-
Anonim
Jak jest z tymi przedmiotami. Dowiedziałem się że na 1 roku można mieć 3 warunki ale czy angielski i wf można zaliczyć na 2 roku oddzielnie? Nie uczęszczałem w 2 semestrze na te przedmioty i nie wiem jak to teraz będzie ponieważ grożą mi warunki z 2 lub 3 innych przedmiotów. Czy wf i język liczą się jako normalne przedmioty które trzeba terminowo zaliczyć? Proszę o podpowiedź -
Spike aka Szymbor
ja moze troszeczkę odświeżę; )
1. Czy aby dostać warunek musze skladac jakies podanie ? jak tak to czy istnieje gotowy wzór.
2. Ile wynoszą opłaty za warunki ćw/wykł. Gdzieś się obiło o uszy że wykł za free a ćw 200zł, jednakże na str. wydziałowej nie moge znaleźć żadnego info.
3. Czy przedmioty, zktórych ocena jest zintegrowana liczą się jako 1 warunek czy 2 warunki
z góry dzieki za odp -
mika
1. musisz złożyć podanie zaadresowane do dziekana Woźniaka, wzoru gotowego nie ma, po prostu piszesz coś w stylu "uprzejmie proszę o rejestrację warunkową na rok akademicki 2010/2011 z powodu niezaliczenia przedmiotu ....................". no coś w ten deseń; p
2. za wykłady nie płacisz, ćwiczenia podobno kosztują 10 zl za godzinę, ale nie wiem jak to jest w rzeczywistości, więc najlepiej zapytać w dziekanacie (w sumie też nie wiem czy to takie najlepsze rozwiązanie; p ) ewentualnie kogoś, kto mial warunki z ćwiczen
3. nie wiem; ] -
-
Kacper - Fradi
Ad 2. Opłaty za warunki wylicza się ze wzoru: liczba godzin tygodniowo ćwiczeń x 15 tygodni x stawka za godzinę (pytanie ile obecnie wynosi stawka za godzinę pozostawiam otwarte, bo nie mam pojęcia. Ale np. w r.a. 2006/2007 było to 10 zł/ godz.) . Za wykłady się nie płaci. -
Kacper - Fradi
AD 3. Zasadniczo to jak nie zaliczyłeś i wykładu i ćwiczeń, z których wystawiana jest zintegrowana ocena, to dwa warunki. Jak coś masz zaliczone to jeden warunek.
Ale jak wiadomo, na naszym Wydziale wszystko zmienia się tak średnio co tydzień :)
Żeby było ciekawiej, to:
Ad 1. "Dziekan Wydziału wydaje decyzję o rejestracji warunkowej studenta na następny rok studiów, jeżeli: (...) student nie zaliczył wszystkich przedmiotów przewidzianych planem studiów dla danego roku studiów i jeżeli liczba niezaliczonych przedmiotów nie przekracza trzech. W decyzji o rejestracji warunkowej studenta na następny rok studiów Dziekan Wydziału określa szczegółowo przedmioty, jakie student zobowiązany jest zaliczyć w ciągu następnego roku akademickiego." - przytaczam za Uchwałą RW WAiNS PW z dnia 23 listopada 2009. Generalnie w ww. uchwale nie ma nigdzie napisane, że trzeba złożyć jakiś papierek, a jedynie trzeba po prostu we właściwym terminie złożyć wszystkie dokumenty do dziekanatu, jak przy normalnej rejestracji na kolejne semestry :) -
Anonim
>Kacper - Fradi napisał
>we właściwym terminie złożyć wszystkie dokumenty do
>dziekanatu, jak przy normalnej rejestracji na kolejne
>semestry :)
czyli indeks i karty ocen?;p -
Kacper - Fradi
>nigatsu napisała:
>
>czyli indeks i karty ocen?;p
Przytaczam za ww. Uchwałą: "Dokumentami, o których mowa (...) są:
a) wypełniony indeks,
b) wypełniona karta zaliczeń,
c) dowody wniesienia opłat wynikających z przepisów wewnętrznych Politechniki Warszawskiej oraz ewentualną umową o warunkach odpłatności za studia."
ad c) w zasadzie dotyczy studentów studiów niestacjonarnych + ewentualnie opłat szczególnych, o których konkretni studenci są w sposób oczywisty i dokładny poinformowani z odpowiednim wyprzedzeniem.
-
mika
>Kacper - Fradi napisał
>Generalnie w ww. uchwale nie ma nigdzie napisane, że
>trzeba złożyć jakiś papierek, a jedynie trzeba po prostu
>we właściwym terminie złożyć wszystkie dokumenty do
>dziekanatu, jak przy normalnej rejestracji na kolejne
>semestry :)
Ja jednak mimo wszystko złożyłabym podanie; P niewiele kosztuje, a może zaważyć na dalszym studiowaniu :P nasz wydział jest strasznie chaotyczny jeśli chodzi o sprawy biurowe, dokumenty etc (o ironio...), dlatego lepiej być ubezpieczonym; ] -
Beate
Czy może mnie ktoś oświecić? W którym miejscu mogę zrobić sobie test diagnostyczny na stronie SJO z j. angielskiego?
Bo mi się pokazuje tylko to -> http://www.sjo.pw.edu.pl/test_diagn...
Z testami nie -ang. nie ma takiego problemu, wyskakuje test i tylko rozwiązać... -
Anonim
Z angielskiego będzie pewnie jakoś w listopadzie/grudniu, w wersji papierowej, na specjalnym zebraniu -
Beate
czy ja dobrze rozumiem, że pierwszoroczni NIE zapisują się TERAZ na lektoraty nie-ang. a dopiero pod koniec semestru zimowego/początek letniego ?
-
Sonia
dokładnie, język zaczyna się od II semestru, z resztą jest to zapisane w ramowym planie nauczania, zapraszam do lektury, bo widzę, że moje koleżanki z II roku tego nie poznały i nagle okazuje się, że nie mają pojęcia co się dzieje; ) -
Beate
miałam problem w logowaniu, więc stwierdziłam, że coś jest nie tak; ) -
-
Poranny_Blask
chciałbym zapisać się na j. niemiecki, wiec jak wyczytalem, mam rozwiązać test diagnostyczny i na stronie studium jezykow obcych pw zapisac się do danej grupy do 7 pazdziernika, czy dobrze rozumiem ? -
Beate
administracja nie ma w tym semestrze j.o. , więc nie zapisujemy się nigdzie, nie w tym semestrze. Bo np. dla mnie z języka nie-ang na moim poziomie nie ma grup 30 godz, gdzie powinnam mieć na II semestrze, są tylko po 60 godz. Więc tu już coś by się nie zgadzało.