Warszawa [11709]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Ponczek

Nigdy nie pisałem tego typu zapytań, ale po dzisiejszym dniu postanowiłem spróbować :) Pytanie nie kwalifikuje się chyba do przyklejonego tematu o "pomocy", więc pisze w osobnym wątku :)

Cóż, jechałem dziś tramwajem, a ze mną dziewczyna. Nie znam jej, ale widziałem ją już drugi raz. Ciemne włosy, piękne olśniewające niebieskie oczy. Jechałem z Dw.Wileńskiego tramwajem linii 21 w stronę ronda Starzyńskiego, Ona wsiadła na następnym przystanku po dworcu wileńskim. Wysiadła na rondzie Starzyńskiego i pobiegła do tramwaju linii 28, by odjechać w strone mostu Gdańskiego....

Na nic nie liczę, wiem, że szanse na odzew są marne, ale warto spróbować :) Poza tym ciekawi mnie, czy w jakiejś istotnej sytuacji reale jest znalezienie kogoś przez stołeczne grono :)

PS. Nie jestem desperatem ani zboczeńcem :) Po prostu chciałbym Ją jeszcze kiedyś zobaczyć :)
  • Ponczek

dodam jeszcze, że sytuacja miała miejsce między 16.40 a 17.00 dziś :)
  • Lucas

Nigdy tego nie sqmam:) Czemu do Niej nie podszedles,nie zagadales jak Cie tak zafascynowala?!? Zawsze znajdzie,nawet najglupszy temat do rozmowy...wiecej odwagi!Ale oczywiscie zycze owocnych poszukiwan:)
  • Matevsz

ja mysle ze to dobry temat i powinien zostac a nawet powinienn byc podciagniety na to zolte tlo zeby nie spadal i nie powstawaly nowe dotyczace tego samego ::)
  • Anonim

Popieram Lucasa, że trzeba było zagadać:) Mógłbyś za nią pobiec, w końcu też mogłeś się spieszyć na tej sam tramwaj:) Sam kiedyś tak zrobiłem i nie żałowałem:)
  • Tommy™

Ja tak mam z dziewczyną wsiadającą do konkretnego autobusu linii "Ł" w Łomiankach i wysiadającą przy Marymonckiej na wysokości Podczaszyńskiego. Widzieliśmy się tak już trzykrotnie, niestety nie zawsze siedzę w pracy tyle czasu, żeby codziennie jechać autobusem o tej godzinie. Może ją znajdę poprzez "Szukaj"?
  • Anonim

Kiedyś też byłem zauroczony pewną dziewczyną wsiadającą na pewnym przystanku. Udało mi sie ją znaleźć na gronie w sposób troszkę okrężny:) Wiedziałem na jakim przystanku wsiada, więc zmieniłem lokalizację mojego domu w miejsce gdzie stoi przystanek na jakim wsiadała. Wybrałem opcje, która pokazuje gronowiczów mieszkających w promieniu 1km od punktu gdzie zaznaczyłem, że niby mieszkam(chodziło o przystanek) i tak ją znalazłem choć nie ukrywam, był to ogromny fart:)
  • Ponczek

Widzę, że nie jestem sam :) W sumie widziałem ją dwa razy, więc może bedzie trzeci. I do trzech razy sztuka :)
  • tłustość ziemi

Świetny temat, zdecydowanie powinien zostać przyklejony. Mogę się założyć, że nie ma osoby, której uwagi nigdy nie zwróciłby/zwróciłaby tajemniczy/a nieznajomy/a np. właśnie w środku komunikacji miejskiej. Sam tak miałem wiele razy, ale oczywiście nigdy nie potrafiłem zrobić w tej kwestii czegokolwiek. Chociaż wydaje mi się, że w 95% będą tutaj posty samych facetów; D
  • Tommy™

Chrzanek - opisałeś sposób, jaki chcę zastosować poprzez "Szukaj" właśnie :)) Nie wiem tylko, czy wziąć za punkt odniesienia miejsce jej wsiadania, czy wysiadania (po 16-tej to się raczej wraca z pracy do domu), poza tym nawet jak ma ona profil na gronie, nie wiadomo, czy zaznaczyła lokalizację w widoku "dla wszystkich".

