- 1
- 2
-
Krzysiek
Z przykrością informuję, że są rozbierane; [
Dziś byłem z kumplami na małym foceniu i stara część budynku jest powoli, od góry burzona, gadaliśmy z jakimś kolesiem wyglądającym na kierownika tego przedsięwzięcia i twierdził, że całość ma zostać zrównana z ziemią, a więc prawdopodobnie i nowsza część budynku...
Szkoda, bo naprawdę dobre miejsce było nie tylko do fotek ale i do ASG czy paintballa...
Nie znalazłem odpowiedniego wątku, dlatego założyłem nowy temat. -
A jeszcze nie dawno mówiłam, że jeśli rozwalą Różę Luksemburg, to "coś" się skończy... :/
Wola traci klimat... :/ -
Dariusz
ja tam chodziłem, ale tylko na strzelanie fotek.; ) też byłem, nawet koparę widziałem na dachu :) ale oni jakoś strasznie długo zbierali się do tej rozbiórki...
ogólnie to beznadzieja, bardzo lubiłem to miejsce :/ -
Fajny nick :)
-
-
sonieczka bułeczka
no coooo tyyy nie wiesz? ale wstyyyd :P fabryka wytwórcza lamp rtęciowych przy ulicy przyokopowej, kolo muzeum powstania warszawskiego -
Dariusz
-
mgr inż. Adaś
Też dzisiaj byliśmy na dachu zrobić pare fotek. Widok koparki był przygnębiający, ale za to browarek w takim miejscu i z takim widokiem bezcenny:) -
wojtek galeński
rozbiera się o wiele więcej ciekawych obiektów. róbcie zjecia przynajmniej podczas rozbiórki, fajne reportaże mogą powstać. koło mnie np. rozbiórkę jakis nigdy nie używanych wiaduktów kolejowych w niedziele sobie obcykałem ze wszystkich stron.
a jaki to raj dla złomiarzy! -
Fajny nick :)
-
Imperator Kuba
-
za to walną szklaną kostkę -100 pięter. po 12 tys za metr^2
ogrodzą płotem policzą zyski i więcej g... ich będzie obchodzić.
dokładnie nie wiem, ale zapewne tak to się skończy. -
Krzysiek
Nie bardzo się to nadawało na mieszkania, bo (podobno) w murach pozostałości po produkcji lamp się osadziły, m.in. rtęć, co do najzdrowszych warunków do życia nie należało. -
Imperator Kuba
wiesz, jak by komus zalezalo to przy dzisiejszej technice to nie problem. juz nie takie cuda z bydynkami robili. ale poniewaz nikomu nie zalezy to najlatwiej wyburzyc. -
Gdabski
-
Dariusz
>Krzysiek napisał
>Nie bardzo się to nadawało na mieszkania, bo (podobno) w
>murach pozostałości po produkcji lamp się osadziły,
>m.in. rtęć, co do najzdrowszych warunków do życia nie
>należało.
30 grudnia 1994 roku budynek i teren nabył Universal i po początkowej modernizacji budynku na obiekt bankowo-usługowy wszelkie prace zostały przerwane na skutek zbyt dużego stężenia rtęci. Dzisiejsze ekspertyzy nie wykazują obecności rtęci w murach. Żal, że nie zrobią loftów :( -
kelevra
No nie wiem, czy zal. Dzisiejsze ekspertyzy nic nie wykazuja, ale potem by sie okazalo ze dzisiejsze ekspertyzy sie mylily. Chyba lepiej nie ryzykowac czyims zdrowiem. -
Anonim
Widocznie bardziej się opłaca zbudować tam biurowiec od zera niż adaptować "Różę". Przy okazji, bo się nie orientuję - czy północne skrzydło, to "obłożone szkłem" to nowy budynek, czy właśnie zaadaptowany kawałek "Róży"? -
Przechodziłam wczoraj południową stroną Kasprzaka i nie widziałam nic, co by świadczyło o rozbiórce Róży...
OK, możecie się śmiać - jeśli północne skrzydło jest zaadaptowane, to powiedzcie - jakim cudem to się udało? -
mgr inż. Adaś
Północne skrzydło przeszło częściową renowacje, położono na ścianach nową elewacje i miał być biurowiec. A jakim cudem się udało... tak to jest jak się kupuje budynek i odrazu wpuszcza ekipe, żeby jak najszybciej zrobili, a później wykonuje badania, bo ktoś sobie przypomniał, że taka rtęć to jednak zostaje w ścianach i może być niebezpieczna dla ludzi:) -
Dzięki za info.
Byłabym wdzięczna, gdyby ktoś jeszcze powiedział od której strony zaczynają wyburzać; )
- 1
- 2
- Przeglądaj grona w kategorii Kraje, Miasta i Dzielnice
- Przeglądaj grona w okolicy Miączyn
- Załóż własne grono tematyczne