-
Malina
Hej; ) Czy ktoś się wybiera na studia mgr z administracji? Nie widzę żadnego oddzielnego forum więc zaczynam się obawiać;p -
Justa
Zastanawiałam sie czy nie pójść na zarządzanie ale chyba bedę ciągnęła administrację... -
Malina
-
Justa
-
-
Nienna
>Justa napisała:
>Zastanawiałam sie czy nie pójść na zarządzanie ale
>chyba bedę ciągnęła administrację...
Właśnie, może za wcześnie, żebym o tym myślała, ale zastanawia mnie jak to jest z magisterskimi. Mam załóżmy licencjat z administracji, to potem z czego można magistra robić? Zarządzanie, prawo i coś jeszcze? -
Justa
Można zarządzanie , ale to taki skok na głęboką wodę, bo praca magisterska z zarządzania jest pisana bardziej pod względem praktycznym i potrzebna będfzie też wiedza z przedmiotów, które byłt na studiach 1szego stopnia.. dlatego też ja postanowiłam kontynuować administracje , choć niechetnie. Jeżeli ktoś ma dużo czasu na samodzielne nadrabianie zaległości z zarzadzania to jak najbardziej może spróbować swoich sił na mgr-ce z zarządzania... -
Malina
Ale zobaczcie to cytat z UKSW:
Kierunkami pokrewnymi, których absolwenci posiadający tytuł licencjata mogą przystąpić do postępowania rekrutacyjnego na I rok stacjonarnych i niestacjonarnych studiów II stopnia na kierunku Administracja na Wydziale Prawa i Administracji są w szczególności następujące kierunki studiów:
*
ekonomia
*
dziennikarstwo i komunikacja społeczna
*
politologia
*
stosunki międzynarodowe
*
pedagogika
*
europeistyka
*
finanse i rachunkowość
*
bezpieczeństwo narodowe
*
bezpieczeństwo wewnętrzne
*
polityka społeczna
*
praca socjalna
CZYLI TAK JAKBY PO LICENCJACIE Z ADMINISTRACJI MOŻNA IŚĆ NA WIELE KIERUNKÓW ALE PEWNIE TO SIĘ LICZY Z ZALICZENIEM WIELU PRZEDMIOTÓW.
A MYŚLAŁAM JUSTYNKO ŻE MOŻE NA PW;P BO JA JUŻ ZREZYGNOWAŁAM Z AKADEMII:)
-
Justa
Ja sie przemęcze jeszcze tutaj te 2 lata...bynajmniej bedziemy w kontakcie:) -
Nienna
O wielkie dzięki za ten wykaz. Mnie prawdę mówiąc administracja wcale nie interesuje i też się będę na razie 3 lata męczyć. (A może wcześniej wylecę?) Bo zmiana kierunku to wiem, że ciężka sprawa jest i trzeba pozaliczać, to z 1 semestru... W każdym razie dzięki za informację :) -
Malina
no administracja jest nudna i dużo na pamięć trzeba się uczyć; ) ale 3 lata mi szybko zleciało wiec dasz rade. Trzymam kciuki :) -
Nienna
-
karolina3216
hej a kto może orientował się jak to jest z różnicami programowymi i ewentualnym przepisywaniem ocen np. z ekonomi bo ja jestem z fnansów i rachunkowości więc mogliby mi odpuścić tą ekonomie ?? -
Anonim
musisz się dogada z prowadzącym zajęcia....jak on pozwoli to nie ma problemu jak nie...to pech :D -
karolina3216
zastanawiam się nad tymi przedmiotami obieralnymi pomiędzy
groń (prawo karne skarbowe) czy
protokół dyplomatyczny z Kisiowskim albo
może jakieś wskazówki :) -
Anonim
ja wcześniej chodziłam na prawo rodzinne z panią Łaczmańską. Bardzo fajny i ciekawy przedmiot..zaliczenie też fajne, test 1krotnego wyboru :D więc polecam -
karolina3216
-
аngel.a
hej, kiedy można odbierać owe legitki?
a, i jak mam się dowiedzieć w jakiej grupie jestem?
-
karolina3216
podział na grupy będzie na stronce wydziału w zakładce informacje dla studentów- dziekanat a legitki to kto wie.... -
...:::Qlka:::...
wracając do wspomianego przepisywania ocen.... niestety szczerze wątpię by prof. Wąsowicz cokolwiek przepisał; ] :/ -
karolina3216
a to może przez dziekanat można składać takie podania o przepisanie ocen na mojej starej uczelni tak się robiło oczywiście za opłatą ale...
znając moje szczeście bede się męczyć 2 raz z mikro II i makro II