi o ta firme :)

http://www.fotoballadyna.com/
  • wojtek galeński

foto-metro przy metrze Ursynów. ten zakład istnieje tam od 30 lat, wcześniej w bloku na przeciw szkoły podst. 309, teraz w nowym bloku przy ul. pasaż ursynowski.
| |

UWAGA! (suplement do regulaminu) A) WSZELKI SPAM I REKLAMY NAGRADZAMY BANEM NA 3560 dni B) GRONO JES...

Fotki

Miejsca grona (85)