-
k
Mam pytanie do wszystkich studentów WAiNS. Zastanawiam się nad studiowaniem administracji II stopnia na PW, ale nigdzie nie mogę znaleźć potrzebnych informacji. Byłem już nawet w dziekanacie, ale pani tam urzędująca skutecznie i szybko mnie odprawiła i niczego się od niej nie dowiedziałem. No więc: jak oceniacie poziom na wydziale? Ciężko jest? Dużo ludzi odpada po drodze? Czy rekrutacja odbywa się na zasadzie kto pierwszy ten lepszy? Bo taką informację tylko w dziekanacie uzyskałem, że o przyjęciu na studia decyduje złożenie dokumentów. Za odpowiedzi na te pytania i za wszelkie inne informacje będę bardzo wdzięczny. -
Mario
Ciężko? Jakiś poziom? Ktoś odpada? Proszę Cię... ten wydział od uczelni typu: wyższa szkoła tego, owego, hotelarstwa i administracji różni się tylko tym, że tu nie płacisz. -
StaP1
W sobotę i w niedzielę są dni otwartych drzwi PW. Może wtedy warto zapytać osoby na miejscu? -
Pati
DOSIAŁAM SIĘ NA STUDIA II STOPNIA...
No i tu się zaczynają schody... Przezwyczaiłam się do USOSa na UW i teraz na pw nie mogę się odnaleźć. Za chiny nie mogę znaleźć informacji co dalej mam robić...
Mam w związku z tym parę pytań:
1. co powinnam wiedzieć nt studiowania na wains pw?
2. są jakieś zapisy na przedmioty? jeśli tak to gdzie i kiedy?
3. Indeks i legitymacja - kiedy i gdzie można odebrać?
4. Skąd mam wiedzieć do której grupy należę?
5. Czy obecność na inauguracji jest na prawdę obowiązkowa? (tak wyczytałam w regulaminie?!)
i wogóle jak coś jeszcze powinnam wiedzieć to proszę o info..
Pozdrawiam wszystkich na dziennych II stopnia:) resztę zresztą też :)
ZAGUBIONA -
-
Malina
hehe nie martw się ja też nic nie wiem; ) na gronie dużo się dowiedziałam, w dziekanacie nic nie chcą powiedzieć. Plan zajęć jeżeli chodzi o II stopień jest już na stronie, podział na grupy tez sie pojawi w zakładce DZIEKANAT.
30 września od godz 12 ruszają zapisy na przedmioty obieralne znalazłam stronę na której się tego dokonuje http://www.ans.pw.edu.pl/zapisy/ind...
Trzeba opacić 21 zł za indeks nie miła Pani z dziekanatu powiedziała że mogę już zapłacić; p
Ja wiem tyle moźe ktoś wie jeszcze więcej ? -
Gosha
wlasnie, okej, 30 wrz rusza rejestracja na obieralne, ale tam tez numer indexu, niby sam PESEL ale ciekawa jestem:D Pani z dziekanatu to ogolnie chyba potrzebuje zmiany pracy :D
wlasnie, USOS, niby tak sie narzekalo, ale jak teraz mysle ze sami maja nas do grup przypisac, a nie mozemy sami sie zapisac na cwiczenia na te godziny ktore nam pasuja to juz mi sie to nie podoba, zwlaszcza jesli ktos studiuje w dwoch miejscach i musi sobie podpasowac:D
a patrzac na to jak podzielili licencjat na grupy to az nie chce patrzec co zrobia z magistrami :D
jednak moze bedzie opcja zamiany, jesli ktos bedzie chetny na zamiane? moze ktos ze starszych lat by podpowiedział ?
Pozdrowionka! -
Malina
sadzę że można byłoby sie przepisać ale to juz w dziekanacie trzeba załatwić z miłą panią; D jest siedem grup to ciekawe po ile osób bedzie w tych grupach;p porażka jedna wielka -
Pati
dziś odwiedziłam dziekanat... :/ po 1,5 h stania pod pokojem bodajże 502 (wg informacji prodziekana ds. studenckich z tego samego pokoju sekretarka wyszła na pół godziny) pani Danusia(?) powiedziała, żebym stronę sobie poczytała i że jedyne co ona może to wypisać mi skierowanie do lekarza medycyny pracy... którego i tak nie mogę dziś odebrać ponieważ prodziekan ds nauczania już wyszedł (w czasie gdy jej nie było) i nie ma mi go kto podpisać...
