Warszawa Nieznana [23799]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • ♥Patiღ

>**Daga** napisała:
    >a ja nie kocham!!! Nie ma żadnego klimatu w tym mieście,
    >tylko stress, zgiełk, wyścig szczurów, mozna sie
    >wykonczyc

To po co tu studiujesz? Trzeba było iść na studia w mieście, które ma klimat bez stresu i zgiełku.
    Boże co za ludzie Warszawa ma mozliwości niespotykane gdzie indziej, przyjeżdża to to do stolicy i jeszcze narzeka.
    Warszawa nia ma klimatu? To ja przepraszam gdzie Ty chodzisz? Do Złotych Tarasów chyba skoro nie widzisz indywidualności miasta. Warszawa ma swój jedyny i niepowtarzalny klimat, małe uliczki, na których można spotkac ciekawych ludzi i szemrane towarzystwo gdzie czas się zatrzymał. Wielkie ulice gdzie ludzie pędzą czasem donikąd ale tak już mamy wpisane w genach, że się pędzi :)

Kocham moje miasto za te niesamowite kontrasty. Centrum ze swoimi paroma wieżowcami wbijającymi się w przedwojenne kamienice. Parki ciągnące się przez Śródemieście i Powiśle do Wisły. Za mosty, których jest za mało.Za Żoliborz i Pragę. Za ludzi, którzy potrafią sypnąć wiązankie. Za ludzi, którzy walczyli o naszą wolność. Za historię, za to, ze się nie poddało i jest mimo wszystkim przeciwieństwom. Za weekendy, święta i wakacje kiedy jest mniej przyjezdnych i wtedy jest tylko moje. Za najpiękniejszą stację metra na świecie i za najkrótsze metro na świecie. Za widok wieczorem z mojej pracy :)
    No kurde nie mogłabym żyć bez mojej Warszawy :>
  • Anonim

Spokojnie...
  • ˙·٠JustyŚ٠·˙

Kwestia gustu; ] . Ja tam ją lubię po mimo wszystko; ]
  • Paulina.

"Mam, tak samo jak ty,
    Miasto moje a w nim:
    Najpiękniejszy mój świat
    Najpiękniejsze dni
    Zostawiłem tam, kolorowe sny
    Kiedyś zatrzymam czas
    I na skrzydłach jak ptak
    Będę leciał co sił
    Tam, gdzie moje sny,
    I warszawskie kolorowe dni

Gdybyś ujrzeć chciał nadwiślański świt
    Już dziś wyruszaj ze mną tam
    Zobaczysz jak, przywita pięknie nas
    Warszawski dzień

Mam tak samo jak ty...

Gdybyś ujrzeć chciał nadwiślański szczyt
    Już dziś wyruszaj ze mną tam
    Zobaczysz jak, przywita pięknie nas
    Warszawski dzień
    Warszawski dzień, warszawski dzień"

hihi tak mi się ta piosenka przypomniała :)
  • ˙·٠JustyŚ٠·˙

popieram :)
  • żuczek

Jeśli chodzi o piosenkę o Warszawie, to u mnie na pierwszym miejscu jest... "Piosenka o mojej Warszawie" śpiewana przez Mieczysława Fogga. Ten utwór ma piękną historię i sam jest piękny. Aż się w gardle ściska.
    http://www.youtube.com/watch?v=V1qk...
  • _Ula_

jestem rodowita warszawianką i kocham warszawe,moze ludzi zamieszkujacych wawe nie kocham ale samo miasto uwielbiam .
  • olszewska.

warszawa najlepsza.!:D:D NIEKTORZY ludzie moze rzeczywiście nie za fajni,ale jesli jest sie ze swoja paczka w terenie to jest super.!:D
| |

UWAGA! (suplement do regulaminu) A) WSZELKI SPAM I REKLAMY NAGRADZAMY BANEM NA 3560 dni B) GRONO JES...

Fotki

Miejsca grona (85)