- 1
- 2
-
Umpa Umpa
Więc tak.. dziś sprzeczałam sie z kolezanka na temat vampirów.. a dokładnie chodziło o to skąd są vampiry.. tzw.. ona twierdzi że są z PIEKŁA .. ale ja mysle że dzieci ciemnosci ..nie sa ani z piekla ani z nieba :D <LOL> .. w koncu one są potępione.. i poprostu są....
Pomozcie bo jutro musze jej przedstawic argumenty jak to jest i skad sa ... :D
Moze to glupie ale prosze o wypowiedzi :) -
Niedobrzyna Skubaniutka
Według wielu przekazów i niejako w WOD także opisane wampiry to dzieci Kaina który za bratobujstwo został przeklęty mrocznym darem. Ewentualnie dzieci Kaina i Lilith.. O wilkołakach byłoby ciekawiej :) ich historia wywodzi się jeszcze ze starożytnej grecji (ten mit co bodajże afrodyta zjadła kawałek syna jakiegoś króla który nie wiedział czym ugościć bohów więc kazał podać na tacy własnego syna :D) -
Umpa Umpa
Kaina ... no to biblia ? No tak... wiec co ja mam jej powiedziec ? :D -
Niedobrzyna Skubaniutka
To, że nic niewie - Kain był postacią biblijną ale niema nic wspólnego z piekłem przecież. To chwestia tylko jednego przekleństwa. Podobnie jak w przypadku wilkołaków.. (od strony słowiańskiej i bodajże celtyckiej) -
-
Umpa Umpa
A COSTY SIE PRZYCZEPIL TAK TYCH WILKOLAKOW :D ... HMMM.. TO TRUDNA OSOBA I TAKI KAIN MI NIE STARCZY JAKO ARGUMENT :D -
Niedobrzyna Skubaniutka
Wilkołaków przyczepiłem się ponieważ dość często się z nimi zadaję (ale cii bo wampiry mnie odrzucą; P) Jak Kain nie starczy to niewiem co mogę pomóc.. -
kupon_promocyjny
cytuje odpowiedz kumpla co u mnie wlasnie siedzi - wampiry są wymyslem żydomasonerii i cyklistów by zbic na tym kase. -
Niedobrzyna Skubaniutka
-
Umpa Umpa
-
kupon_promocyjny
-
Umpa Umpa
wyszlo wyszlo... :) a jak to jest z wami ? ja tam sie nie uwazam za zadnego wampira.. no moze energetyczny.. wysysam energie z ludzmi bawiac sie z nimi... :) no ale chcialabym sie jeszcze dowiedziec conieco o pochodzeniu wampirow.. pomozcie :) -
kupon_promocyjny
skąd wiesz, ze wysysasz energię z ludzi bawiąc sie z nimi ? moze sobie cos wmówiłas ? -
Umpa Umpa
hehehe bo jak juz nikt nie ma sily.. to marta (tzw. ja) mam jej pelno :D -
Umpa Umpa
-
just Annie
na samym poczatku na ziemi był chaos, potem pojawily sie na niej wampiry demony potwory i róźne dziwne stwory ten chaos zapoczatkowal wszystko...w czasie tego chaosu naziemi pojawił sie dziwny stwór...to on wszystko zapoczatkowal...do dzis nie wiadomo co to bylo ale istnieją przypuszczenia ze to mógł byc pierwszy wampir....a to co sie pojawilo jako pierwsze tzn. chaos ma tez inna nazwe pierwsze zło...to wszystko -
kupon_promocyjny
-
vampirya
znam inna wersje.
Nie istnialy od zawsze, ale sa od b.dawna.
w starozytnym egipcie zyla krolowa, ktora wciaz szukala wiary nie budzacej jej watpliwosci, odpow.na wszystkie jej pytania. Uslyszala plotke o zyjacych w jej krainie dwoch wiedzmach ktore potrafia rozmawiac z duchami. Na jej rozkaz siostry zostaly do niej sprowadzone. Krolowa szukala odpowiedzi u duchow, lecz sposob w jaki zmuszala do tego siostry nie spodobal sie jednemu z demonow (a potrafil on nakluwac cialo ludzkie milionami drobnych igielek i czerpac z tegto sile), wiec zaatakowal krolowa. Przerazona stracila wiare w swoich bogow i nadal szukala odpow.
(...) Pewnego dnia jakis przeqpny zdrajca zaatakowal krolowa i jej meza nozem, powodujac smiertelne rany, a msciwy duch chcial skozystac z duzych ran i stac sie jeszcze silniejszym. Wchodzac po raz pierwszy w tak b.poranione ciala wsiakl w nie i nie mogl sie wydostac, dal wladcom swoja sile i wieczne zycie, ale przestali oni byc ludzmi, stracili dusze, no i wciaz lakneli krwi, ktora dawala im sile, sycila apetyt i uspokajala siedzacego w nich demona. -
Anonim
vampirya - chociaż byś napisała, ze to z "Królowej potępionych" :P bo inaczej to można się plagiatu dopatrywać; ) -
vampirya
no tak
ja nie bylabym w stanie wymyslic czegos takiego...
ale i tak nic nie przebije wersji o ugryzieniu zwyklego czlowieka przez chorego nietoperka, ktory zarazil nie znanym wirusem wywolujac.... wampiryzm
to dopiero komedia ; P -
Umpa Umpa
- 1
- 2