-
ovidius
jak wiadomo Warszawa to miasto możliwości jednak nie wszystko jest to co chcemy i tam gdzie byśmy chcieli.
Przeprowadzimy właśnie dla jednej z firm zajmującej się badaniem opinii publicznej obserwacje dotyczące Waszych oczekiwań jako klientów. Pytanie dotyczy czego Wam najbardziej brak w Waszej okolicy tzn. dzielnicy, ulicy itp. mam tu na myśli sklepy, kina, kluby (jakiego typu), knajpy itp.
Wyniki badań posłużą również przyszłym inwestorom dla których być może będzie to podpowiedź że czegoś jeszcze brakuje w Warszawie i warto akurat w tym miejscu to zrobić.
Myślę że wszyscy możemy na tym skorzystać również i Wy:)
Pozdrawiam i dzięki za odpowiedzi -
hm.
rembertów:
punkty usługowe - (np. fotolab, dorabianie kluczy, szewc etc) sklepy branżowe (elektryczny, chemiczny, papierniczy, rowerowy etc). prawie po wszystko trzeba jeździć do dupermarketów albo szukać na pradze małych sklepów. czyli jak widać prawie wszystko co nie jest spożywczakiem i meliną z alkoholem.
a szczerze to średnio widzi mi się że inwestorzy czyli deweloperzy nagle będą w parterach swoich bloków (fuj) instalować przydatne ludziom sklepy i punkty usługowe, a nie takie które przynoszą największą ilość kasy czyli banki (np. 4 banki na 5 punktów usługowych w jednym ciągu). nie od dziś wiadomo że liczy się dla nich tylko własny zysk, a nie to czy będzie coś przydatne ludziom. -
kwiecień
jelonki/bemowo:
przytulnej, klimatycznej kawiarni gdzie mogę podjechać rano i napić się kawy w rytmach miłej dla ucha muzyki. -
-
AniTa AniTaMta
Na Woli podobnie (co najmniej w części dalszej od Centrum): kawiarni jak na lekarstwo. A puby - oprócz kilku pijalni piwa śmierdzących papierosami nie ma w okolicy nic godnego uwagi.
Niestety ale na Woli "życie" zaczyna się dopiero w okolicach Okopowej. -
Władca Puch
Na Bielanach :
Więcej koncertów, imprez plenerowych, wystaw fotograficznych malarskich etc.
No i przydały by się jakieś poważne kluby, a nie knajpy typu relax, yellow czy szynk.
Mniej banków. -
ovidius
>a szczerze to średnio widzi mi się że inwestorzy czyli
>deweloperzy nagle będą w parterach swoich bloków (fuj)
>instalować przydatne ludziom sklepy i punkty usługowe, a
>nie takie które przynoszą największą ilość kasy czyli
>banki (np. 4 banki na 5 punktów usługowych w jednym
>ciągu). nie od dziś wiadomo że liczy się dla nich tylko
>własny zysk, a nie to czy będzie coś przydatne ludziom.
masz rację jest już przesyt placówek bankowych i nie tylko w Warszawie. Często firmy/instytucje nie sprawdzają czego w danym obszarze brakuje itp. a tylko działają wg. określonej strategii.
Natomiast co do inwestorów to inwestor nie musi być od razu dużego kalibru, są też drobni inwestorzy... -
(: Justyna
Bielany;
zgadzam się co do imprez kulturalnych. Brakuje też kina.
Poza tym, za dużo nowych bloków na siłę stawiają. Niedługo już w ogóle miejsca nie będzie:D