-
Anonim
Oto moja rozpiska nikt jej na gildi nie zkomentował więc może tu ktoś coś powie
HQ
Hive tyrant(EC,ES,ST,VC,Ts)-160
Troops
2*8 Genestealer(ST)-320
16*Hormagaunt-160
Fast Attack
3*Winged Warriors(ST,RC)114
Heavy Support
Carnifex(regeneracion,BS,VC,RC ,BE)-205
Total Cost: 999pts -
Marcin Kamiński
ja bym zamienił genki na hormy i warriorów, ale to tylkjo przez mój fetysz, ja uwielbiam hormiaki :DDD.
-
Ciciek
-
Anonim
Ja chce pograć wreszcie w jakimś turnieju na równe punkty a nie z koleżkami 5 osób z 1 troopsem i Hq
Dopiero będe kupował seta a potem ewentualnie na wyższe punkty przerobie a ta rozpiska jest by sie pouczyć przed większymi bitwami -
-
Marcin Kamiński
Ja powiem tak.
Karaś świąga na siewbie cały ogień z okolicy, dawać na niego zbyt wiele pkt. średnio się opłaca. może lepiej żebyś trochę go odpakował, mp dał jedną groń na dystans. Albo dać dwa karasie z minimalnym wyposażeniem, powinną i tak się sprawdzić -
Ciciek
jedna bron na dystans dla karasia...
daj mu +1bs +1 T 2+ save venomke i barbare -
Anonim
tylko bs mu nie dałem z tego co napisałeś a ludzie mi odradzają regenerate. -
Anonim
co do tego że karaś ściąga ogień to on od tego jest i dlatego ma sv i T podwyższonego no i o to chodzi by w niego strzelali bo on to przeżyje (no i tyrant) z troopami przeżyć będzie trudno. -
Ciciek
wywal hormy zamiast nich genki
genki w 6 osobowych skladach najlepiej
-
Marcin Kamiński
>!Grzeniu! napisał
>co do tego że karaś ściąga ogień to
>on od tego jest i dlatego ma sv i T podwyższonego no i
>o to chodzi by w niego strzelali bo on to przeżyje (no
>i tyrant) z troopami przeżyć będzie trudno.
Co nie zmienai faktu że kiedy grałem z gwardią to karaś zszedł dosyć szybko bo mi do niego grzali wszystkim ciężkim co mieli, a mieli tego dużo. Poza tym nie tylko gwardia potrafi wygrzać (jeśli trafi :p)
-
Marcin Kamiński
>Ciciek napisał
>wywal hormy zamiast nich genki
>genki w 6 osobowych skladach najlepiej
>
dziwnie brzmi to "osobowych" :p -
Marcin Budziński
Jeśli interesuje Cię skuteczna gra to wywal:
talony z tyranta
hormasie
worriorom daj lepszą inicjatywę, albo lepiej wywal je
carasiowi wywal regenke
Graj Tyrantami i carasiami do strzelania
Do walki wręcz, głównie na kontrę miej genki i ravki
Z innych jednostek które można używać... duże miny z fw.
Innych jednostek unikaj lub używaj w minimalnej ilości.
-
Anonim
Jeden atak na tyrancie dodatkowy nie raz uratował mi życie(do CC go nie zrobiłem, ale zawsze na tym sie kończy, a monstrus w CC ignorując sv daje szanse z bohaterami)
Ja osobiście nie widze zalet w inicjatywie IHMO wdg. mnie tyrki zdobywają przewage w szarży a przy niej i tak ty masz pierszeństwo(szarżujący) ale tego sie dowiem jak skleje nimi i zagram
co do regenki wszyscy w forów mi ją odradzają ale sam sie wole przekonać :P -
Ciciek
-
Anonim
-
Anonim
kiedy jest już CC, ale w fazie szarży ja zaczynam, a tyranidki wtery robią rzeź (szczególnie genki) -
Anonim
nie nawet w szarży atakuje pierwszy ten co ma wiecej inicjatywy chyba ze masz furious assault co zazwyczaj załatwia tą sprawe na twoją korzyść
ale np w przypadku kiedy gwardzisci szarżują n marinesów to mamy porównanie inicjatywy 3 do 4 a wiec mimo ze gwardzisici szarżowali to marinesi atakują pierwsi
z twoimi genkami jest tak ze mają zdaje sie inicjatywy 5 czy tam 6 wiec to duzo wiec zazwyczaj atakują pierwsi
i prosze nie kłóć sie wiecej tylko sprawdź sobie w podręczniku jeżeli nam niedowierzasz
i nie wprowadzaj tutaj batllowego zamętu -
Anonim
-
Ciciek
-
Anonim
>HOOLIGAN napisał
>pierwsze słysze to dla mnie nowość
kolega uważa sie za niewiadomo jak dobrego gracza i znawce zasad a tym czasem gówno :p
LUDZIE NAJPIERW SPRAWDZCIE TO O CO CHCECIE SIE KŁÓCIĆ W PODRĘCZNIKU A POTEM DOPIERO DOCHODźCIE SWOICH RACJI !!!!!
wyszłą najnowsza errata takze do sciagnieca ze strony gw