-
s
w 1 grupie były takie:
1. Regulacje prawne wg ustawy chyba o dochodach jst (czy cos podobnego, nie pamietam)
2. Uzasadnij - budżet jako narzędzie zarządzania
3. Pozycja skarbnika w gospodarce finansowej jst
4. Źródła dochodów jst -
gosia
gr 2.
1) zasada adekwatności środków fin
2) informacyjna funkcja budżetu
3) (niestety nie pamiętam)
4) kontrola zewnętrzna -
strzyga
-
Anonim
-
-
Joanna
>4. Źródła dochodów jst
dokładnie to chodziło o zewnętrzne źródła dochodów
-
Grzesiek Kędzior
Pytania z grupy I :
1. Zakres regulacji prawnych zawartych w Ustawie z dn. 13.11.2003 o dochodach JST(jednostek samorządu terytorialnego).
2. Pozycja skarbnika w odniesieniu do gospodarki finansowej JST.
3. Uzasadnij - budżet narzędziem finansowego zarządzania JST.
4. Zewnętrzne źródła finansowania JST.
Wybrać z tego należało 3 tematy i je opisać. -
Anonim
dzięki, a jeszcze jakby ktoś sobie tak drugą dokładnie przypomniał?:) -
Anonim
1. Zasada adekwatnosci w odniesieniu do przepisow prawa
2. Uprawnienia i zadania jednostek lokalnych w finanasach publicznych
3. O czym informuje budzet
4. Kontrola zewnetrzna -
Anonim
-
Tomek
Jak ktos posiada notatki w formie elektronicznej i moze wkleic tu odpowiedzi do tych pytan to bede bardzo wdzieczny:) -
Anonim
a ja mam pytanie do tego:Uprawnienia i zadania jednostek lokalnych w finanasach publicznych, co tu można napisać? -
αŝқа
np uprawnienia - do sciagania podatkow i ustanawiania oplat lokalnych przez gmine, a zadania - wykonanie budzetu itd... rozbuduj to i wydaje mi sie ze o to wlasnie chodzi.... -
Tomek
A odpowiedz na cos takiego gdzie mozna znalezc:Zakres regulacji prawnych zawartych w Ustawie z dn. 13.11.2003 o dochodach JST(jednostek samorządu terytorialnego)?
-
Tomek
Wiem ze wiekszosc osob ma ferie, ale gdybyscie mieli chwilke i byli w stanie pomoc to 'ratujecie zycie' kilku osobom a przynajmniej mi:) -
Anonim
to akurat masz jasno napisane w Wykładzie 4...zwiera regulacje prawne określające szczegółowo: źródła dochodów oraz zasady ustalania i przekazywania subwencji ogólnej oraz dotacji celowych z budżetu państwa. Ustawa ta była wielokrotnie zmieniana, co miało na celu pełniejsze wdrożenie dyrektyw wynikających z EKST oraz EKSR. -
Anonim
a no i to było do ustawy o dochodach jst......ja Cię Tomku uratuje, ale jutro na sprawdzianie będziesz mi się musiał odwdzięczyć:P -
Beautiful soul
-
MARLINECZKA!
Kotowska mówiła że wyniki będą w czwartek czyli jutro (12.02.09) o godz. 11:00 pok. 511 -
Maciek
>MARLINECZKA! napisała:
>Kotowska mówiła że wyniki będą w czwartek czyli jutro
>(12.02.09) o godz. 11:00 pok. 511
wpisy również o tej godzinie? -
strzyga