Warszawa Nieznana [23799]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • yfw.fotolog.pl

znacie może miejsce gdzie można wjechać samochodem na wzgórzu i mieć cały widok na Warszawę? bo ja to oprócz góry Szczęśliwickiej to nie znam żadnego wyniesienia :/ a na Szczęśliwice nie da się wjechać samochodem...
  • Zirael

Za dużo amerykańskich filmów/seriali sie naoglądałeś? :P

Warszawa jest płaska jak patelnia, więc na takie atrakcje nie ma co liczyć, górka szczęśliwicka (a najlepiej wjazd na nią wyciągiem) to imo jedyna opcja.
  • !!!...venusl...!!!

albo inaczej. Pałac Kultury, ale jego górką nazwac nie idzie :)
  • Anonim

jak warszawa jest płaska??? w belwederską jak się jedzie od dolnej w kierunku starówki to jest wzniesienie jak chuj...
  • Anonim

bez komentarza.
  • miśka

i jest wzniesienie przy pl.konstytucji :D
    ta patelnie to troche przesada byla...; P
  • Anonim

taras widokowy z wiezy przy kosciele Sw.Anny (jeszcze nie bylam,ale na pewno duzo widac:)
  • Paffi :)

śliczne widoki są nocą z dachów budynków; ] po prostu extra :D
  • a

u mojej przyjaciółki z okna jest niezły widok - 14 czy tam 13 piętro na Marymoncie.

a górki te co wymieniliście to do niczego są, bo nic z nich nie widać.
  • !!!...venusl...!!!

o, z tarasu widokowego przy św. Annie faktycznie jest fajny widok. polecam, polecam.
  • Zirael

Ej ludzie, kolega chce romantycznej górki, gdzie śliczne widoki robią za gre wstępną do właściwej akcji w aucie (bardzo przesadzam?). Takich górek w wawie nie ma. Najbliższe temu są szczęśliwice, gdzie są miejsca, które poza ślicznymi widokami gwarantują wzgledną prywatność.

Św. Anna? XXXpiętro? Ok piękne widoki, ale to podobnie jak wszystkie inne mieszkania w wiezowcach widoki z no.. budynku. Chyba nie o to tu chodzi.

PS. "Warszawa jest płaska jak patelnia" to tekst pewnego mieszkańca Krakowa, pochodzący z pl.rec.rowery (precla). Tamka i Dolna całej sprawy nie załatwią, chodzi o całokształt. Tekst może i przesadzony, ale naprawde niewiele :) (i żeby nie było, ja kocham właśnie taką płaską Warszawe :) )
  • Anonim

oczywiście że są!!!!!!!1
    jest górka na natolinie
    i widziałam kiedyś poloneza na jej cubku, nie wiem jak wjechał
    nadal wydaje mi się to nierealne ale tam stał

no i jest też górka czerniakowska ale tam to nie wjedziesz

i przypuszczam ze jeszcze kilka
    i prosze mi tu nie pisać ze warsza3wa płasak jak patelnia!!
  • Anonim

sori, kiedys jak stalem z rowerem na szczycie czerniakowskiej to wjechali dresiarze polonezem;)

a widok jest w sumie sredni.

ktos juz pisal o tej przy braci kazury. wiecej nie znam.
  • josip_broz_tito

Góra Śmieciowa na Bemowie :D

Ładny podjazd, widoki ze hooohooo :D
    A jak sie okna zamknie to nie smierdzi nawet:)
  • Herbie

Gorka Szczesliwicka ma jedno bardzo fajne miejsce - gdy sie wejdzie najdalej jak sie da po lewej stronie od wyciagu (drozka wzdluz siatki), mozna usiasc sobie na samej gorze, wprawdzie za plecami ma sie siatke ogrodzenia, ale siedzac tylem do niej nie widac jej, a za to widok na centrum wawy jest wspanialy. Zwlaszcza wieczorem. Uwielbiam wdrapac sie tam, usiasc sobie i posluchac odleglego szumu miasta. Nie dochodza do tego miejsca odglosy pojedynczych samochodow czy tramwajow, slychac tylko jeden, jednolity szum. Rewelacja.

Samochodem mozna sprobowac wjechac droga z dziurawej kostki brukowej ulozona z prawej strony stoku (czyli po przeciwnej niz miejsce o ktorym pisalem powyzej). Nie zawsze wjazd (dojazd do wyciagu) jest otwarty, poza tym trzeba to zrobic gdy jest ciemno, zeby zadna ochrona sie nie przyczepila. Wjechac trzeba tylem, zeby potem latwo bylo zjechac. Nie da sie jednak wjechac na sama gore, wiec widoki sa o wiele mniej ciekawe niz z tarasu, czy z "mojego" miejsca po drugiej stronie stoku narciarskiego.
  • amanita Hukkle!

kopa cwila..na ursynowie..dobra na sanki i zeby w słoncu piwo wypic..polecam
  • ==>> Mataj <<==

Tia, tylko na Kope Cwila to najwyzej rowerem wjedziesz; )

Kolega tutaj Grease sie naogladal, zaparowane szyby samochodu, swiatla w oddali, tylko pewnie BeMa jezdzi, a nie jakims amerykanskim krazownikiem z V8 pod maska, ktorego dzwiek budzi zmarlych i zieje ogniem z rury wydechowej...; )
  • Anonim

Polecam Gore Lotnika w Jozefowie pod Warszawa... widoki pierwsza klasa, dojazd tez ok tylko, ze po lesie trzeba troche pobladzic :)
  • Stańczyk

Ja znam tylko jedno romantyczne wzgórze - tylko że ono nie jest w Warszawie... A szkoda :) Ale z drugiej strony straciłoby pewnie wtedy swój urok; )
  • loonatic

Kiedyś dało się wjechać na górę powstańców warszawy przy bartyckiej, teraz juz chyba nie... Zrobili tam chyba ściezkę, kiedyś były bezdroża i szlaban jest chyba... Ale widoki napewno nadal pikne; )
  • 1
  • 2
| |

UWAGA! (suplement do regulaminu) A) WSZELKI SPAM I REKLAMY NAGRADZAMY BANEM NA 3560 dni B) GRONO JES...

Fotki

Miejsca grona (85)