Warszawa Nieznana [23799]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Rémy

... spacerowalem kilka tygodni temu po Lazienkach, ale nie po czesci najbardziej uczeszczanej ... w sumie ile razy mozna tam chodzic? ... postanowilem poznac te miejsca od ktorych stronia typowi turysci ... dlatego tez po wejsciu przez brame przy pomniku Chopina udalem sie w kierunku ulicy Gagarina ... w czasie zwiedzania mniej zadbanej czesci Parku ... zatrzymalem sie na chwile a moim oczom ukazala sie mala sarna ... byla bardzo mloda ... stalem w oslupieniu gdyz myslalem ze Łazienki nie opiekuja sie takimi zwierzetami ... zwierze postalo okolo 30 sekud i zniknelo w chaszczach :) ... juz nie pamietam dokladnie jaki to byl dzien ale moge powiedziec ze byla to niedziela kilka tygodni temu, tego dnia cale Łazienki przepelnione byly "bialym sniegiem" padajacym z drzew :) (wiecie co mam na mysli?) ... zastanawiam sie czy ktos widzial jeszcze taki fenomen jak ja ???
  • Joel

Ano mieszka sobie w Lazienkach juz od jakiegos czasu. Niedaleko Agrykoli ma nawet karmik i lizawke; ). Fajne stworzonko.
  • kRupka

Też widziałam ten karmik i przez chwlie sie zastanwialam czy to pawie jedzą :) ale zaraz potem zobaczylam sarenkę. Tylko mnie dziwi czy ona po okolocy nie chodzi, bo stala zaraz przy przejsciu na Agrykole i w ogóle miałam wolną drogę wszędzie.
  • Marcin M.

• Anonim

A czy widział ktoś z Was lisy? Bo też mieszkają w Łazienkach... strasznie płochliwe.
  • Anonim

to raczej Łania a nie sarna;)
  • Belin

Dokladnie! - lisy tez sa :-)
    A sarna sie daje czasem nakarmic z reki.
  • Belin

>Erde™ napisał
    >to raczej Łania a nie sarna;)

Hmm... lania to pani jeleniowa raczej. A to raczej koza :-) - czyli pani sarna.
  • Cała Polska w temacie

no u nas w lazienkach to calu zwierzyniec jest
    niestety niewiadomo kiedy mi znow bedzie dane tam sie znalesc
    ale teraz jestem w miescinie w ktorej jest rownierrz piekny park victoria
  • Anonim

niestety nie widzialam ani sarenki ani lisów w Łazienkach, tylko..wiewiórki..:)
    a to zdjecie sarenki powyzej jest prze-pię-kne!
    czy naprawde zostało zrobione w naszych Łazienkach?
  • Marcin M.

Tak, zrobiłem je w niedzielę :)
  • Ali

>Rémy napisał
    stalem w oslupieniu gdyz
    >myslalem ze Łazienki nie opiekuja sie takimi zwierzetami

no bo sie nie opiekuja:) sarenka, jak i liski same przychodza do Łazienke, prawdopodobnie znad wisly. Jak juz sie znajda to Profesor kaze je lapac i wywozic,zeby nie zginely np na drodze, lub jak w przypadku liskow zeby nie polowaly na pawie; ] kazde zwierzatko jest w Łazienkach bezpieczne do czasu az zbyt przyzwyczai sie do ludzi...dlatego nie powinno sie karmin saren itp,bo wyrzadza im sie krzywde.
  • SIMONA

>Belin napisał
    >>Erde™ napisał
    >>to raczej Łania a nie sarna;)
    >
    >Hmm... lania to pani jeleniowa raczej. A to raczej koza :-)
    >- czyli pani sarna.

koza albo siuta-jak kto woli:)
  • Anonim

kocham nasze Łazienki,aczkolwiek ostatnio brak czasu by się przespacerować tym cudownym miejscem,nawet nie miałam okazji spotkać sarny.
    oczywiście standardowo największą podnietą naszych łazienek były dla mnie wiewiórki.
    od małego się tam chodziło,mając nadzieje,że się je spotka i nakarmi:)
  • Anna Van Der Klusken

Ja z racji braku wiewiórek 2 lata temu karmiłam orzechami przemiłą szczurzycę :)
  • Anonim

mają gniazdo zaraz koło mostku przy pałacu na wodzie , aczkolwiek wygląda mi to bardziej na piżmaki :)
  • Anna Van Der Klusken

Zdecydowanie to była szczurzyca. Wracała po orzechy kilka razy. Bardzo towarzyska.
    A gniazdo miała w rurze pod mostkiem tak mniej więcej po przeciwnej stronie Pałacu na wodzie.
  • Anonim

kontynuuj..
| |

UWAGA! (suplement do regulaminu) A) WSZELKI SPAM I REKLAMY NAGRADZAMY BANEM NA 3560 dni B) GRONO JES...

Fotki

Miejsca grona (85)