Warszawa Nieznana [23799]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Rob.Com

Witam serdecznie!
    rodzina z zagramanicy prosi mnie o poradę co do noclegu, gdzie mogliby przenocować ale też nie przepłacić, za to, żeby było w miarę bezpiecznie jak dla turysty, jako Warszawiak rzecz jasna pojęcia nie mam ale może coś doradzicie? Gościliście w mieście kogoś i wyszło git? Nie chciałbym ich na muke wmanewrować.
    Apartamenty na Starówce? Tańsze hotele jak Ibis, cokolwiek?
    z góry dzięki i pozdro!
  • Anonim

A właśnie... może wzorem grona Krakowa zostawić temat dotyczący noclegu w stolicy?:>
  • Anonim

no to zaczynam
    http://www.zm.org.pl/?a=schronisko
  • Anonim

Jestem pewien, ze juz byl taki temat. Proponuje poszukac.
    Jesli sie nie znajdzie - warto odswiezyc.
  • Anonim

Co rozumiesz przez stwierdzenie "bezpiecznie jak dla turysty" ? Bardziej bezpiecznie niż dla mieszkańca Warszawy ? Według mnie Warszawa jest bardzo bezpiecznym miastem i Twoja rodzina nie ma sie czego bać.

Poza tym niewiele Ci mogę pomóc, bo rodzinę to raczej zapraszam do siebie, a nie wysyłam do hotelu ...
  • Anonim

Stare Miasto, na tyłach św. Jana, szczegółów nie znam, lecz oferta wydaje się interesująca (ceny, położenie):
    http://kanonia.pl/
  • Anonim

>Bakuk napisał
    >A właśnie... może wzorem grona Krakowa zostawić temat
    >dotyczący noclegu w stolicy?:>

Jak najbardziej popieram, to grono jest wizytówką stolicy i tu wszyscy szukają od razu szukają pomocy. Temat sie systematycznie powtarza. Więc jak najbardziej za.
  • MM

Zależy na jak długo przyjeżdżają i w ile osób, bo hotele są raczej drogie, nieraz warto wynająć jakieś mieszkanko.
    Z cenowo umiarkowanych polecam http://www.hostelmeksyk.com/
  • MM

a tu przykladowe apartamenty: http://www.dobranoc.eu/
    http://www.warsaw-stay.com/pl/
  • Eksel

Dobrą opcją są hotele (Atos, Portos, Aramis) na Mangalii (Sadyba/Stegny). B&B od 110 zł. Niezły punkt wypadowy - autobusem 15 minut do centrum, 20 na Starówkę.
  • Anonim

W kanoni (albo pomyliłem z magnolią x]) na starówce noclegi sa od 40-50 pln.
  • Eksel

>Ciocia Eksel napisała:
    >Dobrą opcją są hotele (Atos, Portos, Aramis) na Mangalii
    >(Sadyba/Stegny). B&B od 110 zł. Niezły punkt wypadowy -
    >autobusem 15 minut do centrum, 20 na Starówkę.

Update:
    od 155 zł (no bo kto się patrzy na ceny hoteli jak mieszka tuż obok; o) )

• Rob.Com

to tak,
    jeśli chodzi o szukanie wątku przez wyszukiwarke to tak zrobiłem przed założeniem nowego, nic mi nie wyskoczyło...a swoją drogą to wyszukiwarka grona w ogóle coś nieprzydatna jest,ale..

Co do bezpieczeństwa pozostaje przy zwrocie "bezpiecznie jak dla turysty" i wcale nie uważam Warszawy za bezpieczne miasto. Nie wiem skąd jesteś i czym się zajmujesz ale różne rzeczy już widziałem (choćby ostatnio, dwóch naje**anych psulaków zaczeło zaczepiać jakiegoś dziadka, oni go szturchneli on ich gazem to oni mu butelke na głowie, wszystko w ciągu kilkunastu sekund na skrzyżowaniu Jana Pawła z Solidarności po godzinie 17, mało?) poza tym inaczej postrzegam miasto jako ja, które jest dla mnie jak duże podwórko, wiem co gdzie i jak a własną dzielnice mogę traktować jak przedpokój, metafora rzecz jasna, ale tak jest, i myśle, ze mieszkańcy Stolicy, którzy chcą się połaszczyć na cudze sprzęty i gadżety inaczej spojrzą na mnie a inaczej na (jak zakładam) ubranych odmiennie, może obwieszonych kamerami czy aparatami mówiących po angielsku przyjezdnych i na pewno mają swoje miejscówki, w których łatwiej obejść im się z turystami niż gdzie indziej.
    Co do tekstu o wysyłaniu do hotelu...jak masz sporą hawire to może i zapraszasz rodzine do siebie, gratuluje, ale jak bys mieszkał na kilkudziesięciu metrach w 4 osoby a przyjadą Ci jeszcze 4 no to życze powodzenia, ze spaniem to jeszcze ale łazienka się nie powiększy a ile czasu zajmie 8 osobom wykąpanie się to już można sobie przeliczyć, z resztą przyjeżdżający się nie zgadzają między innymi z tego względu.

A w ogóle to dzięki wielkie za namiary, biore się za sprawdzanie!
    Pozdrawiam, strzałka!
  • Rob.Com

dobra, spytam jeszcze o te dwa i mam pełny przekrój:
    Hetman na Klopotowskiego
    i Maria na Jana Pawla II
    ktoś za ktoś przeciw, kto się wstrzymuje od głosu?

Pozdro!:>
  • pepe2

ETAP HOTEL na Powiślu przy Wisłostradzie. Blisko do Łazienek i do Sejmu okolica bardzo bezpieczna. Więcej w Google znajdziesz
  • Anonim

Bardzo pilnie poszukuję noclegu od soboty 19 maja do piątku 25 maja. Znajdzie się coś do 30zł za noc?:/
  • Turas

wpisz w googlu "kwatery pracownicze warszawa"... za ta cene to bedzie i czysto i ladnie; )
  • Anonim

Bardzo dziękuję:) teraz jest o wiele łatwiej. Mnóstwo jest noclegów w Warszawie, ale żeby znaleźć coś blisko celu, trzeba sie na pracować:/
  • Our Trees... Where Did They Go?

u mnie mozna :)

(hospitalityclub)

• Matevsz

moze mozna udac bezdomnego albo nawalic sie to spedzi sie noc w izbie wytrzezwien ale to moze byc drogie wiec pozostaje udac bezdomnego i zglosic sie do monaru :P
  • 1
  • 2
| |

UWAGA! (suplement do regulaminu) A) WSZELKI SPAM I REKLAMY NAGRADZAMY BANEM NA 3560 dni B) GRONO JES...

Fotki

Miejsca grona (85)