Warszawa Nieznana [23799]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • ania flaming.różowy

generalnie nie chodzi mi o całe ulice,ale są skrawki warszawy które nie podlegają ani żadnej spółdzielni ani zarządowi oczyszczania miaata. są to skrawki trawników na których zalegają śmiecie torebki foliowe itp itd, takich jest pełno np na starym mokotowie i wierzbnie wzdłuż al Niepodległości. (np przy skrzyżowaniu dąbrowskiego z niepodległości)
  • Anonim

ostatnio się Dickensa brudna zrobiła, bo przy skrzyżowaniu z Grójecką w opuszczonym budynku (baraku) po sklepie osiedlili się bezdomni i po 22.00 strach przejść i strasznie śmierdzi.
  • Anonim

>pietrzi xxx napisał
    >na Ochocie wypadaloby posprzatac ...
    >tak blisko centrum ....wstyd

niestety się zgadzam...
  • Anonim

>ostatnio się Dickensa
    udna zrobiła, bo przy skrzyżowaniu z Grójecką w opuszczonym budynku (baraku) po sklepie osiedlili się bezdomni i po 22.00 strach przejść i strasznie śmierdzi.

Znam to miejsce. Rzeczywiscie paskudne. Takie jakby rogatki do piekla; )
  • Anonim

no nie przesadzajmy:)
  • _Ula_

praga,niekktore ulice pragi sa zaniedbane,brudne,odstraszajac e
  • Krash

Najbrudniej jest w Centrum.
  • Krash

Choć dziś padało i pada cały czas, więc raczej wszędzie jest czysto:)
  • Alexis

odcinek od centralnego do metra centrum, zdecydowanie.
    Po poludniu smieci ze smietnikow wywalają sie kilogramami, pelno bezdomnych rozłożonych na trawach i żebrzących. A tysiące ludzi chodzi tamtędy codziennie, także turystów. I to jest centrum europejskiej stolicy?? Czasem aż mi wstyd jak ktoś w gości przyjeżdża :/
  • Anonim

Myślę, że faktycznie Centrum mogło by być bardziej zadbane... ale według mnie nawet rozapdające się kamiennice i odpadający tynk ma swój niepowtarzalny urok. Jeżdżąc po Warszawie widać, że ma ona swoją historię i jest miastem, które przeżyło straszne czasy... dla tego nie przesadzajmy zbyt, że na Woli to jest tak i tak... bierzmy pod uwagę różne czynniki, to w końcu nie jest Paryż.
  • ,l;l;l

Oczywiście, że nie jest idealnie ale już nie przesadzajmy. Ciągle tylko słyszę lament i płacz jak u nas jest beznadziejnie, że to 3 świat i slums. Nawet porównania, że Egipt czy Mołdawia są bogatsze, ładniejsze i bardziej zadbane. Czy w końcu nie można być dumnym ze swojego miasta i państwa. Wiele krajów, którym też do ideału brakuje są wychwalane przez mieszkańców jako cudowne do życia i magiczne w sobie. W bogatych państwach takich jak stany czy Włochy też jest mnóstwo walających się śmieci i syfu. Mimo to uważam, że cały czas powinniśmy pracować nad wyglądem przestrzeni, a w dalszej perspektywie nawet być wzorem do naśladowania przez państwa zachodnie.
| |

UWAGA! (suplement do regulaminu) A) WSZELKI SPAM I REKLAMY NAGRADZAMY BANEM NA 3560 dni B) GRONO JES...

Fotki

Miejsca grona (85)