-
Kaś
Legislacja administracyjna mgr P. Sosnowski
Międzynarodowa współpraca regionów dr Siemiński
Polska u UE mgr Sz. Drabczyk
Prawo karne i prawo wykroczeń mgr Groń
Prawo podatkowe dr Kotowska
Prawo rodzinne mgr Łaczmańska
Mógłby ktos cos powiedziec o zajęciach i wykładowcach? z góry wielkie dzięki -
Magda
Polska w EU - dla mnie osobiście nuuuuuuuuuudyyyy. Ale i tak na mam odczucia pozytywne.
Na każde zajęcia powinno się miec jakies nowosci związane z UE, na podst ogladanych wiadomosci, gazet itp. Wykładowca duzo opowiada, ale lubi, gdy ktos rzuci cos od siebie - u nas jakos nikt specjalnie nie rzucał; )
Ale pewnie fajne, jesli ktoś się naprawdę interesuje tym, co dzieje się w UE i ogólnie na arenie polityczniej.
Pan Drabczyk sympatyczny.
Wg mnie warto też ze względu na dośc proste zaliczenie na dobrą ocenę - kolokwium pisane z wybranego tematu + 3 pytania od niego. -
Ewcia
>Kaś napisała:
>Międzynarodowa współpraca regionów dr Siemiński
Nie kojarzę, żebyśmy mieli do wyboru taki przedmiot, ale wg mnie, na każdy przedmiot, który prowadzi Pan Siemiński warto iść, bo facet zna się na rzeczy i potrafi to przekazać:)
>Prawo karne i prawo wykroczeń mgr Groń
Chodziłam na prawo karne. Ogólnie zajęcia nie były prowadzone przez Pana Gronia bardzo ciekawie (chociaż wielu osobom się podobało), ale przedmiot fajny, życiowy. Na zaliczenie był test wielokrotnego wyboru - grupy były dwie, ale pytania takie same tylko pomieszane;) Zaliczyć łatwo:)
>Prawo podatkowe dr Kotowska
Pani Kotowska równa babka, zna się na rzeczy, fajnie prowadzi zajęcia.
Na zaliczenie był test wielokrotnego wyboru, trudny. Najlepsza ocena to chyba 4. Ale w trakcie zajęć można było robić referaty, za które ocena końcowa podnoszona była o 1:)
>Prawo rodzinne mgr Łaczmańska
Nie chodziłam, ale z tego co słyszałam, Pani Łaczmańska jest bardzo sympatyczna, zajęcia prowadziła bardzo fajnie. I chyba nie sprawdzała listy...:) Na zaliczenie test.
-
Andzia
Prawo rodzinne polecam... p.Łaczmańska sympatyczna, przyjemne zajęcia, też bardzo życiowe.... zaliczenie - test... prosty, przyjemny..
-
-
surowy
>Ewcia napisała:
>>Kaś napisała:
>>Prawo karne i prawo wykroczeń mgr Groń
>Chodziłam na prawo karne. Ogólnie zajęcia nie były
>prowadzone przez Pana Gronia bardzo ciekawie (chociaż wielu
>osobom się podobało), ale przedmiot fajny, życiowy. Na
>zaliczenie był test wielokrotnego wyboru - grupy były
>dwie, ale pytania takie same tylko pomieszane;) Zaliczyć
>łatwo:)
test wielokrotnego wyboru nie brzmi na "zaliczyć łatwo". mozna sciagać czy pytania nie za trudne? a jak ze sprawdzaniem listy?
-
Ibett
Pl w UE nie taki zły przedmiot jeśli na zajęciach wolicie rysować smsować lub robić cokolwiek innego :) Straszne nuuuuudy. Zaliczenie super łatwetak jak napisała koleżanka powyżej - tylko jedna uwaga te 3 pytania od niego (quizowe) nie mają wpływu na ocenę z kolosa - można mieć 5 i na żadne z tych pytań nie odpowiedzieć. Wada przedmiotu: on ZAWSZE jest i ZAWSZE sprawdza listę - to niestety nie Godlewski :P -
Beautiful soul
>surowy napisał
>test wielokrotnego wyboru nie brzmi na "zaliczyć łatwo".
