-
ღJeżynkaღ
tak patrze po stronach squat'ow i widze ze w Polsce to przybralo calkiem inne znaczenie. Dla mnie squat to sa nielegalne imprezy organizowane przez roznych wariatow w roznych bardzo dziwnych miejscach. Dzwonilo sie pod specjalny numer (ktory trzeba bylo zdobyc poczta pantoflowa) i tam ktos podawal adres i godzine imprezy.
Zjezdzali sie DJ-e amatorzy ze swoim sprzetem, rozstawiali w jakichs opustoszalych fabrykach, stodolach czy gdziekolwiek i grali. Alkohol, dragi, sex na pozadku dziennym. Rano zwijali sprzet i nie bylo sladu po imprezie. No chyba ze byl najazd gliniarzy, wtedy kazdy zabieral nogi za pas i spierdzielal gdzie sie dalo.
tak to przynajmniej wyglada w Londynie, a moze u nas tez tak jest?? ale ja o tym nie wiem?
slyszalam cos o fabryce, ale tam raczej nie ma takich imprez
-
Grono.Net
u nas oprócz imprez przeważnie ktoś też tam mieszka na dziko np.jakaś załoga punkowa -
ღJeżynkaღ
no wlasnie a mialam nadzieje ze moze jednak sa u nas jakies takie akcje..... szkoda.... no ale zawsze mozna cos wykombinowac :D -
....
nie w naszym wydaniu to zupełnie co innego..
Squad to organizacja ludioz zamieszkujących stare fabryki, hale (znam jedno miejsce) któzy torzą swoja kultuire, zyja jak chcą i pomagają innym...tak bardzo angażuja sie pomoc społeczną, torzą własnie bilbioteki........ nie zawsze to powinno być kojarzone z ćpaniem i hif'em -
-
Anonim
Asiu gratuluje przenikliwości, najlepiej zrób tajemną imprezę w fabryce, a potem napisz w tym gronie... -
pierwotniak.
hm... obecnie w wafce sa cale dwa squaty, ale imprezy, i to czeste, odbywaja sie ostatnio tylko na fabryce (bialy mis ma jakies problemy czy cus...)
mieszkancy fabryki maja anti-drug policy, i bardzo dobrze, nie ma wtedy podczas imprez zadnych przykrych sytuacji, poza tym jakby nie patrzec to ich dom, a nie kazdy ma ochote ogladac jak przychodza do niego do domu sie zacpywac... natomiast jezeli chodzi o alkohol, pomimo ze nie ma takich ograniczen, to przykre sytuacje zdarzaja sie nad wyraz rzadko (sama bylam swiadkiem tylko jednej, a i tez nie jestem pewna czy to wynik alkoholu czy tez moze zwyklego chamstwa...)
w bialym misiu natomiast gotuja regularnie co niedziele szame na FNB.
ot, dwa przyklady z zycia wafskich squatow, o wiele przyjemniejsze niz te londynskie "imprezy"; )
pzdr -
nokturn
squat to po prostu zajecie pustostanu. W jakim celu i w jakim klimacie to zrobisz to juz Twoja sprawa. -
ღJeżynkaღ
pytam z ciekawosci, bo brakuje mi tutaj takich imprez, szkoda ze nie ma ludzi ktorzy sie tego podejmuja, moze ja sie wkrece?? troche czasu to zajmie ale szanse zawsze jakies sa :) problem w tym ze warszawy nie znam dobrze, ale gdyby ktos mi pomogl.... dj'e ze sprzetem sie znajda, wszystko inne tez, tylko dobre miejsca, najlepiej trudno dostepne policji :) -
od razu odradzam ursus- pełno glin i miejskich (w budynku na skraju zakładów mają siedzibe)
mnóstwo wynajętych hal i ochrony. -
ღJeżynkaღ
a sa jakies dobre miejscowki np. pod lasem?? wtedy jest klimatyczniej :) -
nokturn
za piasecznem jest dobre miejsce w lesie.Kiedys tam sie odbywaly nawet imrezy. z glinami bywa roznie, czasem tam zagladaja. -
pieprzony marzyciel
sa fajne tereny na tarchominie i jest klimatyczny step i chaszcze :P
wiesz pogadaj z moim znajomym : ladron
wiem ze ostatnio chcial zrobic koncert w squacie na elblaskiej -
ღJeżynkaღ
dawac pomysly, ja sie moge podjac tego zadania tyle ze najwczesniej poczatkiem wrzesnia, teraz bede swietowac pierwszy, niezaliczony, rok :) -
pieprzony marzyciel
haha no jak ja nie zdam we wrzesniu to tez laduje na 1szym roku wiec moze byc srednio hahah
pogadaj z tym typem, ma na imie lukas, wiem ze dzis na przyklad organizuje koncert disco polo w aurorze :D raz bylem i bylo zajebiscie; D
ale teraaz si enie nadaje bo zostalem poparzony przez słonko i ledwo chodze :/ -
Anonim
pozdrówka dla załogi z Fabryki!
mają mistrzowskie inicjatywy i ogólnie bardzo pozytywna ekipa!
http://fabryka.bzzz.net/fabrique/?m...
ich stronka -
motivo/rabbit
@Hałsiara
w wawie(i okolicach) sa organizowane imprezy w opuszczonych/niezamieszkalych terenach, a ze jest ich niewiele, wiesz wszystko kosztuje i zorganizowanie naglosnienia, dekow, agregatu to nie sa takie male pieniadze, i jest zawsze ryzyko ze jak sie nie zbierze odpowiednia ilosc osob to organizator zaplaci z wlasnej kieszeni za wynajmem sprzetu..
nie wiem czy w tym sezonie tez, ale byly organizowane wczesniej niezle imprezy w piaskarni jakies 20-30km w strone zalewu, no i jeszcze fabryka i pewnie kilka innych miesc; ) -
Anonim
ej od kiedy skłot to tylko jakieś jednodniowe imprezy, dragi, alko i koniec?
przecież ci ludzie żyją w zupełnie innym świecie, bo nie akceptują reguł, systemu itp i dlatego wybierają taką formę życia.
mogę się mylić, ale np mieszkańcom Fabryki chodzi o coś więcej, niż żeby dobrze się zabawić tylko..... bo chyba w tym ich sposobie na życie chodzi o coś więcej. -
Anonim
-
szym
- Przeglądaj grona w kategorii Kraje, Miasta i Dzielnice
- Przeglądaj grona w okolicy Miączyn
- Załóż własne grono tematyczne