PW WAiNS/ KNSiA [1346]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Kaś

Będziemy wdzięczni za jakieś wiadomości na co warto iść, co ciekawe, co łatwo zaliczyć i takie inne potrzebne rzeczy :) z góry wielkie dzięki :)

Filozoficzne:

Filozofia relacji społecznej - dr L. Bukowski
    Globalizacja - dr B. Witkowska-Maksimczuk
    Komputer w kulturze współczesnej - prof. M. Maciejczak
    Społeczne problemy edukacji - dr J. Zubelewicz
    Sztuka myślenia i uczenia się - dr M. Łojewska-Krawczyk

Prawne:

Legislacja administracyjna - mgr P. Sosnowski
    Polska w UE - mgr S. Drabczyk
    Prawo migracyjne - dr K. Chrostowska-Malak
    Prawo podatkowe - dr E. Kotowska
    Prawo rodzinne - dr J. Skoneczny

Socjologiczne

Organizacje pozarządowe - mgr K. Górniak
    Socjologia mieszkalnictwa - dr E. Kaltenberg-Kwiatkowska
    Społecznosci regionalne - dr J. Kowalczyk-Grzenkowicz
    Wprowadzenie do antropologii kultury - mgr S. Michalska
    Zróżnicowania a nierówności społeczne dawniej i dziś - mgr K. Pawłowska
  • Beata ***

z filozoficznych - polecam sztuke myslenia bo zdecydowanie najlatweijsza do zaliczenia, ewentualnie globalizacje bo tez nietrudna. Zdecydowanie odradzam komputer, bo ciezki do zaliczenia

z prawnych - Drabczyk nudny ale latwy, migracyjne podobno ciekawe ale jak z zaliczeniem to nie wiem. Podatkowe odradzam bo nie latwe do zaliczenia

z socjologicznych - organizacje pozarzadowe latwe do zaliczenia i ciekawe, podobnie jak spolecznosci regionalne.

reszty nie znam
  • Ewcia

Na żadne z wymienionych filozoficznych nie chodziłam, ale z tego co kojarzę, na pewno łatwo będzie zaliczyć przedmiot u P. Łojewskiej-K.
    Pani Witkowska- M. to świetna babeczka- nie wiem, jak z ćwiczeniami, ale bardzo fajnie prowadzi wykład z retoryki na I roku mgr. Gdybym miała wybierać, chyba poszłabym do niej:)

Prawne: chodziłam na prawo podatkowe do P. Kotowskiej. Kobieta zna się na rzeczy i potrafi przekazać swoją wiedzę, ale jeśli ktoś się podatkami nie interesuje - nie polecam. Na zaliczenie był test, wg mnie dosyć trudny. Plusem było to, że można było zrobić krótki referacik - prezentację na zajęciach, co podwyższało ocenę o 1/2:)

Socjologiczne: Polecam org. pozarządowe - i ze względu na przedmiot i fajną prowadzącą:) Zajęcia przyjemne, ciekawe, a do tego łatwo zaliczyć:)
    społeczności regionalne- z tego co pamiętam nudne były. Trzeba było zrobić jakąś prezentację o wybranej społeczności. Na koniec miał być sprawdzian, ale że się nie wyrobiliśmy z prezentacjami, ocena była wystawiana na podstawie obecności, aktywności na zajęciach i właśnie prezentacji;)
    Z P. Pawłowską miałam w tym sem. zarządzanie zasobami ludzkimi. Babeczka sympatyczna, a zaliczenie to formalność:)
  • JoAsia

Filozoficzne:
    Chodziłam na globalizacje 0 zaliczeniem było przeczytanie jakiejś ksiązki i jej zreferowanie - tak też wyglądały całe zajęcia, że ktoś coś przeczytał opowiedział, apotem ewentualnie dyskusja.
    Na sztuce uczenia sie i myslenia znając p. Łojewską to lajcik.

Prawne:
    Polska w UE nudy, ale łatwe zaliczenie.
    Rodzinne prowadził do tej pory ktoś inny więc trudno powiedzieć.

• Alek

polecam PRAWO MIGRACYJNE bardzo ciekawe, nie da sie nudzic
  • Przemek

Aluś, uśmieszek na fotce świadczy o Twoich nie do końca czystych intencjach; -) Lepiej przyznaj się bez bicia, że wpadła Ci w oko pani prowadząca; )
  • Kaś

a tak naprawde to migracyjne łatwe i przyjemne czy podpuszczacie?
  • .:.Ulcia.:.

Jak byłam na tej całej konferencji to akurat trafiłam na referat P. Malak i po tym niezapomnianym wrażeniu mogę stwierdzić, że kolega na pewno żartuje; ) Nuuuuuuuuuda
  • Tomek ***

To jak jest z zaliczeniem tego prawa migracyjnego? Latwe jest?
  • Czarny Kwasiek

łatwe.serio,serio.
| |

Grono Wydziału (wcześniej Kolegium) Nauk Społecznych i Administracji

Wydział Administracji i Nauk Społecznych

• do
Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki

Miejsca grona (2)