Warszawa Nieznana [23799]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Można rozpalac ogniska na Kabatach, mozna tez tam dostac w łeb - dla każdego cos milego:)
  • IgloTwingo

Młociny, bezstresowo, i w siatkę można pograć i powygrzewać na słońcu stare gnaty..
  • Gregor

grillowaliśmy z kumplami na osiedlu(bemowo) pod blokiem a innym razem na parkingu oczywiście mocno podlewając piwem i nie było żadnego problemu nawet, jak się kontrola zdarzyła wszystko zależy od tego jak się zachowujecie? Byle by nie przeginać z głosowaniem to spokojnie można się piwa do grilla napić...! PS. - Policja w zasadzie nie daje mandatów (cały czas mówię o piwie) natomiast jak przyjedzie straż wiejska to z nimi nie da się rozmawiać...; )
  • Kuba D

Jeszcze jedna dobra miejscówka myślę, odkryłem ostatnio wędrując rowerem. Kojarzycie, gdzie jest ta nitka kolejowa, zjeżdżająca do zajezdni Metra Warszawskiego na Kabatach? Ta, która przejeżdża nad Puławską obok przystanku Żołny, teraz tam ruszyli z budową obwodnicy. Kierując się wzdłuż tej nitki na wschód traficie na miejsce bardzo urokliwe, tory w zasadzie już chyba nie użytkowane, stawik, woda, sporo miejsca, tuż przy lesie Kabackim no i sporo ludzi tam się zbiegało posiedzieć z piwkiem, a i ognisko widziałem jedna grupka robiła. Trafić tam można z dwóch stron (pomijając dojście od strony lasu :P Chyba, że ktoś wie, gdzie jest Leśniczówka w Kabackim, na rozwidleniu przy niej kierunek - północny wschód), łatwiejsze i krótsze myślę od strony ul. Moczydłowskiej, czyli od strony szeroko pojętego Ursynowa, drugie zaś, myślę lepiej skomunikowane, właśnie od strony Puławskiej i najlepiej przejść po prostu po torach. Sami się dopiero ze znajomymi wybieramy, ale może komuś już się przyda informacja :)
  • Wujo Krzysio

Ja polecam "plażę" pod Mostem Poniatowskiego od strony Stadionu Narodowego
  • eFka

>Kuba D napisał
    >Jeszcze jedna dobra miejscówka myślę, odkryłem ostatnio
    >wędrując rowerem. Kojarzycie, gdzie jest ta nitka
    >kolejowa, zjeżdżająca do zajezdni Metra Warszawskiego na
    >Kabatach? Ta, która przejeżdża nad Puławską obok
    >przystanku Żołny, teraz tam ruszyli z budową obwodnicy.
    >Kierując się wzdłuż tej nitki na wschód traficie na
    >miejsce bardzo urokliwe, tory w zasadzie już chyba nie
    >użytkowane, stawik, woda, sporo miejsca, tuż przy lesie
    >Kabackim no i sporo ludzi tam się zbiegało posiedzieć z
    >piwkiem, a i ognisko widziałem jedna grupka robiła.
    >Trafić tam można z dwóch stron (pomijając dojście od
    >strony lasu :P Chyba, że ktoś wie, gdzie jest
    >Leśniczówka w Kabackim, na rozwidleniu przy niej kierunek
    >- północny wschód), łatwiejsze i krótsze myślę od
    >strony ul. Moczydłowskiej, czyli od strony szeroko
    >pojętego Ursynowa, drugie zaś, myślę lepiej
    >skomunikowane, właśnie od strony Puławskiej i najlepiej
    >przejść po prostu po torach. Sami się dopiero ze
    >znajomymi wybieramy, ale może komuś już się przyda
    >informacja :)

Ach, kojarzę to miejsce, mieszkałam kiedyś w tamtej okolicy. Można tam dojść od metra Natolin, kierując się w stronę górki przy ulicy Kazury.
    Bardzo przyjemna miejscówka, ale raczej dla młodych ludzi lubiących grillować trochę "na dziko".

Ja natomiast bardziej poszukuję miejsc, gdzie pogrillować można oficjalnie, ze znajomymi przy stoliku... Doskonałym miejscem jest oczywiście Powsin, ale to już nie mój rewir :) a na północy to mówicie ten lasek młociński? Czy tam jest podobnie jak w Powsinie?
  • Kasia

Witam,
    nazywam się Katarzyna Tarasiuk i prowadzę portal podróżniczy Podroze.pl. W tym tygodniu pisze o polecanych miejscach na grilla w okolicach dużych miast. Przy okazji pisania tekstu korzystałam z rad zawartych na forum, za które bardzo dziękuję,
    Pozdrawiam serdecznie
    Katarzyna Tarasiuk
    Podroze.pl
| |

UWAGA! (suplement do regulaminu) A) WSZELKI SPAM I REKLAMY NAGRADZAMY BANEM NA 3560 dni B) GRONO JES...

Fotki

Miejsca grona (85)