Warszawa Nieznana [23799]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Λευτέρης יעקב

Jeszcze nie jestem pewien na 100% (powinienem wiedziec jutro), ale najprawdopodobniej moglbym pokazac chetnym warszawska synagoge w przyszly czwartek (23 grudnia), kolo 10 rano. Wiem, ze pora nienajlepsza, ale ciezko mi znalezc inny wolny termin (piatek?).

We wstepie do grona deklarowalem, ze ma ono sluzyc do pokazania Ww tej spoza muzeow - no, a tu niby muzeum, ale mam nadzieje, ze uda mi sie przedstawic to miejsce bardziej atrakcyjnie. :-)

Ewentualni zainteresowani niech dadza znac tu lub na priva, poniewaz byloby dobrze wiedziec ile by nas mialo wejsc - tam zwykle zadaja oplat, czego ja nie znosze (choc mozna przyniesc cos na tzw. cedake). O ile przeszmuglowanie paru osob do srodka nie stanowi klopotu, to gdyby nagle zglosilo sie 20, wtedy musze poczac goraczkowo obmyslac rozwiazanie problemu. :-)
  • ╠ Vonsal ╣

sam sobie chodz do tej swojej synagogi z zaplutymi szybami. Jestes zydem, czy tylko zydo-filem?
  • Anonim

A Ty zjebem, czy tylko zjebo-filem? :>
  • ╠ Vonsal ╣

sluchaj scyzolu jebany, bo sam zaczales, co ci sie nie spodobalo w mojej wypowiedzi,co?
  • Anonim

zalosne
  • ╠ Vonsal ╣

aj waj...widze wielkie oburzenie wywolalem, straszne to; P
  • Grono.Net

*PLONK!*

• ewa

Gdyby nie to, ze się rozchorowałam, to bym z się z Tobą wybrała Kuba :)
  • Anonim

Co mi się nie podoba? Że nie toleruję czegoś takiego, jak nazizm, rasizm czy faszyzm. Ale jak chcesz się ze mną o to poprzepychać, zapraszam na priva, szkoda zaśmiecać temat.
  • ╠ Vonsal ╣

glupi jestes widac, przeczytaj to jeszcze raz, czy ja napisalem cos rasistowskeigo?? spytalem sie czy jest zydem, tak samo jak mnie sie mozna spytac o narodowosc, chetnie odpowiem. Tak samo mozna byc germanofilem itd, wiec mnie kurwa nie posadzaj o cos, czego nie jestes pewien, i faktycznie nie zasmiecaj, plewo jedna!! a co do synagogi....to idz oebjrzyj te okna, jesli ich nie umyli to sa takie jak napisalem.
  • Λευτέρης יעקב

Nie pisz bzdur. Okna są szare, ponieważ kiedy je montowano, nie było w powszechnym użyciu szyb pancernych, tylko taki nieciekawy w wyglądzie plastik. A trzeba było coś zamontować, bo za dużo ludzi zwykło kamieniami rzucać (i podpalać synagogę przy okazji).
    I nie pieprz. Szyby aż tak ci przeszkadzają? Nie musisz oglądać, a na widoku nie sterczą. Nagle w trzy tygodnie po ogłoszeniu ci się nie podoba. I co to ma do zwiedzania?
  • ╠ Vonsal ╣

okna sa szare poniewaz nie macie w zwyczaju ich myc, tak juz macie. A co to ma do zwiedzania? No np. to, ze wstyd pokazywac takie cos; )
  • Λευτέρης יעקב

"sam sobie chodz do tej swojej synagogi z zaplutymi szybami." <- to oznacza nieumyte?

"Jestes zydem, czy tylko zydo-filem?" <-co to ma do rzeczy?

"okna sa szare poniewaz nie macie w zwyczaju ich myc, tak juz macie." <- to się niby do kogo odnosi?

A powód koloru już wyjaśniłem. Nie widzę sensu dalszej dyskusji, już i tak trwa za długo.
  • ╠ Vonsal ╣

masz racje - za dlugo, wiec odpowiedz jak mozesz na to pytanie, bo jestem ciekaw.
    pozdrawiam
  • Λευτέρης יעקב

Jestem Żydem - ulżyło ci? :-)
  • ╠ Vonsal ╣

ulzy mi juz niedlugo....ten czas sie zbliza
  • Grono.Net

poszedles zwalic konia? a jestes pewien ze znajdziesz? mamusia cie nie kochala czy koledzy robili ci co dzien spluczke w szkole?
  • ╠ Vonsal ╣

tak tak masz racje, nei mylisz sie, tak trzymaj
  • ewa

A jak się udała wyprawa?
    Może jakaś powtórka na wiosnę? :)
  • borg

Jaki wersal, aż miło poczytać. :D
| |

UWAGA! (suplement do regulaminu) A) WSZELKI SPAM I REKLAMY NAGRADZAMY BANEM NA 3560 dni B) GRONO JES...

Fotki

Miejsca grona (85)