- 1
- 2
-
Anonim
Pogoda sprzyja wypadom nad wodę także pomyślałem, ze przyda się nowy temat.
Jakie jeziora, jeziorka, oczka wodne w Warszawie i okolicach najbardziej cenicie/lubicie/polecacie?
Wiadomo - na rowerki wodne można skoczyć do Parku Skaryszewskiego, na kajak i kąpiel do Zalesia Górnego, niektórzy lubią pływać ze śmieciami w Jeziorku Czerniakowskim, są także amatorzy dzikich plaż Wisły i Świdru, jeziorka w Aleksandrowie i Zielonce gdzie pływa wszystko :) czy Zalewu Zegrzyńskiego gdzie tydzień temu ogłoszono katastrofę ekologiczną...
Czekam na Wasze propozycje, piszcie także jak dojechać żeby było łatwiej. -
Anonim
znalazłem w sieci taką informację:
"jest bardzo ladne jeziorko u Janowka (Nowy Dwor), w lesie, wiekszosc
miejscowych wie gdzie jest, blisko tez rosyjskie bunkry. Jechalbym tam w
kilkuosobowej grupie, wtedy romantyczniej (brak infrastruktury)." -
Shinju
Jest jeziorko małe w Wawrze, niedaleko od Wału Miedzeszyńskiego. Ciężko mi wytłumaczyć gdzie dokładnie, bo zawsze tam samochodem jeździłam i nie zwracałam uwagi. Może ktoś będzie wiedział dokładniej. -
-
Anonim
ale można się kąpać? Doprecyzuj miejsce - bo zarówno Wał Miedzeszyński jak i dzielnica Wawer to całkiem spory teren. -
Shinju
Można było się kąpać jak byłam tam ostatnio (2 lata temu). Nie wiem jak teraz. Mniej więcej rejony łączenia się Wału z Traktem Lubelskim (trochę bliżej do centrum niż to połączenie), ale bliżej Wisły. Nie potrafię bardziej sprecyzować bo jeździłam tam ze znajomymi z Wawra i nie zwracałam uwagi na to jak się jedzie. Jeśli znajdzie się ktoś mieszkający w Wawrze to może będzie mógł ściślej opisać to. -
pionek AGORY
jest sporo glinianek po byłych cegielniach w okolicach Warszawy... te w których wiem że się kąpią to 'glinki' w Chylicach między Konstancinem a Piasecznem oraz w lesie w Baniosze (trasa z Piaseczna do Góry Kalwarii)
Jest też kilka jezior w gminie Konstancin-Jeziorna(wiem że stosunkowo niedawno jeszcze się kąpano w Bielawie i w Cieciszewie, a do tej pory można się kąpać w jeziorach na Goździach i w Habdzinie... chociaż jak z czystością to nie wiem..chyba jak wszędzie w okolicach Warszawy woda nie najlepsza; / -
Pafnucy
Cóż... niestety Zalew Zegrzyński jest jeszcze zamknięty i najgorzej, że dokładnie nie wiadomo, kiedy kąpieliska mają być otwarte. Ogólnie polecam też np. Narew. Zawsze można się po prostu wybrać i znaleźć sobie jakieś urokliwe miejsce :-D -
Rycialdo
Glinki w Zielonce .Wsiada sie w pociąg na dworcu Wilenskim 2 stacje (czyt 7 min drogi) i od stacji jakies 10 min z buta dość czysta woda i jest nawet mała plaża i bardzo duzo ludzi -
Shinju
>Pafnucy napisał
>Cóż... niestety Zalew Zegrzyński jest jeszcze zamknięty
>i najgorzej, że dokładnie nie wiadomo, kiedy kąpieliska
>mają być otwarte. Ogólnie polecam też np. Narew. Zawsze
>można się po prostu wybrać i znaleźć sobie jakieś
>urokliwe miejsce :-D
Zalew jest już otwarty. Na kąpieliskach w weekend są tłumy ludzi. -
beata
>Pafnucy napisał
>Cóż... niestety Zalew Zegrzyński jest jeszcze zamknięty
>i najgorzej, że dokładnie nie wiadomo, kiedy kąpieliska
>mają być otwarte. Ogólnie polecam też np. Narew. Zawsze
>można się po prostu wybrać i znaleźć sobie jakieś
>urokliwe miejsce :-D
Na plażach w Serocku i NIeporęcie już można się kąpać, Rynia jest jeszcze zamknięta (przynajmniej na dzień wczorajszy tak było) -
Anonim
w innym temacie na tym forum znalazłem listę kąpielisk z zaznaczeniem czy "można" czy "nie". nie pamiętam niestety, w którym. -
Ⓛ Dziobak Ⓛ aka Bodziak
siemka,
ostatnio widziałem ludzi pluskających się w jeziorku czerniakowskim. w gazecie pisali, że niby nie wolno ale ludzi nic nie zraża :-)
pzdr -
kraszew
Jezioro Dziekanowski . 3 km za Łomiankami (w strone gdańska ^^). Kąpielisko strzeżone i nawet jest gdzie się poopalac xD -
-
Anonim
-
Anonim
>chesnokov napisał
>w innym temacie na tym forum znalazłem listę kąpielisk z
>zaznaczeniem czy "można" czy "nie". nie pamiętam niestety,
>w którym.
stosowne informacje mozna znalezc na stronie sanepidu. patrz :
http://www.wsse.waw.pl/NewsDetails.... - zalacznik do komunikatu -
Anonim
-
Anonim
>Zielony napisał
>Glinki w Zielonce .Wsiada sie w pociąg na dworcu Wilenskim
>2 stacje (czyt 7 min drogi) i od stacji jakies 10 min z buta
>dość czysta woda i jest nawet mała plaża i bardzo duzo
>ludzi
Potwierdzam, można pływać, jest nawet jedna plaża strzeżona, choć w miejscach niestrzeżonych dużo mniej ludzi i bardziej spokojnie. -
soj
Jezioro Łacha nad Wisłą. W okolicy Falenicy. Obok pijalnia wina z pięknym pomostem. Można dojść też wzdłuż Wisły żółtym szlakiem od Wawra. -
Anonim
Jeziorko Czerniakowskie znam dobrze. Intryguje mnie Jeziorko Imielińskie, bo nigdy go nie widziałem. Sporo stawów i jezior jest na tzw. Zielonym Ursynowie: Zgorzała, Dąbrówka etc. -
Anonim
tak tak..polecam jeziorko czerniakowskie... w zimie biegali po nim narciarze... teraz jest to urokliwa ostoja ptactwa wodnego (i nie tylko)...w końcu to rezerwat... na jego terenie znajdują się mury starych chłodni ,w których niegdyś przechowywano lód skuty z jeziora no i bardzo stare topole... teren jest niezwykle urokliwy a i dojazd nie najgorszy...
- 1
- 2