PW WAiNS/ KNSiA [1349]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Tomek

Mam pytanie w sprawie domkow jednorodzinnych a dokladnie Atrialnego... Czy obszar na atrialny to 120-200 metrow czy moze 250 m2 czyli caly obszar dzialki.. I to wazniejsze( wiem ze to z czegos tam wynika ale nie wiem z czego..) Jakie powinny byc wielkosci poszczegolnych pomieszczen, ile powinno byc sypialni itd. i jakie sa grubosci scian.. I czy dwie sciany musza byc pelne i sasiadowac z innyni atrialnymi czyli musza byc w zabudowie dywanowej. Z gory dzieki za odpowiedz:)
  • Ibett

250m2 to wielkość działki, 120-200 domu. Wielkość pomieszczeń ma być taka sama jak w dużym mieszkaniu. U mnie zmieściły się 3 sypialnie. Co do reszty to nie wiem, bo pewnie masz innego prowadzącego i co innego wymaga... Pzdr :)
  • Tomek

Dzieki :) W sumie to duzo wiecej nie wiem ale kazda informacja jest cenna:) pzdr
  • Magda

>Tomek napisał
    >Mam pytanie w sprawie domkow jednorodzinnych a dokladnie
    >Atrialnego... Czy obszar na atrialny to 120-200 metrow czy
    >moze 250 m2 czyli caly obszar dzialki.. I to wazniejsze(
    >wiem ze to z czegos tam wynika ale nie wiem z czego..) Jakie
    >powinny byc wielkosci poszczegolnych pomieszczen, ile
    >powinno byc sypialni itd. i jakie sa grubosci scian.. I czy
    >dwie sciany musza byc pelne i sasiadowac z innyni atrialnymi
    >czyli musza byc w zabudowie dywanowej. Z gory dzieki za
    >odpowiedz:)

Jeśli nadal nie dowiedziałeś się o atrialnym to uprzejmie donoszę, że:

- ściany tak jak w mieszkaniu, czyli zewnętrzne 4mm, wewnętrzne 10mm, zewnętrzne do garażu dałam 2mm, ale nie wiem ile powinny mieć.

- dom ma być "przygotowany" do zabudowy dywanowej, czyli nie wolno Ci zrobić ogródka np w środku domu, tylko gdzieś z boku, 'budując' dom w kształcie np litery L i dając okna od frontu oraz od ogródka, tylko tam.

- reszte masz od koleżanki wyżej. Wielkość ogrodu to mniej więcej 50m2. Domek możesz sobie powiększyć dodatkowo o 30%, którą doliczasz na komunikację i ściany.
    [moje atrium ma też 3 sypialnie + gabinet + pom. gospodarcze + inne fajne pomieszczenia;)]

Aha, i wejście z garażu do domu, jeśli będziesz robił nie może być bezpośrednie. Musi przechodzić przez jakiś przedpokoik zamykany [taki jak się robi w galeriowcach] lub właśnie pom. gospodarcze.

Napisałam Ci co i jak ale nie jestem pewna czy potrzebnie:) Wczoraj mieliśmy z tego ćwiczenia więc pewnie się już zorientowałeś jak to powinno wyglądać.

Jeśli coś jeszcze chciałbys wiedzieć to pisz, też mam ten jakże wdzięczny rodzaj zabudowy jednorodzinnej niskiej...
  • Tomek

W sumie to juz wczoraj oddalem ale dzieki:)
  • Magda

...ups?; )
  • Anonim

Na jaki kolor nalezy pomalowac szkole i przedszkole?
    Z gory dzieki!
  • Miśka

U Pana Buchnera na zielono z czerwoną obwódką
  • nieznośna lekkość bytu...

z tego co wiem to na paski pod kontem 45 stopni do brzegu kartki nazmiane czerwono zielone :)
  • Anonim

czy ktos orientuje sie co ile maja byc smietniki w blokach bo ja mam zapisane ze co 150m ale wydaje mi sie ze to za rzdko wiec moze co 50m...?
  • Magda

Nie wiem co ile m, ale ja rysuję średnio 1 smietnik na 2 bloki.

A czy ktos wie jaki powinien byc łuk zjazdu do garażu podziemnego z ulicy, jesli mamy zakręt 90 stopni?
    30, tak jak w na zwykłej ulicy, to chyba przesada, co?
  • Arturos

Mi mówił że 8 do 10 metrów

Troche mało ale tak mam zapisane
| |

Grono Wydziału (wcześniej Kolegium) Nauk Społecznych i Administracji

Wydział Administracji i Nauk Społecznych

• do
Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki

Miejsca grona (2)