Warszawa Nieznana [23799]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Szukam czynnych w weekendy miejsc, dancingów, restauracji, knajp (o charakterze rozrywkowym) gdzie czas się zatrzymał. Na myśl przychodzi mi Adria i częściowo Pod Gwiazdami. Czy ktoś ma jakieś inne pomysły? Lokalizacja - Warszawa.
  • Anonim

brak :)
  • lanua

a gdzie te miejsca są? bo nie znam ...
  • Anonim

Casablanca...
    taki PRLowski chłam :)
    byłam tam dwa razy w życiu.
    najgorsza herbata w mieście.
    poza tym, restauracja Mozaika na Puławskiej o ile się nie mylę.
  • Anonim

Casablanca przy Koperniku.
    beznadziejne próby unowocześnienia wnętrza nic dały.
    dużo obcokrajowców, zwłaszcza późnym wieczorem.

w Mozaice pracuje chyba tylk odwoje kelnerów-pankoło 57 roku życia i pani z szopą a`la lata osiemdziesiąte

z kolei w Ploteczce na Chmielnej chyba szkolą obsługę-są tak "mili". tam też czas się zatrzymał, dobre spagethi wegeteriańskie, ale na zainteresowanie kelnera/ki czeka się po piętnaście minut-zarówno na kartę dań, jak i rachunek i reszty.

jeśli sobie jeszcze cos przypomnę, dopiszę
  • Anonim

Pod Gwiazdami na marszałkowskiej na ostatnim piętrze jednego z budynków między pl.Konstytucji, a Hożą.
    Adria to "klub" dancingowy, którego neon widać idąc wzdłuż Marszałkowskiej, w stronę centrum, za Świętokrzyską po lewej stronie. (ktoś coś zrozumiał?)
  • Anonim

Wedel na placu Wareckim :) (szcególnie wieczorem, jak jest mniej ludzi)
  • Ewelinkuś

Gdzie by tu nie wejsc,zawsze znajde kogos kto mi dokopal..... Chodzi mi o roztanczona... A co do miejsc,to wszystkie kluby i restauracje na starowce.... Pozdrowionka:)
    Ewelinkus:-D
  • Anonim

A ze spelun to Carino (czy tam Karino;)) vis a vis Metra Politechnika. Ma swoj urok, ale PRL po calosci; ]
  • snoozie

>chemical sister napisała:
    >Pod Gwiazdami na marszałkowskiej na ostatnim
    >piętrze jednego z budynków między
    >pl.Konstytucji, a Hożą.
    >Adria to "klub" dancingowy, którego neon widać
    >idąc wzdłuż Marszałkowskiej, w
    >stronę centrum, za Świętokrzyską po
    >lewej stronie. (ktoś coś zrozumiał?)

Adria jest juz nieczynna od listopada ub. roku.
    Szkoda, mialem tam studniowke. Lokal z prawdziwym klimatem.
  • gontarz

Klub Karuzela---->Osiedle Przyjaźń---->Jelonki.
  • Anonim

Karuzela - rzeczywiscie; ) 100% zgody.

Ps. Wiem, ze nie o to chodzi, ale lokalik stylizowany na PRL jest na Nowym Swiecie :)
  • Mr.D

hahaha.carino..wiele tam siedzialem.
    teraz kiler- pub? grażynka...za....warsem tudziez sawą...myli mi sie..w centrum wiecie...w tym pasazu co sklep camden town, tyle,że bardziej na południe..klimat stary zachowany, klientela tym bardzie, tylko bardziej jest to speluna.
    a jesli chodzi o klientele,to raz będąc w paragrafie...przed sądami..bawili tam mili staruszkowie
  • Anonim

hmmm... czasem lubię wpasć do Zakątka na chmielnej :) tam dopiero jest klimat; ) ale nestety mizerna kawa:/ najwyzej herbatę można wypic; P
  • Przemsoon

>Tomek napisał
    >hmmm... czasem lubię wpasć do Zakątka na
    >chmielnej :) tam dopiero jest klimat; )

chyba nie o taki klimat chodzilo :)
  • zuch dziewczyna

Bar "Jaś i Małgosia", czy jakoś tak, na rogu JPII i Anielewicza. Nie byłam tam osobiście, ale z opowieści wiem, że można tam zjeść niesmacznego schabowego za niebotyczną cenę i cieszyć się pięknym oldskulowym wystrojem. Ale dancingów chyba tam nie ma.
  • Anonim

Amatorska na Nowym Świecie :D
  • Anonim

no nareszcie ktoś wywołał Amatorską - ulubiony (obok nieistniejącego już santosa) lokal studentów anglistyki i lokalnych oryginałów. Uwielbiam to miejsce. Całe studia tam przesiedziałam. No może nie całe;)
    A najpiękniejsze jest to że zaraz obok mamy cafe bajka - oldskoolowy bar dziennikarzy (jak dla mnie jednak konkretnyą wadą jest panująca w środku siekiera) i cudowną Alhambrę z najfajniejszymi kelnerkami na ziemi i absurdalnym wystrojem (meksykańsko - orientalne art deco jak dla mnie, cudo).

A o barze Karino proszę nie mówić per "speluna" bo to niesprawiedliwe.
  • Anonim

jesli bedziecie w te wakacje w zakopanem, zajrzyjcie na krupowkach to kawiarni europjeska. wiem ze to off topic, ale sa wakacje, wiec moze ktos sie tam z wawy uda.

czysty PRL. niczego nie ma, brudne naczynia, i stare, niemile kelnerki :D
    no i karaoke w niektore wieczory :D
  • Anonim

Adria jest juz nieczynna od listopada ub. roku.
    Szkoda, mialem tam studniowke. Lokal z prawdziwym klimatem

to widzę, że polowa warszawskich liceów miala tam studniówki :)

| |

UWAGA! (suplement do regulaminu) A) WSZELKI SPAM I REKLAMY NAGRADZAMY BANEM NA 3560 dni B) GRONO JES...

Fotki

Miejsca grona (85)