I co, masz z nią kontakt?

Ponczek - mam nadzieję, że za trzecim razem się przełamiesz i się do niej odezwiesz. Ja zdobyłem się jedynie na lekkie uśmiech w jej kierunku, chociaż widziałem już za drugim razem, że rzuca na mnie okiem.
  • Anonim

Wiesz kontakt miałem ale to bylo na prawdę dawno:) Raczej totalny spontan na informatyce zrobiłem z tym szukaniem:)
    Raz miałem sytuacje gdy w autobusie dziewczyna po prostu podbiła do mnie, zaczęła się rozmowa i przyznała się, że zagadała bo jej się spodobałem, nie ukrywam miłe to było - kontakt mam do dziś:D
  • Ponczek

Hehe nie myślałem, że temat się rozwinie :) Pomysł z wyszukiwaniem wg lokalizacji naprwdę niezły, ale trzeba mieć naprawdę farta: dobrze oszacować miejsce jej zamieszkania, ona musi mieć internet, musi mieć grono, musi mieć zaznaczoną lokalizację i musi mieć zdjęcia w profilu :) A mi pozostaje liczyć na szczęście, że jeszcze kiedyś Ją zobaczę :) Choć nie mam zamiaru tym ciągle żyć :) trafi się, to się trafi :)
  • Matevsz

:) ja tez pamiętam pewną nie znajomą z tramwaju i też szukałem na gronie ale się nie powiodło
    głosujmy za przyklejeniem tematu bo codziennie każdemu może się zdarzyć taka sytuacja [ mi się zdarza często :P]
  • Ponczek

Hm... dziwi mnie, ze się kobiety nie odzywają :) Czyżby nie miały tego typu akcji? :)
  • Zofia

fajny temat... mnie w ten sposób znalazła jedna osoba z mojej dzielnicy bo jezdzilismy prawie codziennie rano tym samym tramwajem co ja... ja mam czesto tak ze kogos spotkam własnie po raz którys w tym samy miejscu (autobus, przystanek,szkoła itp) i ten ktos zwrocił moja uwage to próbuje go własnie na gronie jakos odnalesc... :]
  • Anonim

Miałam też tak kilka razy. Jeden szczególnie utkwił mi w pamięci. Jechałam z Tarchomina w stronę Żoliborza linią nr 186 bodajże, na jednym z przystanków wsiadł mężczyzna, kolo 27-30 lat na oko. Patrzyliśmy się na siebie prawie cały czas, nawet gdy wysiadał to na mnie zerkał, mało się na schodkach nie potknął:) Miałam nadzieję, że może zagada, ale niestety.. :) A ja byłam zbyt nieśmiała :p Już go więcej nie widziałam
  • Mazowszanka

fajy temat.. heh mialam rowniez podobna sytuacje co lepsze chlopak studiuje w AON i widzialm do jeszcze 2 razy ... ale coz mi po tym jak brak odwagi;//
  • Lucas

Moim zdaniem podobne akcje mialo 99% gronowiczow...w szczegolnosci latem gdy Panie chetniej prezentuja swoje wdzieki:D Chrzanek,patent z szukaniem genialny:) Glosuje za podklejeniem tematu.
  • Zofia

no własnie własnie pierwsze na co zwracamy zazwyczaj uwage na takich ludzi to jest wygląd...
  • Lucas

a na co mamy innego zwraca uwage jak ich nie znamy...to normalne,pierwsze wrazenie to glownie wyglad:)
| |

Grono dla wszystkich uzależnionych od stolicy. Przed napisaniem pierwszego posta czy założeniem...

Fotki

Miejsca grona (5)