-
T.A.K
-
T.A.K
-
Anonim
Trochę nieprecyzyjne pytanie - chodzi Ci o miejsca, które subiektywnie moglibyśmy tak nazwać, czy o faktycznie od początku projektowane jako "miasto-ogród", tak jak np. Miasto-Ogród Jelonek, na obecnych Jelonkach, albo Podkowa Leśna? -
T.A.K
Chodzi mi o dzielnice w których architektura willowa z dużą ilość zieleni
stworzyła wyjątkowy klimat tak jak na przykład na saskiej -kępie lecz nie muszą być to dzielnice których wygłąd były zamierzeniem urbanistów -
-
Anonim
-
♥Patiღ
Jeśli tak to wiadomo, że Żoliborz, Ujazdów w pewnym sensie, który miałbyć alternatywą na budownictwo lokalowe na kilka lat po wojnie, i tak już 60 latek sobie stoi i dobrze się ma. -
Tuśka
jak dla mnie to moja Kolonia Staszica zwłaszcza Filtrowa na odcinku Krzywickiego-Niepodległości, oraz Lenartowicza zwłaszcza gdy jest ośnieżone późnym wieczorem zimą, jakby się wyjechało poza Warszawę a tak blisko centrum przecież. -
Tuśka
jeszcze tak willowo jest na Wierzbnie między Niepodległości a Puławską, i niektóre ulice też tak mało warszawsko wyglądają:) -
bob
-
ciotka pela
http://miasta.gazeta.pl/warszawa/1,...
polecam artykuł o oficerskiej Sadybie- moje ukochane zakątki a wciąż na nowo odkrywane
- Przeglądaj grona w kategorii Kraje, Miasta i Dzielnice
- Przeglądaj grona w okolicy Miączyn
- Załóż własne grono tematyczne