Warszawa Nieznana [23799]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • A to Pan Cygaro właśnie

Przejścia dla pieszych w kształcie klawiatury fortepianu to najlepszy pomysł na promowanie Warszawy jako miasta Fryderyka Chopina - uznało w poniedziałek jury konkursu na nowoczesną maskotkę stolicy. (za portalem gazeta.pl)

tu można obejrzeć ten projekt:
    http://hellmanns.fotolog.pl/gadzety...

mnie się strasznie ten pomysł podoba, choć nie wiem, czy można go zrealizować. obawiam się, że kodeks drogowy nie przewiduje przejścia dla pieszych w kształcie klawiatury. ale strasznie bym chciał, żeby w Warszawie coś takiego się pojawiło!
  • ania flaming.różowy

rewelacja !
    jednak nie wydaje mi się żeby specjalnie dla Warszawy zmienili w tym celu przepisy związane z bezpieczeństwem na drodze. niestety.
  • Qnia

to było cos!
    ja jako muzyk w pełni się podpisuje pod wszystkimi petyycjami jakby jakies były!
  • senner

myślę że na drodze wyjątku nie będzie problemu z kodeksem ruchu drogowego :)

pomysł pierwsza klasa! :)
  • Anonim

kapitalne!:)

• Rudson

oryginalny pomysl!! -chyba nie bedzie problemu z przepisami, przeciez kazdy bedzie wiedzial ze to jest przejscie xD

no niestety problemy są, bo kodeks drogowy i Zarząd Dróg Miejskich nie są zbyt elastyczne...
  • Pantinka

Słyszałam dużo słów krytyki dla tego projektu ale ja osobiście jestem jak najbardziej ZA!! Świetny pomysł, bardzo orginalny.
  • Anonim

Była by okazja do odmalowania po zimie poprzecieranych i ledwo widocznych pasów:]

ten i inne projekty na Rok Chopinowski można będzie od środy oglądać na wystawie. tu są szczegóły:

http://hellmanns.fotolog.pl/zaprosz...
  • ania flaming.różowy

dziś w stołecznej o wystawie i projektach ASP-ków.
    podoba mi się idea chopinowskich ciastek z polewą a'la klawiatura fortepianu :) byłoby pycha
| |

UWAGA! (suplement do regulaminu) A) WSZELKI SPAM I REKLAMY NAGRADZAMY BANEM NA 3560 dni B) GRONO JES...

Fotki

Miejsca grona (85)