-
.
Witam. Jestem trochę nieobeznany w temacie i mam kilka pytań dotyczących WF, przedmiotów obieralnych i języka.
Co do WF, to idę na pierwsze zajęcia i zapisuję się na konkretną dyscyplinę, tak?
Z tego co patrzyłem na stronie wydziału, to zapisy na przedmioty obieralne zaczynają się od 3 semestru dopiero?
I pytanie dotyczące języków. Nie widzę ich w planie na pierwszy semestr i wydawalo mi sie, że ktoś pisał na tym gronie o tym, że ich również nie ma w pierwszym semestrze?
Pytam, bo nie chce przegapić żadnego terminu i mam nadzieje, że czegoś wiecej sie dowiem :)
Pozdrawiam -
.
Jeszcze jedna rzecz odnośnie języków. Przeglądam sobie http://www.sjo.pw.edu.pl i widze, że "Zapisy on-line na lektoraty tematyczne w sem. zimowym 2010/2011 już trwają i zakończą się w dniu 05.10.2010 o godz. 15:00. Pełna oferta i zapisy dostępne w zakładce: Zapisy > Lektoraty tematyczne."
Czy to jest obowiązkowe w pierwszym semestrze? Chętnie poszedłbym sobie na angielski i zastanawiam sie jak to ogarnąć. -
Edyta
Ile pamietam to napiszę; )
tak, na wf zapisy są na 1 zajęciach, które zwoływane są w stodole lub rivierze, ja zawsze dowiadywałam się "od kogoś" gdzie, a skąd ci ludzie wiedzieli, nie mam pojęcia; D
przestawiane są dyscypliny, dostaje się karteczkę którą się wypełnia i potem mówią ze teraz trzeba je oddac odpowiedniemu prowadzącemu dyscyplinę, którą się wybrało jako 1, warto być szybkim... niektóre są oblegane
nie pamiętam od którego, no ale u nas na 1 sem nie byłon obieraków, tu trzeba trzymac się planu, jesli nie ma na 1 roku to nie ma :) poza tym mozna sprawdzic w oferowanych na dany semestr obierakach, przy kazdej grupie przedmiotow jest napisane dla którego semestru i stopnia studiów są przewidziane.
języki, i znów trzeba kierować się planem, zdaje się ze zaczynają się w 2 sem i na 1 zajęciach będzie test i podzial na grupy a wczesniej pewnie spotkanie informacyjne, wiec spokojnie. zapisy trwają, ale dla tych których to obowiązuje :) jeśli teraz chciałbys chodzić tutaj na języki.. udaj się do sjo i zapytaj, ale jesli cos Ci zaproponują, to odpłatnie. drogo nie jest ale poziom zależy od prowadzącego..
to chyba tyle mogę pomóc :)