Warhammer 40,000 [423]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Oto moja rozpiska nikt jej na gildi nie zkomentował więc może tu ktoś coś powie
    HQ
    Hive tyrant(EC,ES,ST,VC,Ts)-160
    Troops
    2*8 Genestealer(ST)-320
    16*Hormagaunt-160
    Fast Attack
    3*Winged Warriors(ST,RC)114
    Heavy Support
    Carnifex(regeneracion,BS,VC,RC ,BE)-205
    Total Cost: 999pts
  • Marcin Kamiński

ja bym zamienił genki na hormy i warriorów, ale to tylkjo przez mój fetysz, ja uwielbiam hormiaki :DDD.
  • Ciciek

Zależy czy chcesz grać fajnie czy skutecznie
  • Anonim

Ja chce pograć wreszcie w jakimś turnieju na równe punkty a nie z koleżkami 5 osób z 1 troopsem i Hq
    Dopiero będe kupował seta a potem ewentualnie na wyższe punkty przerobie a ta rozpiska jest by sie pouczyć przed większymi bitwami
  • Marcin Kamiński

Ja powiem tak.
    Karaś świąga na siewbie cały ogień z okolicy, dawać na niego zbyt wiele pkt. średnio się opłaca. może lepiej żebyś trochę go odpakował, mp dał jedną groń na dystans. Albo dać dwa karasie z minimalnym wyposażeniem, powinną i tak się sprawdzić
  • Ciciek

jedna bron na dystans dla karasia...
    daj mu +1bs +1 T 2+ save venomke i barbare
  • Anonim

tylko bs mu nie dałem z tego co napisałeś a ludzie mi odradzają regenerate.
  • Anonim

co do tego że karaś ściąga ogień to on od tego jest i dlatego ma sv i T podwyższonego no i o to chodzi by w niego strzelali bo on to przeżyje (no i tyrant) z troopami przeżyć będzie trudno.
  • Ciciek

wywal hormy zamiast nich genki
    genki w 6 osobowych skladach najlepiej
  • Marcin Kamiński

>!Grzeniu! napisał
    >co do tego że karaś ściąga ogień to
    >on od tego jest i dlatego ma sv i T podwyższonego no i
    >o to chodzi by w niego strzelali bo on to przeżyje (no
    >i tyrant) z troopami przeżyć będzie trudno.

Co nie zmienai faktu że kiedy grałem z gwardią to karaś zszedł dosyć szybko bo mi do niego grzali wszystkim ciężkim co mieli, a mieli tego dużo. Poza tym nie tylko gwardia potrafi wygrzać (jeśli trafi :p)
  • Marcin Kamiński

>Ciciek napisał
    >wywal hormy zamiast nich genki
    >genki w 6 osobowych skladach najlepiej
    >

dziwnie brzmi to "osobowych" :p
  • Marcin Budziński

Jeśli interesuje Cię skuteczna gra to wywal:
    talony z tyranta
    hormasie
    worriorom daj lepszą inicjatywę, albo lepiej wywal je
    carasiowi wywal regenke

Graj Tyrantami i carasiami do strzelania
    Do walki wręcz, głównie na kontrę miej genki i ravki
    Z innych jednostek które można używać... duże miny z fw.

Innych jednostek unikaj lub używaj w minimalnej ilości.

• Anonim

Jeden atak na tyrancie dodatkowy nie raz uratował mi życie(do CC go nie zrobiłem, ale zawsze na tym sie kończy, a monstrus w CC ignorując sv daje szanse z bohaterami)
    Ja osobiście nie widze zalet w inicjatywie IHMO wdg. mnie tyrki zdobywają przewage w szarży a przy niej i tak ty masz pierszeństwo(szarżujący) ale tego sie dowiem jak skleje nimi i zagram
    co do regenki wszyscy w forów mi ją odradzają ale sam sie wole przekonać :P
  • Ciciek

jakie pierwszenstwo szarzujacy ?
    to nie durny battle
  • Anonim

atakuje pierwszy ten kto ma wiecej inicjatywy
  • Anonim

kiedy jest już CC, ale w fazie szarży ja zaczynam, a tyranidki wtery robią rzeź (szczególnie genki)
  • Anonim

nie nawet w szarży atakuje pierwszy ten co ma wiecej inicjatywy chyba ze masz furious assault co zazwyczaj załatwia tą sprawe na twoją korzyść

ale np w przypadku kiedy gwardzisci szarżują n marinesów to mamy porównanie inicjatywy 3 do 4 a wiec mimo ze gwardzisici szarżowali to marinesi atakują pierwsi

z twoimi genkami jest tak ze mają zdaje sie inicjatywy 5 czy tam 6 wiec to duzo wiec zazwyczaj atakują pierwsi

i prosze nie kłóć sie wiecej tylko sprawdź sobie w podręczniku jeżeli nam niedowierzasz
    i nie wprowadzaj tutaj batllowego zamętu
  • Anonim

pierwsze słysze to dla mnie nowość
  • Ciciek

polecam lekture podrecznika
  • Anonim

>HOOLIGAN napisał
    >pierwsze słysze to dla mnie nowość

kolega uważa sie za niewiadomo jak dobrego gracza i znawce zasad a tym czasem gówno :p

LUDZIE NAJPIERW SPRAWDZCIE TO O CO CHCECIE SIE KŁÓCIĆ W PODRĘCZNIKU A POTEM DOPIERO DOCHODźCIE SWOICH RACJI !!!!!

wyszłą najnowsza errata takze do sciagnieca ze strony gw
| |

Grono związane ze wszystkim co dotyczy "czterdziestki". Przed założeniem nowego tematu, prosiłb...

Fotki

Miejsca grona (0)