>mozna sciagać czy pytania nie za trudne? a jak ze
>sprawdzaniem listy?
w tym roku był test jednokrotnego wyboru - łatwy, na dodatek jeśli masz miłych kolegów przed sobą bez problemu dostaniesz 5 :)
zajęcia do porywających nie należą ale p.Groń całkiem spoko - jak nie zapomniał listy - to sprawdzał :p -
Rog
-
daris
>Ewcia napisała:
>>Kaś napisała:
>
>>Międzynarodowa współpraca regionów dr Siemiński
>
>Nie kojarzę, żebyśmy mieli do wyboru taki przedmiot, ale
>wg mnie, na każdy przedmiot, który prowadzi Pan Siemiński
>warto iść, bo facet zna się na rzeczy i potrafi to
>przekazać:)
A jak jest u dr Siemińskiego z zaliczeniem? Trudno dostać dobrą ocenę?
-
Anonim
Chodził może ktoś na legislację administracyjną u mgr P. Sosnowskiego albo miał z nim jakieś zajęcia? Napiszcie coś o przedmiocie albo chociaż o Sosnowskim, pliz :)
-
surowy
włąśnie... tez chcialbym wiedziec jak z oceną na koniec u sieminiskiego. trudno zaliczyc?
-
mika
W tym roku mamy trochę więcej do wyboru.. Co możecie powiedzieć na temat tych przedmiotów/prowadzących ?
Międzynarodowa wspólpraca regionów dr W. Siemiński
Organizacje pozarządowe - aspekty prawne mgr J. Góralski
Polska w UE mgr S. Drabczyk
Prawo karne i prawo wykroczeń mgr M. Groń
Prawo migracyjne dr K. Chrostowska-Malak
Prawo podatkowe dr E. Kotowska
Prawo własności intelektualnej dr J. Mordwiłko-Osajda
Zamówienia publiczne dr J. Skoneczny -
Maciek
polecam "Zamówienia publiczne" z dr Skonecznym, fantastyczny człowiek, o ile materiał na zajęciach taki trochę średni, to same zajęcia bardzo przyjemne...
ponadto "Prawo własności intelektualnej" jest bardzo fajnym merytorycznie przedmiotem, nie wiem tylko nic o obecnej prowadzącej, ja miałem z dr Krupą. -
JoAsia
Prawo własności intelektualnej z p. Mordwiłko - bardzo przyjemne, przedmiot ciekawy, na zaliczenie test jednkorotnego wyboru - z kazusami, ale ogólnie łatwy - najniższa ocena u nas była 4. -
Radek
Polska w UE mgr S. Drabczyk - bardzo sympatyczny prowadzący, zajęcia może niezbyt ciekawe (chyba że kogoś interesuje tematyka UE), na każde zajęcia trzeba przygotować jakieś info o tym co sie dzieje na bieżąco w UE, no ale co najważniejsze - zaliczenie totalnie proste, podanych zostaje kilkanaście tematów ze 2 tygodnie przed zaliczeniem (w stylu "Traktat z Maastricht", "Etapy rozszerzania UE") z których trzeba opracować sobie samemu jeden i na zaliczeniu własnie o nim pisać :) i do tego dochodzą chyba 2 krótkie pytania (ale one nie zaważają na ocenie raczej).Więc polecam. -
.:.Ulcia.:.
Organizacje pozarządowe - myśle, że ze względu na prowadzącego warto wybrać, mieliśmy z nim prawo admin., zajęcia spoko, na zaliczenie test jednokrotnego wyboru niezbyt trudny. -
~~Betii~~
może ktoś coś powiedzieć o międzynarodowej współpracy regionów? Jak wygląda zaliczenie? -
Wielki Bogdan
Legislacja administracyjna dr Sosnowski Paweł
Międzynarodowa współpraca regionów dr Siemiński Waldemar
Polska w UE mgr Drabczyk Szymon
Prawo karne i prawo wykroczeń mgr Groń Maciej
Prawo mieszkaniowe dr Woźniak Cezary
Prawo podatkowe dr Kotowska Elżbieta
Prawo rodzinne mgr Łaczmańska Monika
Ktoś wie, ktoś słyszał? :) Co wybrać? -
Anka
Prawo rodzinne mgr Łaczmańska - prowadząca bardzo miła, przedmiot ogólnie ciekawy, tylko sporo pisania bo wszystko dyktuje, ale chociaż jest sie z czego nauczyć do zaliczenia. Z tego co pamietam można mieć 3 nieobecności, na zakończenie jest test jednokrotnego wyboru, jak ktoś przeczyta notatki to nie ma problemu z zaliczeniem, bo jest prosty. W trakcie semestru daje do rozwiązania kazusy, które nie sa obowiązkowe, ale podwyższają ocenę na koniec. Ogólnie rzadko kto nie dostał 5. Polecam