Warszawa Nieznana [23799]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Adi

Witam poszukuje wszelakich napisow na scianach, rysunkow, malowidel, literatury w ktorej jest jakakolwiek wzmianka na ten temat.

Nie chodzi mi o graffiti lecz o pozostalosci po tym co bylo kiedys. Nie musi byc to tylko z Warszawy.

Pozdrawiam
  • nora

szkoda, mam sliczne zdjecie graficznego przedstawienia "organu władzy" :P
  • Demolka

rozejrze sie po woli ale jak na razie to widziałam napisy typu " Wola wita! Warszawska dzielnica gdzie legia do końca życia"
  • Anonim

albo "Każdego dnia dziękuję Bogu że jestem Legionistą" i tu "Legionistą" zamazane i dopisane "cwelem" :D
  • silent

• silent

było jeszcze CHEŁM - MIASTO PKWN, ale juz zamalowali...
  • Adi

dzieki an.gie a moze bys przyblizyla z jakiej okazji ten napis zostal stworzony ?

Pozdrawiam
  • silent

okazja nie byla zbyt chlubna, chodzi o ogloszenie w Chełmie manifestu PKWN
    na wikipedii bardzo dobrze to opisali
    http://pl.wikipedia.org/wiki/PKWN
  • Adi

wielkie dzieki za informacje.

Czekam na dalsza Wasza pomoc.

Pozdrawiam
  • Giovanna

Oj szkoda ze nie trafilam wczesniej bo bym Cie przyslala na stacje w Rembertowie:P Niestety wlasnie odmalowali...A szkoda...Az mi lezka w oku stanela jak przeczytalam Love Krowe Kocham Byka Ale Wyjde Za Indyka - to byl hit moich pierwszych lat podstawowki i nie sadzilam ze jeszcze gdzies to uslysze. A tu prosze, ledwo zmienilam miejsce zamieszkania i taka niespodzianka. Drugim hitem byl rysuneczek piesa w policyjnej czapuie z podpisem a ja jestyem lepszym psem...Zostal jeszcze drugi tunel, ale tam to juz same wulgaryzmy...Plus eelwcje blokow przy AON swidaczace o stosunku okolivcznej mlodziezy do strozow prawa, o ile juz niez zdazyli usunac, bo tam tez remontuja.
  • jot.

FREE HOME FOR FREE PEOPLE na starej obskurnej kamiennicy w bramie przy Hożej 9, ale powoli zarasta krzakami... a może nawet już zarosło...
  • Anonim

"Dusza - więzienie ciała" na jednym z budynków mieszkalnych przy ulicy księdza Popiełuszki.
  • Anonim

nie mam pojęcia skad to, ale dobre jest.
    "Witamy brygadę antyterrorystyczną" na ogrodzeniu na osiedlu
  • nora

http://warszawa.fotolog.pl/858417,l...

może to :) organ władzy poszedł
  • Adi

zir wielkie dzieki a moglbys na PW napisac blizej jak znalezc to miejsce albo czy posiadasz zdjecie na ktorym widac lepiej napis umieszczony na murze.

Pozdrawiam
  • Anonim

Np. Grójecka 4 - "MIN NIE ZNALEZIONO" :-)

pOZDRAIWAM

O.
  • joshua

Mi się podobał napisa na jakimś bloku przy ulicy Pajdaka(na Tarchominie):

Pajdaka walczy o dostęp do morza!
  • Anonim

>www.adi.prv. pl napisał
    >zir wielkie dzieki a moglbys na PW napisac blizej jak
    >znalezc to miejsce albo czy posiadasz zdjecie na ktorym
    >widac lepiej napis umieszczony na murze.

Znam dobrze to miejsce. Znajduje się ono na terenie ZNTK (Zakładów Naprawczych Taboru Kolejowego) w Pruszkowie. Wjazd do tego "pomnika" od ulicy 3 Maja. Jesli chodzi o wieksza ilosc zdjec, to nie sa mi znane informacje na ten temat.

Jesli natomiast mam dodac co s od siebie to widzialem w Warszawie przy ulicy Żytniej napis "O!". Zaintrygował mnie.
  • nora

Mogę napisać nawet tu, jeśli chodziło ci o "organ władzy". Jak jest ulica Kubusia Puchatka, to przy niej są takie bloczki. Od strony podworka mają numerację jako Warecka, no i ten napis znajduje się w takim przejściu przy klatce z mieszkaniami 43-53 czy jakoś tak. Bodaj drugie przejście od strony świętokrzyskiej.
    http://citmap.com/warszawa/map/map_...
  • Anonim

"lepsze jutro było wczoraj" - gdzieś na pradze północ. Stalowa? Szwedzka? Nie pamiętam.
| |

UWAGA! (suplement do regulaminu) A) WSZELKI SPAM I REKLAMY NAGRADZAMY BANEM NA 3560 dni B) GRONO JES...

Fotki

Miejsca grona (85)