-
Gąs
-
Den Rote Kakadu
-
Pajka
no ja też... mogło by być też grono II wojna światowa bo chyba nie widziałem; ) -
Anonim
Btw. ktoś przeczytał najnowszą książkę o powstaniu Davis`a ??? Bo ja niestety jeszcze jej nie mam, więc utknąłem na Sprawie Honoru <Lynne Olson i Stanley Cloud>. -
-
Den Rote Kakadu
Ja mam książkę, tylko czasu na czytanie mi brak...zdominowała mnie przez ostatnie kilka miesięcy matura z historii sztuki i książki o tej tematyce...
ale zamierzam przeczytać...jak tylko się to wszystko skończy... -
Anonim
Zazdroszczę, bo podobno jest niesamowita. Nawet przejdę się do Biblioteki Narodowej. Swoją drogą to mam do niej taki hektar, że hoho! -
JoAnn
ja mam tą książkę, ale jeszcze się do niej nie zabrałam... troszkę gabaryty mnie przerażają, ale przeczytam na pewno! -
=>☆ NiKa ☆<=
-
Lukasz
Ostatnio szukałem dwudziestolecia i Powstania Warszawskiego. Przyłączam się do postulatu Monisi.
Co do Davisa w wakacje czytałem Uprising 44. Brakowało mi wielu szczegółów, które znalazły się w Polskiej wersji. Było też uproszczeń tak, aby przeciętny angielski czy amerykański czytelnik nie "zaśmiecał" sobie pamięci. Np. Adam M. zamiast naszego wieszcza.
Czy ktoś był w Muzeum PW? Jak Wasze wrażenia?
Ja wybieram się w następny weekend.
-
ignacy
Trochę na marginesie Powstania - wszystkim Warszawiakom polecam wspaniały album (dostępny chyba tylko w Muzeum Historycznym Warszawy na rynku Starego Miasta). Są to zdjęcia lotnicze Warszawy zrobione przez Niemców w lipcu '44. Rok temu była wystawa w muzeum hist., teraz nareszcie jest album. Warto pokazywać przyjezdnym, którzy pytają czemu Warszawa taka brzydka. Oczywiście nie ma już getta, są ubytki po bombardowaniach z '39, ale Warszawa była wtedy jeszcze Warszawą... -
Anonim
-
ziel
-
Anonim
-
Lev
co do Muzeum- na prawde warto, przedewszystkim z przewodnikiem, a maja tam na prawde wspaniałych przewodników -
Wacław
Zapraszam na grono związane z PW:
http://grono.net/user/forum-show.js...
i Muzeum PW:
http://grono.net/user/forum-show.js... -
Anonim
- Przeglądaj grona w kategorii Kraje, Miasta i Dzielnice
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne