-
Paulina
-
Karolinka
Beznadzieja jak dla mnie
1 zad.- jakieś operacje ze sprzedawaniem akcji i ze zleceniem maklerskim, zapłatą odsetek itp., ale trochę się różniło od tych operacji co były w zadaniach, więc miałam problemy osobiście
2 zad. nie pamiętam ale tytuł: przedsiębiorstwo handlowe, chyba tam były te operacje ze sprzedawaniem towarów...
3. zadanie gdzie były towary w drodze i dostawy niefakturowane- to jest proste w miare
4. ułożyć rachunek zysków i strat- jesli ktos nie umie na pamięć można ściągnąć.
test 6 pytań- jak się przeczyta odpowiedzi z testów z książki, to idzie napisać.
Powodzenia -
JoAsia
ja mialam akurat wersje w miare łatwa
1 zad umorzenie środka trwałego
2 rozliczenie kosztów
3 rozliczenie zakupów (czyli niefakturowane i w drodze)
4 wariant porównawczy
test: co to jest przychód, co to jest rozliczenie miedzuokresowe czynne, policzyc wartosc materiałów jakie zostały w magazynie jak wydawane były metodą FIFO, i dalej nie pamietam -
bim bam bom
Ja byłam w tej grupie co Karolina i faktycznie w zadaniu z papierami wartościowymi były jakieś dziwne operacje, których nie robiliśmy na zajęciach. Na pewno był tam wpływ na konto odsetek od posiadanych akcji, zlecenie sprzedaży krótkoterminowych papierów wartościowych maklerowi, sprzedaż akcji, wystawienie weksla własnego i spłata nim zobowiązań.
W zadaniu z przedsiębiorstwem handlowym pojawiły się konta zysków, strat nadzwyczajnych, koszt sprzedanych wyrobów, sprzedaż wyrobów itp. Na koniec trzeba było obliczyć wynik finansowy i sporządzić bilans zamknięcia.
W zadaniach zgodnie z zapowiedziami (w mojej grupie przynajmniej) NIE było księgowań OCE, rozliczeń międzyokresowych kosztów, przychodów, ewidencji podatku dochodowego, rozliczeń zysków i straty netto.
W teście były zadania inne niż w skrypcie. Pojawiło się m.in. OCE (tu coś dziwnego, nie było nic podobnego w skrypcie chyba) i FIFO. -
-
Kiva
Ja jeszcze dodam, że u mnie w zestawie było zadanie z operacjami likwidacji środka trwałego oraz przeszacowania wartości środka trwałego:/. Poza tym zadanko z kontem rozliczenie zakupu oraz jeszcze jedno, gdzie się stosuje te konta z 4 i 5 zespołu (rozliczenie kosztów, koszty produkcji itp.). A poza tym zadanie z rachunkiem zysków i strat wartym 3 punkty:) -
parkociak
a czy jest ktoś kto nie pisał kolokwium u Tomczak i chciałby zaliczać ze mną na konsultacjach we wtorek? -
Alek
-
Anonim
czy ktos moze pamieta jak wyglada punktacja z rachunkowości ( u Pani Jędrzejczak)
dzieki -
Paulina
Pierwszy kolos był na 19 pkt, a drugi chyba na 24, ale nie jestem pewna bo dopiero jutro pisze -
Waldur
Zgadza się to co Paulina napisała. 22 punkty z dwóch kolosów zalicza przedmiot.
-
Anonim
no tak od 22 zalicza..ale ja dalej sie przedstawia punktacja i oceny? -
Anonim
-
Anonim
-
strzyga
-
Anonim
Nie orientuje się ktoś przypadkiem czy można iść na drugi termin bez żadnych konsekwencji? -
Anonim
-
Kasia
Z tego co pamiętam to poprawy są 04.02, 06.02 i 11.02 od 10.00 do 12.00 -
αŝқа
>bim bam bom napisała:
>Ja byłam w tej grupie co Karolina i faktycznie w zadaniu z
>papierami wartościowymi były jakieś dziwne operacje,
>których nie robiliśmy na zajęciach. Na pewno był tam
>wpływ na konto odsetek od posiadanych akcji, zlecenie
>sprzedaży krótkoterminowych papierów wartościowych
>maklerowi, sprzedaż akcji, wystawienie weksla własnego i
>spłata nim zobowiązań.
>
>W zadaniu z przedsiębiorstwem handlowym pojawiły się
>konta zysków, strat nadzwyczajnych, koszt sprzedanych
>wyrobów, sprzedaż wyrobów itp. Na koniec trzeba było
>obliczyć wynik finansowy i sporządzić bilans
>zamknięcia.
>
>W zadaniach zgodnie z zapowiedziami (w mojej grupie
>przynajmniej) NIE było księgowań OCE, rozliczeń
>międzyokresowych kosztów, przychodów, ewidencji podatku
>dochodowego, rozliczeń zysków i straty netto.
>
>W teście były zadania inne niż w skrypcie. Pojawiło się
>m.in. OCE (tu coś dziwnego, nie było nic podobnego w
>skrypcie chyba) i FIFO.
hm, widze ze kolokwia z tego roku to powtorka z zeszlego.... bo mialam wlasnie takie zadania... jak ksiegowac te akcje, tzn te zlecenia maklerowi itd, ktos moze pomoc?