Warszawa Nieznana [23799]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Niezgód vel.Matejko

>♥ღPati♥ღ napisała:
    >Przecież fasada hali zostanie to chyba lepiej niż
    >oglądać rozpadający się budynek, brudne sklepy i
    >nieprzyjemne sprzedawczynie. Taka rewitalizacja może tylko
    >pomóc wizerunkowi centrum miasta a nie zaszkodzić.
    >Podobnie było z budynkiem na Placu Zbawiciela, myślę, że
    >teraz jest przyjemniej chodzić koło niego niż przed
    >odbudową.

no ja powiem ta...
    ogolnie lepiej niz gdyby hala sie miala zawalic i popasc w niepamiec...
    esencja mojego bolu jest to jak mozna bylo jak mozna k.. bylo.. do tego dopuscic... zeby doprowadzic ja do tak strsznego stanu;....
    no al... chyba piekno i klimat budynkow to nie to ze sie obok nich przechodzi, ale tez ich dusza... wiec no...
    jest lepiej niz gdyby miala ona sie zawalic do konca.. ale najlepiej byloby gdyby w tym kochaym moim miescie wkoncu ktos trzasnal ratusz w ucho, zeby sie chlopaki i dziewczyny ogarnely, i zobaczyly jaki potencjal w warszawie drzemie. poprostu gdyby ktos profesjonalnie sie zaopiekowal hala a nie robil z niej ozdobke dla nowobogackich. gdyby konserwator z powolania, zrewitalizowal to co umiera a jest wyjatkowe w tym miescie, zamiast oddawac te diamenciki w rece ... no iadomo kogo...
    zabije to jej klimat. choc co podkreslam znowu lepiej niz gdyby miala sie zawalic.
    piekno budynko to jego dusza a nie fasada kolo ktorej sie przechodzi
  • VIVIPARUS

>gdyby
    >konserwator z powołania, zrewitalizował to co umiera a jest
    >wyjątkowe w tym mieście, zamiast oddawać te diamenciki w
    >rece ... no iadomo kogo...
    Nie wymagajcie za dużo od pani Nekandy -Trepki (Stołeczny Konserwator Zabytków). Kobieta o zabytkach wie raczej niewiele, i zazwyczaj reprezentuje interes inwestora ( boję się nawet pomyśleć co jeszcze robi z tym interesem). Niewiedzieć czemu przez wiele lat nikt jej nie wywalił choć chyba powinien

• darek

HALA KOSZYKI TO MIEJSCE MOŻE I ZABYTKOWE ALE MNIE
    KOJARZY SIĘ Z MOIM DZICIŃSTWEM,MŁODOŚCIĄ JEST W MOJEJ PAMIĘCI A NA TYM POLU NIE PRZEMAWIAJĄ DO MNIE ŻADNE PRZEPISY ANI AUTORYTETY PROFESRSKIE
  • wojtek galeński

a czy sa gdzies obrazki jak to ma wyglądać docelowo?
  • Mateusz

http://www.skyscrapercity.com/showt...

Pod tym adresem są ludzie bardziej w tym zorientowani (forum mniej więcej architektoniczno-urbanistyczne ). Są też jakieś wizualizacje i bieżące wiadomości na temat Hali.
  • Malwa

wybudują apartamenty i same burżuje będą mi się na Śródmieściu pałętać
    prawdziwe centrum umiera
| |

UWAGA! (suplement do regulaminu) A) WSZELKI SPAM I REKLAMY NAGRADZAMY BANEM NA 3560 dni B) GRONO JES...

Fotki

Miejsca grona (85)