też mam nadzieję że będzie można zmienić grupę jakby co...
btw - tęsknię już za usosem -
Sonia
usos ma swoje wady i zalety, to samo tutaj...
ze zmianą grupy nie ma ogromnego problemu, ale zazwyczaj chcą, żeby znaleźć osobę z danej grupy, która chciałaby się przenieść do twojej.
przynajmniej na pw nie ślęczy się jak debil, żeby zapisać się na wf czy zajęcia.
no i nie ma wykładów ogólnouniwersyteckich. chcesz iść na jakiś wykład to idziesz, nie chcesz to nie idziesz, a nie ciśniesz, żeby wyrobić sobie ects'y. -
Sonia
a tak wogóle, to trzeba wrócić tam gdzie był usos skoro był taki cudowny.
a jeżeli chodzi o panią w dziekanacie to.
bez komentarza...
ja nie mam sił do niej.:) -
Sonia
>Pati napisała:
>DOSIAŁAM SIĘ NA STUDIA II STOPNIA...
>
>No i tu się zaczynają schody... Przezwyczaiłam się do
>USOSa na UW i teraz na pw nie mogę się odnaleźć. Za
>chiny nie mogę znaleźć informacji co dalej mam robić...
>
>
>5. Czy obecność na inauguracji jest na prawdę
>obowiązkowa? (tak wyczytałam w regulaminie?!)
po co są regulaminy? jeżeli nie miałaś najlepszego wyniku w rekrutacji to być nie musisz.
:) takiemu delikwentowi wręczają symbolicznie indeks.
a legitymacje i indeksy przynajmniej na I stopniu pojawiają się z tygodniowym opóźnieniem około. Więc spokojnie:)
A najważniejszą rzeczą jaką trzeba wiedzieć, to żeby omijać szerokim łukiem dziekanat z panią Jadzią.
-
Malina
A to skierowanie do lekarza medycy pracy to nie jest obowiązkowe? Bo ja już nic nie wiem; p
o właśnie to ta Pani Jadzia ciągle mi mówi że niczym się nie zajmuje; ) i ostatnio rzuciła słuchawką jak jej sie spytalam co ona tam robi :) Ale do tego można się przyzwyczaić;)
Dziękujemy za informacje -
Gosha
>>5. Czy obecność na inauguracji jest na prawdę
>>obowiązkowa? (tak wyczytałam w regulaminie?!)
>
>po co są regulaminy? jeżeli nie miałaś najlepszego
>wyniku w rekrutacji to być nie musisz.
>:) takiemu delikwentowi wręczają symbolicznie indeks.
okej, ale symbolicznie czy niesymbolicznie to i tak wreczaja index podczas inauguracji?!
-
Sonia
skierowanie potrzebne:) trzeba iść.
podczas inauguracji (u nas zaznaczam) wyczytali chłopaka, zaprosili do siebie i dali mu indeks. I to było wszystko na temat indeksów.
A szara reszta dostała później na początku roku. Niestety już nie pamiętam jak one były rozdawane ale na pewno nie na inauguracji.
czy wytłumaczyłam wątpliwości? czy nie zrozumiałam pytania Gosha? :) -
Malina
ja rozumiem; ) A te skierowanie i te badanie to można podczas studiów zrobić czy jeszcze przed studiowaniem ? -
Sonia
-
Pati
>Son Ja napisała:
>a tak wogóle, to trzeba wrócić tam gdzie był usos skoro
>był taki cudowny.
Nie był cudowny ale bardzo ułatwiał życie...
A co do skierowania do lekarza medycyny pracy to za radą pani Danusi zapisałam się do lekarza na Waryńskiego zanim otrzymałam to skierowanie - na 26 października :/
więc przed rozpoczęciem to nie ma szans.... chyba że nie jest konieczne zaświadczenie z Waryńskiego. -
Malina
a to skierowanie wezmę jak będziemy już studiować bo teraz pojadę a one czasu nie będę mieć. Danusia to taka ruda?;p -
Malina
http://www.pw.edu.pl/Kandydaci/Komu...
kazała ci na waryńskiego bo to za darmo wiec sadze ze inny lekarz medycy pracy moze byc i to bez skierowania -
Gosha