Warszawa Nieznana [23799]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • krupcia

potrzebuję informacji o architekturze współczesnej w warszawie. czyli czym możemy się pochwalić czy pokazać. mam na myśli np BUW, budynek Agory czy Eko Park Expo Pawilon. za wszelką pomoc i pomysły będę wdzięczna
  • Crokodille

Jeszcze budynek sądu. Ten przy pomniku Obrońców Getta (ul. wyleciała mi z pamięci)

Złote Tarasy? (największy kicz w Polsce)
  • noodle

>Crokodille napisała:
    >Jeszcze budynek sądu. Ten przy pomniku Obrońców Getta
    >(ul. wyleciała mi z pamięci)
    >
    >Złote Tarasy? (największy kicz w Polsce)

chyba chodzi ci o Wjejską...

A niby dlaczego sądzisz że Złote Tarasy to obciach mi się bardzo podobają

• Crokodille

To wiejska jest?

Po prostu Złote Tarasy nie podobają mi się. Mam prawo do własnego zdania
  • Alicja Swidrygajłow

jeśli chodzi o 'Zielony sąd' to jest przy tam gdzie krzyżują się Długa i Miodowa [dokładnie to tam jest ten plac ale sąd zaraz obok
  • wojtek galeński

odkryłem cudowny nowoczesny budynek - Centrum Promocji Kultury Pragi Południe, ul. Podskarbińska, przy Grochowskiej. od razu mówie, że w necie tego nie znajdziesz, treba się wybrać OSOBIśCIE, ale warto. Ruszają jakoś w połowie maja, na razie trwa wykończeniówka, jak zagadzasz z woźnym, to pozwoli się przejść i obejrzeć w środku.
  • Crokodille

>Alice. napisała:
    >jeśli chodzi o 'Zielony sąd' to jest przy tam gdzie
    >krzyżują się Długa i Miodowa [dokładnie to tam jest ten
    >plac ale sąd zaraz obok

O, dokładnie o Zielony Sąd mi chodziło
  • Veronika Piotrowna

to Sąd Najwyższy przy placu Krasińskich, pomnik Bohaterów Powstania Warszawskiego
  • Anonim

Poza wymienionymi rzeczami, przychodzą mi do głowy realizacje pracowni Kuryłowicza - w sumie pewnie z połowa nowoczesnych i efektownych realizacji w Warszawie; ) Polecam zerknąć na stronę tej pracowni.
  • Anonim

ambasada niderlandów egeraata
  • VIVIPARUS

galeria metropolitan na placu Piłsudskiego
    (lokalizacje pozostawiam bez komentarza)
    może jezcze jakieś obiekty akademickie np nowy kampus SGGW na Nowoursynowskiej, Wydz. Biologii UW na Ochocie, Rektorat AM też na Ochocie itp.
  • Moim ulubionym wieżowcem jest Rondo 1, zawsze lubiłam też Błękitny Wieżowiec. Ładny jest kompleks nowych budynków Gazowni Warszawskiej (PGNiG) przy Kasprzaka.
    Polecam też Centrum Olimpijskie
    słyszałam, że ciekawie prezentuje się nowy budynek telewizji przy Woronicza, ale nie widziałam, nie mam zdania.
  • ♥Patiღ

>_-+/BUSZMEN\+-_ napisał
    >>Crokodille napisała:
    >>Jeszcze budynek sądu. Ten przy pomniku Obrońców Getta
    >>(ul. wyleciała mi z pamięci)
    >>
    >>Złote Tarasy? (największy kicz w Polsce)
    >
    >chyba chodzi ci o Wjejską...
    >
    >>
    >
    Przy Wiejskiej jest pomnik AK a nie obrońców getta
  • Anonim

Budynek Wolf Nullo przy Frascati, Ambasada Francji przy Pięknej (pierwotny projekt z lat 60-tych ostatnio świetnie zmodernizowany).
  • krupcia

z ciekawostek: metro Plac Wilsona dostał nagrodę dla najładniejszej stacji metra na świecie wybudowanej w ostatnich latach. sama nie jestem do tego przekonana, choć rzeczywiście np podświetlany sufit jest cudny
  • eFKa

Polecam budynek Focus ul. Armii Ludowej 26. Też Kuryłowicza :)
    http://www.budynekfocus.com/index.p...
  • Anonim

nowy budynek UKSW na ul. Wóycickiego 1/3.
| |

UWAGA! (suplement do regulaminu) A) WSZELKI SPAM I REKLAMY NAGRADZAMY BANEM NA 3560 dni B) GRONO JES...

Fotki

Miejsca grona (85)