-
Kaś
Będziemy wdzięczni za jakieś wiadomości na co warto iść, co ciekawe, co łatwo zaliczyć i takie inne potrzebne rzeczy :) z góry wielkie dzięki :)
Filozoficzne:
Filozofia relacji społecznej - dr L. Bukowski
Globalizacja - dr B. Witkowska-Maksimczuk
Komputer w kulturze współczesnej - prof. M. Maciejczak
Społeczne problemy edukacji - dr J. Zubelewicz
Sztuka myślenia i uczenia się - dr M. Łojewska-Krawczyk
Prawne:
Legislacja administracyjna - mgr P. Sosnowski
Polska w UE - mgr S. Drabczyk
Prawo migracyjne - dr K. Chrostowska-Malak
Prawo podatkowe - dr E. Kotowska
Prawo rodzinne - dr J. Skoneczny
Socjologiczne
Organizacje pozarządowe - mgr K. Górniak
Socjologia mieszkalnictwa - dr E. Kaltenberg-Kwiatkowska
Społecznosci regionalne - dr J. Kowalczyk-Grzenkowicz
Wprowadzenie do antropologii kultury - mgr S. Michalska
Zróżnicowania a nierówności społeczne dawniej i dziś - mgr K. Pawłowska
-
Beata ***
z filozoficznych - polecam sztuke myslenia bo zdecydowanie najlatweijsza do zaliczenia, ewentualnie globalizacje bo tez nietrudna. Zdecydowanie odradzam komputer, bo ciezki do zaliczenia
z prawnych - Drabczyk nudny ale latwy, migracyjne podobno ciekawe ale jak z zaliczeniem to nie wiem. Podatkowe odradzam bo nie latwe do zaliczenia
z socjologicznych - organizacje pozarzadowe latwe do zaliczenia i ciekawe, podobnie jak spolecznosci regionalne.
reszty nie znam -
Ewcia
Na żadne z wymienionych filozoficznych nie chodziłam, ale z tego co kojarzę, na pewno łatwo będzie zaliczyć przedmiot u P. Łojewskiej-K.
Pani Witkowska- M. to świetna babeczka- nie wiem, jak z ćwiczeniami, ale bardzo fajnie prowadzi wykład z retoryki na I roku mgr. Gdybym miała wybierać, chyba poszłabym do niej:)
Prawne: chodziłam na prawo podatkowe do P. Kotowskiej. Kobieta zna się na rzeczy i potrafi przekazać swoją wiedzę, ale jeśli ktoś się podatkami nie interesuje - nie polecam. Na zaliczenie był test, wg mnie dosyć trudny. Plusem było to, że można było zrobić krótki referacik - prezentację na zajęciach, co podwyższało ocenę o 1/2:)
Socjologiczne: Polecam org. pozarządowe - i ze względu na przedmiot i fajną prowadzącą:) Zajęcia przyjemne, ciekawe, a do tego łatwo zaliczyć:)
społeczności regionalne- z tego co pamiętam nudne były. Trzeba było zrobić jakąś prezentację o wybranej społeczności. Na koniec miał być sprawdzian, ale że się nie wyrobiliśmy z prezentacjami, ocena była wystawiana na podstawie obecności, aktywności na zajęciach i właśnie prezentacji;)
Z P. Pawłowską miałam w tym sem. zarządzanie zasobami ludzkimi. Babeczka sympatyczna, a zaliczenie to formalność:) -
-
JoAsia
Filozoficzne:
Chodziłam na globalizacje 0 zaliczeniem było przeczytanie jakiejś ksiązki i jej zreferowanie - tak też wyglądały całe zajęcia, że ktoś coś przeczytał opowiedział, apotem ewentualnie dyskusja.
Na sztuce uczenia sie i myslenia znając p. Łojewską to lajcik.
Prawne:
Polska w UE nudy, ale łatwe zaliczenie.
Rodzinne prowadził do tej pory ktoś inny więc trudno powiedzieć.
-
Alek
-
Przemek
Aluś, uśmieszek na fotce świadczy o Twoich nie do końca czystych intencjach; -) Lepiej przyznaj się bez bicia, że wpadła Ci w oko pani prowadząca; ) -
Kaś
-
.:.Ulcia.:.
Jak byłam na tej całej konferencji to akurat trafiłam na referat P. Malak i po tym niezapomnianym wrażeniu mogę stwierdzić, że kolega na pewno żartuje; ) Nuuuuuuuuuda -
Tomek ***
-
Czarny Kwasiek