PW WAiNS/ KNSiA [1349]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Malina

Hej; ) Czy ktoś się wybiera na studia mgr z administracji? Nie widzę żadnego oddzielnego forum więc zaczynam się obawiać;p
  • Justa

Zastanawiałam sie czy nie pójść na zarządzanie ale chyba bedę ciągnęła administrację...
  • Malina

ale na pw ? czy dalej ciągniesz nasza akademie?;p
  • Justa

Oczywiście , że na naszej "kochanej "akademii...
  • Nienna

>Justa napisała:
    >Zastanawiałam sie czy nie pójść na zarządzanie ale
    >chyba bedę ciągnęła administrację...

Właśnie, może za wcześnie, żebym o tym myślała, ale zastanawia mnie jak to jest z magisterskimi. Mam załóżmy licencjat z administracji, to potem z czego można magistra robić? Zarządzanie, prawo i coś jeszcze?
  • Justa

Można zarządzanie , ale to taki skok na głęboką wodę, bo praca magisterska z zarządzania jest pisana bardziej pod względem praktycznym i potrzebna będfzie też wiedza z przedmiotów, które byłt na studiach 1szego stopnia.. dlatego też ja postanowiłam kontynuować administracje , choć niechetnie. Jeżeli ktoś ma dużo czasu na samodzielne nadrabianie zaległości z zarzadzania to jak najbardziej może spróbować swoich sił na mgr-ce z zarządzania...
  • Malina

Ale zobaczcie to cytat z UKSW:
    Kierunkami pokrewnymi, których absolwenci posiadający tytuł licencjata mogą przystąpić do postępowania rekrutacyjnego na I rok stacjonarnych i niestacjonarnych studiów II stopnia na kierunku Administracja na Wydziale Prawa i Administracji są w szczególności następujące kierunki studiów:

*

ekonomia
    *

dziennikarstwo i komunikacja społeczna
    *

politologia
    *

stosunki międzynarodowe
    *

pedagogika
    *

europeistyka
    *

finanse i rachunkowość
    *

bezpieczeństwo narodowe
    *

bezpieczeństwo wewnętrzne
    *

polityka społeczna
    *

praca socjalna
    CZYLI TAK JAKBY PO LICENCJACIE Z ADMINISTRACJI MOŻNA IŚĆ NA WIELE KIERUNKÓW ALE PEWNIE TO SIĘ LICZY Z ZALICZENIEM WIELU PRZEDMIOTÓW.
    A MYŚLAŁAM JUSTYNKO ŻE MOŻE NA PW;P BO JA JUŻ ZREZYGNOWAŁAM Z AKADEMII:)
  • Justa

Ja sie przemęcze jeszcze tutaj te 2 lata...bynajmniej bedziemy w kontakcie:)
  • Nienna

O wielkie dzięki za ten wykaz. Mnie prawdę mówiąc administracja wcale nie interesuje i też się będę na razie 3 lata męczyć. (A może wcześniej wylecę?) Bo zmiana kierunku to wiem, że ciężka sprawa jest i trzeba pozaliczać, to z 1 semestru... W każdym razie dzięki za informację :)
  • Malina

no administracja jest nudna i dużo na pamięć trzeba się uczyć; ) ale 3 lata mi szybko zleciało wiec dasz rade. Trzymam kciuki :)
  • Nienna

Hehe, dzięki :)
  • karolina3216

hej a kto może orientował się jak to jest z różnicami programowymi i ewentualnym przepisywaniem ocen np. z ekonomi bo ja jestem z fnansów i rachunkowości więc mogliby mi odpuścić tą ekonomie ??
  • Anonim

musisz się dogada z prowadzącym zajęcia....jak on pozwoli to nie ma problemu jak nie...to pech :D
  • karolina3216

zastanawiam się nad tymi przedmiotami obieralnymi pomiędzy
    groń (prawo karne skarbowe) czy
    protokół dyplomatyczny z Kisiowskim albo

może jakieś wskazówki :)
  • Anonim

ja wcześniej chodziłam na prawo rodzinne z panią Łaczmańską. Bardzo fajny i ciekawy przedmiot..zaliczenie też fajne, test 1krotnego wyboru :D więc polecam
  • karolina3216

dzięki :)
  • аngel.a

hej, kiedy można odbierać owe legitki?
    a, i jak mam się dowiedzieć w jakiej grupie jestem?
  • karolina3216

podział na grupy będzie na stronce wydziału w zakładce informacje dla studentów- dziekanat a legitki to kto wie....
  • ...:::Qlka:::...

wracając do wspomianego przepisywania ocen.... niestety szczerze wątpię by prof. Wąsowicz cokolwiek przepisał; ] :/
  • karolina3216

a to może przez dziekanat można składać takie podania o przepisanie ocen na mojej starej uczelni tak się robiło oczywiście za opłatą ale...

znając moje szczeście bede się męczyć 2 raz z mikro II i makro II
| |

Grono Wydziału (wcześniej Kolegium) Nauk Społecznych i Administracji

Wydział Administracji i Nauk Społecznych

• do
Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki

Miejsca grona (2)