-
droMaDer
Mur ma ok. 3 m wysokości i trzeba się liczyć z brakiem przedmiotów ułatwiające wejście. Dostęp od strony Mińskiej wygląda ciekawie, ale nie sprawdzałem.
Historię kamienicy i jej mieszkańców można przeczytać na:
http://potejstroniewisly.fotolog.pl... -
EfFsoN
polecam klatki w kamienicach praskich, a jak się boisz :P to na śródmieściu też jest trochę kamienic, które się ostały po wojnie.
np. ta z mojego zdjęcia na Emilii Plater
więcej na http://mia100lica.blox.pl/2007/06/Z... -
Malwa
a tak sobie - z ciekawości, mieszkam przy E.Plater od zawsze i po prostu nie rozumiem podniety figurą Jezusa pod którą nasi lokalni menele piją gorzałę.
to tyle. -
EfFsoN
moze dlatego ze po tej stronie Wisly nie ostalo sie tego duzo...?
byla wojna i tradycyjnej zabudowy mamy niewiele. a w nowych osiedlach juz raczej kapliczek ani figur sie nie stawia... -
-
Malwa
spoko, po prostu jak się od zawsze mieszkało w starej kamienicy, i tak samo babcia, i dziadek, i wszystkie ciocie, i bawiło się na takim podwórku itp. to się tego nie rozumie :)
pozdro -
Anonim
-
Anonim
-
K.
-
Fando
-
Aldonka
Solidarności 82 ( Budynek gdzie na rogu Aleji Solidarności i Jana Pawła II na dole sa DELIKATESY i duza reklama na budynku,klatka nr 2) tzw.okrągła klatka tam sa piekne okragle schody a na samej gorze okno na swiat.
Klatka w starym stylu ale naprawde fajna. -
Sal_setka
Najlepszy jest ten tekst ... umoralniąjacy; )))))))
" CZYSTOŚĆ
NA KLATKACH SCHODOWYCH
ŚWIADCZY
O KULTURZE MIESZKAŃCÓW"
... i w tym przypadku świadczy dobitnie o zamieszkującym tam w przeważającej większości elemencie ...
...kamienica komunlana na Płockiej - strach wejść w biały dzień!!!! -
rutek
-
rutek
-
...
Solidarności róg Orlej, budynek w którym jest teatr Kamienica, brama a w niej kilka prześlicznych klatek, sama tam foty pstrykałam; ). Niestety domofon, ale można z kimś wejść; )
- Przeglądaj grona w kategorii Kraje, Miasta i Dzielnice
- Przeglądaj grona w okolicy Miączyn
- Załóż własne grono tematyczne