Warszawa Nieznana [23799]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

dlatego należy wrócić do starej nazwy. plac komuny paryskiej dobrze wymówi chyba każdy; )
  • Anonim

Warszawa raczej nie jest lubiana poza Warszawą... ale do czasu. Mam mnóstwo znajomych mieszkających gdzieś w Polsce. Co jakiś czas ktoś mnie odwiedza, gdy wyjeźdza jest oczarowany tym co zobaczył, miejscami które odwiedził. Po prostu kwestia podejścia i wiedzy co pokazać i jak pokazać :)
    WuWuA jest piękna.
  • Mat Grab

Warszawa nigdy nie była lubiana po za jej obszarem.W mniejszym lub większym stopniu ale zawsze. Zazdrość ,że jest stolicą? Na szczęście są sytuacje o których pisze przedmówca i oby tylko było lepiej w tej sprawie.
  • ViktorViktor

>Robert napisał
    >dlatego należy wrócić do starej nazwy. plac komuny
    >paryskiej dobrze wymówi chyba każdy; )

pl. Wilsona jest starą nazwą. I wymawiajcie sobie ją jak chcecie. Ja wymawiam 'Wilsona'. Tak samo jak 'Waszyngtona'.
  • Ashitaka

Warszawa, ehhh, tu się urodziłam, tu mieszkam, tu pracuję, czasem mam dość tego miasta, mojego Menzoberranzan, ale i tak potrafi mnie zachwycić...
    Niechęć do Warszawy bywa często nieuzasadniona. Jesteś z Warszawy, tak? Nie lubimy Warszawki. Ale za co? Bo tak. Ehhh i bądź tu mądry.
    Jest wiele osób ze stolicy, które faktycznie potrafią zachowywać się obciachowo i chamsko, ale tak jest w każdym mieście, miasteczku i wsi. Faktem jest, że mamy u siebie mnóstwo przyjezdnych. Niewielu jest rodowitych warszawiaków wśród moich znajomych i przyjaciół. Mniej niż połowa...
    A to co się dzieje na ulicach? Mamy tu zlepek kierowców z całej Polski. Każdy jeździ po swojemu i jest „kolorowo”.

Gdzieś był taki wątek, ale nie mogę go znaleźć, o nazwach Warszawy... Wczoraj przypadkiem natknęłam się na nazwę, która mnie oczarowała:

Syreni Gród

Tak, jestem z Syreniego Grodu i nie wstydzę się tego.
| |

UWAGA! (suplement do regulaminu) A) WSZELKI SPAM I REKLAMY NAGRADZAMY BANEM NA 3560 dni B) GRONO JES...

Fotki

Miejsca grona (85)