Warszawa Nieznana [23799]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

http://eela1.blox.pl/2007/01/Pole-M...

To chyba dobra wiadomość dla mieszkańców nie tylko Mokotowa, ale i całej Warszawy. O ile nie są to tylko plany...
  • Anonim

Dla mieszkańców Ochoty też dobra. :) Ciągle mam obawy, że zrobią jakąś jezdnię przelotową albo zabudują.
  • Anonim

Cieszy mnie niezmiernie fakt próby scalenia przy pomocy nowych kładek obu części pól.
    Podobno likwidują giełdę komputerową za Stodołą. Nie wiecie co ma powstać na jej miejscu?:>
  • Tuśka

nie wiem może sie mylę bo giełda komputerowa chyba wynajmuje teren od syrenki, więc to chyba od syrenki będzie zależało co tam będzie, ja póki co jeszcze nie słyszałam nic o żadnych planach. a projekt jest świetny... i tym z ćwokom z apartamentów przy orażerii będzie można gest Kozakiewicza pokazać.
    co do drugiej kładki to pomysł jest ekstra, ale stacji bym nie wywalała, może to dlatego że to najbliższy otwarty punkt w środku nocy;] taki mój sentymencik. a tereny MPO można i trzeba by rzeczywiście skasować, czasem nieźle stamtąd śmierdzi, takich rzeczy nie powinno być w centrum miasta tylko gdzieś na obrzeżach;]
  • Łukasz

"Jedna kładka, istniejąca już, zostałaby tak przebudowana aby zlikwidować schody i miałaby charakter zielonego wzniesienia terenowego"

jak to sielsko i pieknie brzmi...
  • Anonim

Właściciele Samiry zacierają ręce;)
  • Ola

I tak im chyba nieźle idzie interes; )
  • Anonim

Zważywszy na to, że działalność prowadzą na terenie MPO;)
  • Anonim

No ba, polprodukty kebabow maja taniej; D
  • Anonim

http://dariuszbartoszewicz.blox.pl/...

ech...
  • Anonim

niektóre pomysły juz mnie nie dziwią lecz przerażaja
  • BorysR

Pola mokotowskie sa jedynym miejscem w poblizu centrum warszawy w ktorym jest wiekszy kawalek zieleni. Plany ktore obejrzalem mnie zachwycily. Sam spedzam od maja do wrzesnia bardzo duzo czasu na polach wiec juz sie ucieszylem ze bedzie ladnie schludnie itd. Niestety pomysl pana "wojewody" mnie zalamal. Wszystko w warszawie idze pod budynki. Kazdy mozliwy skrawek zieleni ma byc sprzedany i wykorzystany do sprzedazy dla developerow. To sie robi paranoja. Jezeli bedzie jakis protest to bede pierwsza osoba ktora podpisze petycje przeciw zagospodarowaniu pol jakas wioska, domkami czy innym shitem. Baa... jako pierwszy przyceluje tego tepego wojewode jajkiem, i tak jak ekolodzy w pewnej dolinie teraz tak i ja przykuje sie do drzew tam.
  • . ...- .. -.- .-/biadronka

Ja bardzo poproszę żeby się od Pól Mokotowskich odp... żeby się zająć czym innym... Dzieci są głodne w Etiopii. Niestety, w razie podjęcia czynnych działań też je podejmę :(
    Osobiście nie mam nic przeciwko zbudowaniu wioski studenckiej na Placu Defilad:D
  • Anonim

"Dzieci są głodne w Etiopii." W Polsce też są...
  • . ...- .. -.- .-/biadronka

Wiem. Dam Ci prostym tekstem: wolę czasem żeby kombinowano nieco dalej od mojego podwórka... Jest takie powiedzonko: strzeż mnie Panie od przyjaciół bo z wrogami sobie poradzę.
    Pozdrawiam v
  • Anonim

a swoją drogą to ciekawe,czy ten "wojewoda" w Warszawie sie wychował,że takie plany snuje?
  • KARCIA

bylam na polach mokotowskich jest pieknie
  • Agulek

> bylam na polach mokotowskich jest pieknie

Żal mi Ciebie.. Cyba niewiele pięknych miejsc widziałaś; )

• Molako

ehh lepiej by sie za te wszystkie ogródki działkowe wzieli - te przy Żwirkach i te przy Alejach Jerozolimskich - jest tu kupe miejsca do budowania domów...
  • Matee

Sorry ale pieprzysz bzdury... Chcesz zlikwidować jedne z ostatnich zielonych miejsca?! Zastanów się trochę nad losem człowieka na emeryturze w Warszawie. Co ma ze sobą zrobić? Siedzieć w bloku, iść do kina? Zamknąć się na 4 spusty? Pytam się komu to wadzi, ogródki działkowe? Fakt, takie budki piękne nie są, ale czy widziałeś takie miejsce wiosną? Jest naprawdę piękne...
    Ale nie, lepiej każdą zieleń i wolną przestrzeń zabudować betonem i blokami, oh yeah! Nie ma to jak dyskryminacja. Ja rozumiem, że denerwują Cię te miejsca (i ludzie?) ale postaraj się spojrzeć z innej perspektywy, z perspektywy starego Warszawiaka, emeryta.
    Przeraża mnie takie myślenie...
| |

UWAGA! (suplement do regulaminu) A) WSZELKI SPAM I REKLAMY NAGRADZAMY BANEM NA 3560 dni B) GRONO JES...

Fotki

Miejsca grona (85)