Warszawa Nieznana [23799]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • T.A.K

Co w nich takiego jest ?
  • T.A.K

i które to dzielnice
  • Anonim

Trochę nieprecyzyjne pytanie - chodzi Ci o miejsca, które subiektywnie moglibyśmy tak nazwać, czy o faktycznie od początku projektowane jako "miasto-ogród", tak jak np. Miasto-Ogród Jelonek, na obecnych Jelonkach, albo Podkowa Leśna?
  • T.A.K

Chodzi mi o dzielnice w których architektura willowa z dużą ilość zieleni
    stworzyła wyjątkowy klimat tak jak na przykład na saskiej -kępie lecz nie muszą być to dzielnice których wygłąd były zamierzeniem urbanistów
  • Anonim

Nnno i co chcesz o nich wiedzieć?; )
  • ♥Patiღ

Jeśli tak to wiadomo, że Żoliborz, Ujazdów w pewnym sensie, który miałbyć alternatywą na budownictwo lokalowe na kilka lat po wojnie, i tak już 60 latek sobie stoi i dobrze się ma.
  • Tuśka

jak dla mnie to moja Kolonia Staszica zwłaszcza Filtrowa na odcinku Krzywickiego-Niepodległości, oraz Lenartowicza zwłaszcza gdy jest ośnieżone późnym wieczorem zimą, jakby się wyjechało poza Warszawę a tak blisko centrum przecież.
  • Tuśka

jeszcze tak willowo jest na Wierzbnie między Niepodległości a Puławską, i niektóre ulice też tak mało warszawsko wyglądają:)
  • bob

miasto-ogród = Sadyba :)
  • ciotka pela

http://miasta.gazeta.pl/warszawa/1,...

polecam artykuł o oficerskiej Sadybie- moje ukochane zakątki a wciąż na nowo odkrywane
| |

UWAGA! (suplement do regulaminu) A) WSZELKI SPAM I REKLAMY NAGRADZAMY BANEM NA 3560 dni B) GRONO JES...

Fotki

Miejsca grona (85)