Warszawa Nieznana [23799]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Mam do Was prośbę. Zdaję właśnie na Wyższe Studium Fotografii na PWSFTiT. Na drugim etapie egzaminów - jeden z zadanych tematów do zrobienia w wakacje to "Najbardziej tajemnicze miejsce w moim mieście"- Reportaż. Czyli tematem są ludzie, o których opowiadamy poprzez wybrane miejsce.

Zbieram właśnie pomysły - szukam miejsca w Warszawie na nieszablonowy reportaż, który pasowałby do tego tematu. Czasu mam jeszcze trochę, ale nie za wiele. Wielkie dzięki za Wasze ewentualne sugestie!

Adam
  • Anonim

jakas rozwalona fabryka, hale montarzowe np. Ursus
    ale nie wiem czy to takie tajemnicze :)
  • Anonim

hmm na zakładach jest kilka fajnych miejsc, mieszkam niedaloko więc wiem :)
  • Anonim

ewentualnie możesz na pradze poszukać jakiegoś miejsca.
    choć to troche oklepany motyw już.,
  • Anonim

np ''warszawski grochów nocą" odwiedź pl.szembeka, skaryszewski i zwykłe ulice.
    jak ludzie będą chętni to niech powiedzą jak tam się żyje i jakie tam są kontrasty, co robią nacodzień i jakie mają perspektywy, że tam jest inny klimat i co go tworzy.
    albo można tam poszukać jakis osób związanych w pewnym sensie ze sztuką: muzyka czy fotografia, bo tacy tam są napewno, a dla nich własnie inspiracją jest grochów i praga.
    mnie by jeszcze interesowało coś o tematyce sportowej, jakieś takie miejscówki i tacy ludzie, jaka to kiespka jest warszawska infrastruktura ale za to jaka jest zajebista rywalizacja ekip dzielnicowych hehehe:)ale to już takie prywatne jazdy......
    pozdro
  • yalla!

i jeszcze raz Praga,ciekawe połączenie nowych budynków z apartamentami z rozpadającymi się ruderami. ja jeszcze lubię podwórka na tyłach Muranowa i stary Żoliborz
  • pablo

jak dla mnie co by tu nie gadac PKIn jest bardzo tajemniczy. nocą szczególnie to bym się bał zostac w jego korytazach. żeby dali ci dostęp do sal takich których nie zna przeciętny widz. ale wiadomo że oklepany temat. wsumie trudne to. pomyślmy co może znaczyc słowo "tajemniczy" może tak sie dojdzie
  • strofa

...darkroom?; )
  • sobylmine

ja bym wybrała cos zaskakującego. mimo że mieszkam na pradze imho jest zbyt oklepana. a może rybacy nad wisłą?.. albo pracownicy wielkich biurowców - tajemniczy, bo nieznani. może ludzie budujący wielkie wieżowce ?(budowa złotych tarasów?). ew. praga ale dzieci..

pozdrawiam; )
  • sobylmine

och uciekło mi pół zdania na początku

coś zaskakującego, co wszyscy myslą że znają.

; )
  • pablo

no i patrzcie że Praga już jset oklepana... szybko sie zrobiło to. ps co do Pragi, wiecie że remontują kamienice pod Sowami? extra.
  • LukA ..

praga nie jest okleana
    ty jestes za to troszke
  • sobylmine

no nie wiem, ja ostatnio non stop słysze o jakichs akcjach dotyczących pragi.. chyba że poprostu jestem na to wyczulona, bo stąd.

a może bazary?
  • bzyyczek

Polecam Skład Butelek na Pradze. Nowe miejsce otwarte przez grupę pasjonatów - muzyków. Otwarte 3 wieczory w tygodniu... prosty wystrój, brak jakichkolwiek elementów komercyjnych, neonów i innych takich... świetny nastrój, czwartkowe pokazy ambitnego kina i koncerty zarówno założycieli jak i gości.

Więcej informacji na priv. A dlaczego nie podaje adresu? bo jest tam jak na razie miło, niewiele osób i miło jeżeli by tak zostało. jednak jeżeli zdecydujesz się to daj znać.

Pozdrawiam
  • wowik

Sprawdź upadłą fabrykę fotonu na Woli. jest tam łatwo się dostać bo bardzo duzo kapel ma tam swoje salki a klimat jest naprawde niezwykły i nigdzie indziej w Warszawie nie widziałem takiego miejsca :)
  • agacina

a moze wezmiesz ich z zaskoczenia? tzn wybierz jakies miejsce sprawiajace wrazenie 0 tajemniczosci (np jakies centrum, albo niewiem) i tam znajdz cos nie pasujacego. tare podworka wsrod wiezowcow moga rzeczywiscie byc oklepane, ale np jakis akcent nowoczesnosci w pozornie zapomnianym przez wszystkich miejscu?
  • Anonim

moze wezmiesz na cel, jako tajemnicze miejsce, jakies podworko, studnie przedwojennych kamienic... np. przy Hożej w poblizu Pl. Trzech Krzyzy (z Pragi to troche juz obyte tematy)

budynki obdarte z tynku, kapliczki z figurkami swietych wsrod takich ruin... i takie tam...
  • agacina

na tym gronie byl watek o lazniach warszawskich. ktos pisal, ze wie, gdzie sie jedna znajduje, normalnie z plytkami ceramicznymi i takimi tam. moze znajdz ten watek i skontaktuj sie z autorem. to mogloby byc ciekawe:)
  • Anonim

=> Małgosia FC
    tak, wszystko to być może, ale szukam klucza do tematu najpierw. skaryszewski też lubie. dzięki i pozdrawiam
  • Anonim

=> strofa

darkroom? moje ulubione miejsce. serio. ale darkroom będzie później;-)
  • 1
  • 2
| |

UWAGA! (suplement do regulaminu) A) WSZELKI SPAM I REKLAMY NAGRADZAMY BANEM NA 3560 dni B) GRONO JES...

Fotki

Miejsca grona (85)